24.9 C
Σάμος
30/04/2024
Σαμιακά

“Σοβαρό ολίσθημα απο τον Δήμο Δυτικής Σάμου”: Η Απογοήτευση του Συλλόγου της Πορφυριάδας

“Το πρώτο βήμα έγινε”, σχετικά με την αναγκαία αποκατάσταση του ιστορικού κτιρίου της Πορφυριάδας, όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση που εξέδωσε ο σύλλογος γονέων και κηδεμόνων του 1ου Δημοτικού Σχολείου Καρλοβάσου.

Κατά την ενημέρωση που παρασχέθηκε στους γονείς από τον Σύλλογο την Τρίτη 16 Απριλίου, τονίστηκε ότι το έργο εντάχθηκε πλέον σε υπουργική απόφαση, κάτι που επισφραγίζει την πληρωμή και την επικείμενη δημοπράτησή του. Παρόλο που εκκρεμεί η διαδικασία της δημοπράτησης – μια διαδικασία γνωστή για τον χρόνο που απαιτεί – ο σύλλογος εκφράζει την πρόθεση να πιέσει με κάθε δυνατό μέσο για να επισπευστεί το έργο, με στόχο την ολοκλήρωσή του μέχρι το τέλος του καλοκαιριού.

Η ανακοίνωση του συλλόγου γονέων εμπεριέχει ευχαριστίες προς τους γονείς για τη δυναμική και μαζική συμμετοχή τους στις προσπάθειες που όπως φαίνεται, οδήγησαν στην ανατροπή της “αναλγησίας των αρμοδίων”. Επίσης, αναγνωρίζεται η συνδρομή του δημάρχου, των γονέων άλλων σχολείων, των εκπαιδευτικών και άλλων εργαζομένων που στήριξαν το αίτημα για την κτηριακή αποκατάσταση του σχολείου.

Ωστόσο, μια ανεπιθύμητη εξέλιξη προέκυψε στον σύλλογο μέσω του δελτίου τύπου του Δήμου Δυτικής Σάμου σχετικά με το συγκεκριμένο έργο, με τους γονείς να εκφράζουν την απογοήτευσή τους για την “εξαφάνιση” της δράσης τους. Το γεγονός αυτό χαρακτηρίζεται ως “τεράστιο και σοβαρό ολίσθημα” από το σύλλογο γονέων, καθιστώντας σαφές ότι θα συνεχίσουν να αγωνίζονται για να εξασφαλίσουν την ευόδωση των δράσεων τους, για ένα σχολείο που θα φιλοξενεί τα παιδιά τους με ασφάλεια και αξιοπρέπεια.

Διαμαρτυρία για την μη κάλυψη κενού εκπαιδευτικού Φυσικής Αγωγής

Ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων της Προφυριάδας εκφράζει σοβαρές ανησυχίες για τη συνεχιζόμενη απουσία μίας από τις δύο εκπαιδευτικούς Φυσικής Αγωγής στο σχολείο, καθώς αναμένεται η επιστροφή της γυμνάστριας στις αρχές του Ιουνίου.

Αναλυτικά, η διαμαρτυρία του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του 1ου Δημοτικού Σχολείου Καρλοβάσου.

“Έχοντας γνώση του ότι η μία εκ των δύο εκπαιδευτικών Φυσικής Αγωγής βρίσκεται σε άδεια και θα επιστρέψει στο σχολείο στις αρχές Ιουνίου και ενώ πρώτα συζητήσαμε το εν λόγω θέμα με την Διευθύντρια του σχολείου, αποφασίσαμε να απευθυνθούμε στην Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας, που είναι ιεραρχικά ανώτερη. Μετά από ερώτημα που θέσαμε για να μάθουμε πώς θα καλυφθεί το κενό, η απάντηση που λάβαμε ήταν πως έχουν κάνει τα δέοντα από τις 10-04.

Στην τελευταία φάση πρόσληψης αναπληρωτών, η οποία ολοκληρώθηκε στις 16-04, διαπιστώσαμε με λύπη και αγανάκτηση ότι το κενό παρέμεινε ακάλυπτο. Χωρίς γυμναστή/στρια το ωρολόγιο πρόγραμμα μένει λειψό και πολλά παιδιά στερούνται το δικαίωμα στην γυμναστική και την άθληση.

Η αδυναμία του Υπουργείου να καλύψει τα κενά δεν είναι κάτι πρωτόγνωρο, αλλά κάτι πάγιο και επαναλαμβανόμενο στη Σάμο και σε όλη την Ελλάδα. Απ’ ότι δείχνουν τα δεδομένα δεν πρόκειται για ανικανότητα, αλλά για συνειδητή επιλογή.

Δεν είναι η πρώτη φορά που διαμαρτυρόμαστε για αυτήν την πολιτική του Υπουργείου και απ’ ότι δείχνουν τα πράγματα δεν φαίνεται πως θα είναι και η τελευταία.

Απαιτούμε από το Υπουργείο Παιδείας να φροντίσει να καλυφθεί το κενό εκπαιδευτικού Φυσικής Αγωγής στην Πορφυριάδα, ώστε να επανέλθει το σχολείο στους φυσιολογικούς ρυθμούς της εκπαιδευτικής – παιδαγωγικής διαδικασίας”.

Related posts

Δωρεά στο Διαδημοτικό Κοινωνικό Παντοπωλείο

admin

Εξιχνιάστηκε η δολοφονία του 75χρονου Λεωνίδα Χατζημιχάλη στη Σάμο- Τι αναφέρει η αστυνομία

admin

Προβλήματα στο δρομολόγιο του Hellenic HighSpeed λόγω δυσμενών καιρικών συνθηκών

admin

Η Επίσκεψη του Ομίλου Doryssa στο Μουσείο Οίνου του Ε.Ο.Σ Σάμου

admin

Οι ισχυροί άνεμοι εμπόδισαν το HELLENIC HIGH SPEED να δέσει στο λιμάνι των Φούρνων

admin

Σάμος: Μαζί μπορούμε να βοηθήσουμε τα αδέσποτα – Το Φιλοζωικό Σωματείο κάνει έκκληση για οικονομική ενίσχυση

admin

Γ.Ν. Σάμου: Συμμετοχή στην απεργία της Εργατικής Πρωτομαγιάς

admin

Συγκρατημένες ελπίδες για τους αγνοούμενους του ναυαγίου στους Δρακαίους 

admin

“Σάμος η Ανεμόεσσα” του Μανώλη Κάρλα

admin