20.9 C
Σάμος
29/04/2024
Δήμος

Η Σάμος απέκτησε το δικό της μνημείο Εθνικής Αντίστασης

Τα αποκαλυπτήρια του μνημείου Εθνικής Αντίστασης πραγματοποιήθηκαν υπό καταρρακτώδη βροχή στο νέο πάρκο πλησίον του λιμεναρχείου Σάμου με τη συμμετοχή της πολιτικής ηγεσίας του νησιού αλλά και μέλη της Τομεακής Επιτροπής του Κ.Κ.Ε Σάμου και του παραρτήματος της Πανελλήνιας Ένωσης Αγωνιστών Εθνικής Αντίστασης και Δημοκρατικού Στρατού Ελλάδας.

 

Να σημειώσουμε ότι η ανέγερση ενός τέτοιου μνημείου αποτελούσε χρόνιο αίτημα των αγωνιστών της ΕΑΜ στη Σάμο. Με ομόφωνη απόφαση του το Δημοτικό συμβούλιο του δήμου Ανατολικής Σάμου χωροθέτησε και ανέγειρε το μνημείο στο ανακαινισμένο πάρκο της πρωτεύουσας του νόμου.

Στη σεμνή τελετή αποκαλυπτηρίων του μνημείου “αποδόθηκε ο φόρος τιμής στους ηρωικώς πεσόντες προγόνους μας στη μάχη ενάντια στο φασισμό για την υπεράσπιση της ανεξαρτησίας και της εδαφικής ακεραιότητας της πατρίδας μας.

Από τα σύνορα της Ελλάδας τιμούμε το παρελθόν μας διατηρούμε ζωντανή τη μνήμη των ιστορικών γεγονότων τα οποία φέρουν μαζί τους έως σήμερα μηνύματα ανεξίτηλα στο χρόνο τα οποία χρέος μας είναι να τα μεταδώσουμε στις επόμενες γενιές” ανέφερε στην ομιλία του ο δήμαρχος Ανατολικής Σάμου.

Εκ μέρους της Τομεακής Επιτροπής Σάμου του ΚΚΕ βρέθηκε στα αποκαλυπτήρια του μνημείου Εθνικής Αντίστασης και κατέθεσε στεφάνι ο Κώστας Τζίμας ενώ εκ μέρους του Παραρτήματος της Πανελλήνιας Ένωσης Αγωνιστών Εθνικής Αντίστασης η κ. Κούλα Καραμηνά Πόθου.”

Αποτίνουμε φόρο τιμής στους αγωνιστές και τις αγωνίστριες της ΕΑΜικής Εθνικής Αντίστασης κατά της ιταλογερμανικής φασιστικής και ναζιστικής κατοχής. Αποτίνουμε φόρο τιμής στη συντρπτική πλειοψηφία του λαού του νησιού μας που εμπνευσμένος και ενθαρρυμένος από τη γρήγορη συγκρότηση του Εθνικού απελευθερωτικού μετώπου σήκωσε το ανάστημά του και αγωνίστηκε μαζί με το ΕΑΜ και το ΕΛΑΣ με πρώτα βασικά καθήκοντα την επιβίωση του λαού” τόνισαν μεταξύ άλλων στη σύντομη ομιλία τους.

 

ΕΡΤ

 

Related posts

Αντιπαραθέσεις στο Δημοτικό Συμβούλιο Ανατολικής Σάμου για την Ίδρυση Δημοτικού Εθελοντικού Κλιμακίου Πυροπροστασίας

admin

Απολογισμός έργου Δήμου Ανατολικής Σάμου: Ο Δήμαρχος παρουσίασε τα πεπραγμένα του πρώτου τετραμήνου

admin

Συνάντηση του Δημάρχου Ανατολικής Σάμου με τον Πρόεδρο της Dodekanisos Seaways

admin

Εορτασμός της επετείου της 8ης Μάϊου στο Καρλόβασι

admin

Ο Δήμος Ανατολικής Σάμου συστήνει Ομάδα Διοίκησης Έργου για θέματα Πολιτικής Προστασίας

admin

Συνάντηση Δημάρχου Ανατολικής Σάμου με τον Πρόεδρο των Πυροσβεστών Βορείου Αιγαίου

admin

Ταξίδι 200 xρόνων: «Ο Καραγκιόζης στην Επανάσταση της Σάμου»

admin

1ο Τουρνουά Ποδοσφαίρου Α.Ε. ΚΑΡΛΟΒΑΣΙ CUP Κ8-Κ10

admin

Ειδική Συνεδρίαση Λογοδοσίας της Δημοτικής Αρχής Δυτικής Σάμου στις 26 Απριλίου 2024

admin