17.1 C
Σάμος
27/04/2024
Πολιτικά

Η Τομεακή Επιτροπή Σάμου ΚΚΕ για το ναυάγιο στη Σαμιοπούλα

Ανακοίνωση για το ναυάγιο με τους μεταναστες στη θαλάσσια περιοχή νότια της Σαμιοπούλας εξέδωσε η Τομεακή Επιτροπή Σάμου του ΚΚΕ.

Από χθες τα ξημερώματα (23/2/23) είναι σε εξέλιξη ακόμα μια επιχείρηση διάσωσης προσφύγων στο νησί μας. Προστίθεται στα πολλά περιστατικά που έχουν καταγραφεί το τελευταίο διάστημα στη θάλασσα του Αιγαίου, που έχουν ως αποτέλεσμα το θάνατο δεκάδων κατατρεγμένων ανθρώπων, που είναι θύματα των ιμπεριαλιστικών πολέμων και της φτώχειας στις χώρες τους.

Κανένας δεν πρέπει να συμβιβαστεί με την “κανονικότητα” του θανάτου ξεριζωμένων ανθρώπων και την “καθημερινότητα” των πολύνεκρων ναυαγίων. Κανένας δεν πρέπει να συμβιβαστεί με τα καθημερινά περιστατικά που καταγράφονται στις παραλίες της Σάμου. Κανένας δεν πρέπει να κλείσει τα μάτια στις αιτίες αυτής της τραγωδίας που γίνονται ακόμη πιο φανερές.

Η εργαλειοποίηση των κατατρεγμένων, η επικίνδυνη δράση των διακινητών, τα αιματηρά γεωπολιτικά παζάρια στις πλάτες τους αναπτύσσονται στο έδαφος της άθλιας και απάνθρωπης ευρωενωσιακής πολιτικής που έχουν συνδιαμορφώσει και υλοποιούν όλες οι ελληνικές κυβερνήσεις.

Το μεγάλο κύμα αλληλεγγύης, που ξεδιπλώθηκε και στο νησί μας, με αφορμή το φονικό σεισμό σε Τουρκία και Συρία, επιβεβαίωσε ότι μακριά από ρατσιστικές και πατριδοκάπηλες φωνές, οι λαοί δεν έχουν να χωρίσουν τίποτα. Απλώνουμε το χέρι σε αυτούς που έχουν ανάγκη, είτε είναι οι σεισμόπληκτοι σε Τουρκία, Συρία κ.α. είτε είναι πρόσφυγες κυνηγημένοι.

Εδώ και τώρα πρέπει να καταργηθεί το αντιδραστικό νομικό πλαίσιο του εγκλωβισμού και των απελάσεων, ο Κανονισμός του Δουβλίνου, η Κοινή Δήλωση ΕΕ – Τουρκίας. Να σταματήσει η εμπλοκή της χώρας στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς και τον πόλεμο που φέρνουν τεράστιους κινδύνους για τον λαό και προκαλούν τον ξεριζωμό εκατομμυρίων ανθρώπων. Αυτή την πολιτική υπηρετεί κρυστάλλινα με την πρότασή του το ΚΚΕ.

 

Related posts

Στέφανος Κασσελάκης: “Θα επιστρέψω στη Σάμο για τρεις μέρες”

admin

Το μήνυμα του βουλευτή Σάμου για το Πάσχα

admin

Ο Βουλευτής Σάμου στην παρουσίαση του Εθνικού Προγράμματος «ΑΙΓΙΣ»

admin

Επίσκεψη Προέδρου ΣΥΡΙΖΑ – Π.Σ. Στέφανου Κασσελάκη στο Καρλόβασι – Πρόγραμμα περιοδείας

admin

Ευρωεκλογές: Ο Γιώργος Αυτιάς κυριαρχεί στις προτιμήσεις των ψηφοφόρων της ΝΔ σύμφωνα με νέα δημοσκόπηση

admin

Ομιλία του Υποψήφιου Ευρωβουλευτή της ΝΔ Μιχάλη Α. Αγγελόπουλου στη Δυτική Σάμο

admin

Νέα Αριστερά Σάμου: “Η πολιτική επιστρέφει”

admin

ΚΚΕ Σάμου : Όταν η “ατομική ευθύνη” γίνεται κυβερνητική πολιτική

admin

Γιώργος Γαϊτανής (ΠΑ.ΣΟ.Κ.-ΚΙΝΑΛ): Σχόλιο για την απαλλαγή ΕΝΦΙΑ στα σεισμόπληκτα της Σάμου

admin