18.9 C
Σάμος
01/05/2024
Δήμος

Η ατζέντα του Δημοτικού Συμβουλίου Δυτικής Σάμου

Το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Δυτικής Σάμου συνεδριάζει την Τετάρτη 24 Απριλίου 2024 στις 19:00 σε τακτική δια ζώσης συνεδρίαση.

Ένα από τα κεντρικά ζητήματα είναι η έγκριση βελτιώσεων και τροποποιήσεων στη μελέτη του έργου κατασκευής δικτύου αποχέτευσης στον Άγιο Παντελεήμονα Καρλοβάσου, καθώς και η έγκριση του πρώτου ανακεφαλαιωτικού πίνακα εργασιών. Επίσης, θα συζητηθεί ο πρώτος ανακεφαλαιωτικός πίνακας για την αναβάθμιση των παιδικών σταθμών Καρλοβάσου και Μαραθοκάμπου.

Το Συμβούλιο θα εξετάσει αιτήματα παράτασης για τρία σημαντικά έργα εγκατάστασης επεξεργασίας λυμάτων και δικτύων αποχέτευσης σε διάφορους οικισμούς του δήμου. Επιπλέον, θα συζητηθούν τροποποιήσεις στο Τεχνικό Πρόγραμμα της Κοινότητας Δρακαίων και αναμορφώσεις στον προϋπολογισμό του Δήμου για το 2024.

Στην ατζέντα περιλαμβάνονται και θέματα που αφορούν τον αθλητισμό, την παιδεία και την κοινωνική πρόνοια. Συγκεκριμένα, θα συζητηθεί για λήψη απόφασης για την συνδιοργάνωση αθλητικής εκδήλωσης με τον Α.Ε. Καρλόβασι, ο ορισμός εκπροσώπων για τα σχολικά συμβούλια και η κατανομή κονδυλίων στις Σχολικές Επιτροπές. Επίσης, θα συζητηθεί αίτημα οικονομικής ενίσχυσης κατοίκου του Δήμου που αντιμετωπίζει προβλήματα.

Άλλα θέματα που θα απασχολήσουν το Δημοτικό Συμβούλιο είναι η χορήγηση νέων παροχών ύδρευσης σε διάφορεςπεριοχές εκτος οικισμού , ο ορισμός επιτροπών για τη χρήση δημοτικών χώρων από πολιτικά κόμματα ενόψει ευρωεκλογών, η ψήφιση ψηφίσματος υπέρ της Συνθήκης Απαγόρευσης Πυρηνικών Όπλων, όπως και η χορήγηση υποτροφιών σε αριστεύσαντες φοιτητές του Πανεπιστημίου Αιγαίου.

Η συνεδρίαση θα κλείσει με τη συζήτηση επίκαιρων τοπικών ζητημάτων όπως τα προβλήματα ύδρευσης στο Καρλόβασι, η δημοτική συγκοινωνία και η στελέχωση του Περιφερειακού Ιατρείου Μαραθοκάμπου, μετά από εισηγήσεις δημοτικών συμβούλων και του Προέδρου της Κοινότητας Μαραθοκάμπου.

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΣΕ 7η ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΔΣ (τακτική δια ζώσης) 24_04_2024 (signed)

Related posts

Αντιπαραθέσεις στο Δημοτικό Συμβούλιο Ανατολικής Σάμου για την Ίδρυση Δημοτικού Εθελοντικού Κλιμακίου Πυροπροστασίας

admin

Απολογισμός έργου Δήμου Ανατολικής Σάμου: Ο Δήμαρχος παρουσίασε τα πεπραγμένα του πρώτου τετραμήνου

admin

Συνάντηση του Δημάρχου Ανατολικής Σάμου με τον Πρόεδρο της Dodekanisos Seaways

admin

Εορτασμός της επετείου της 8ης Μάϊου στο Καρλόβασι

admin

Ο Δήμος Ανατολικής Σάμου συστήνει Ομάδα Διοίκησης Έργου για θέματα Πολιτικής Προστασίας

admin

Συνάντηση Δημάρχου Ανατολικής Σάμου με τον Πρόεδρο των Πυροσβεστών Βορείου Αιγαίου

admin

Ταξίδι 200 xρόνων: «Ο Καραγκιόζης στην Επανάσταση της Σάμου»

admin

1ο Τουρνουά Ποδοσφαίρου Α.Ε. ΚΑΡΛΟΒΑΣΙ CUP Κ8-Κ10

admin

Ειδική Συνεδρίαση Λογοδοσίας της Δημοτικής Αρχής Δυτικής Σάμου στις 26 Απριλίου 2024

admin