31.1 C
Σάμος
18/06/2024
Δήμος

“Νέα, ισχυρή και αποτελεσματική Αυτοδιοίκηση για τον τόπο μας”

 

Με το βλέμμα στραμμένο στις εκλογές της Κυριακής, όλοι μας, πολίτες και υποψήφιοι, καλούμαστε υπεύθυνα να απαντήσουμε σε βασικά ερωτήματα που αφορούν στην καθημερινότητά μας και στην προοπτική του νησιού μας. Του τόπου όπου μεγαλώσαμε, ζούμε και εργαζόμαστε. Ενός τόπου προικισμένου, που, όμως, τα τελευταία χρόνια έχει ταλαιπωρηθεί.

Η οικονομική και κοινωνική κρίση και τα μεγάλα προβλήματα της τελευταίας δεκαετίας, όπως το μεταναστευτικό και προσφυγικό ζήτημα, ο μεγάλος σεισμός, οι φυσικές καταστροφές, η πανδημία, αλλά και η διαρκής επισφάλεια των σχέσεων με την γειτονική Τουρκία, συνθέτουν ένα δυσεπίλυτο παζλ.

Για την επίλυσή του χρειάζεται να λάβουμε υπόψιν τις πληγές που οι παραπάνω αντίξοες συνθήκες άφησαν στη Σαμιακή κοινωνία και οικονομία, αλλά και να προβλέψουμε στον μέγιστο δυνατό βαθμό παρόμοιες καταστάσεις που μπορεί να προκύψουν στο μέλλον. Και ταυτόχρονα χρειάζεται να επεξεργαστούμε και να διαμορφώσουμε ένα συνολικό όραμα για την ανάπτυξη και ευημερία του τόπου μας.

Δεν είναι εύκολο. Η Αυτοδιοίκηση ήταν πάντα ένας χώρος που ταλανιζόταν από γραφειοκρατία, ασαφή καταμερισμό αρμοδιοτήτων, έλλειψη πόρων και, πολλές φορές, κοντόφθαλμες λογικές που έκαναν το έργο της δύσκολο, αν όχι ακατόρθωτο.

Έχοντας θητεύσει τόσο στον α’ όσο και στον β’ βαθμό Αυτοδιοίκησης από τη θέση του Αντιδημάρχου και του Περιφερειακού Συμβούλου αντίστοιχα, αλλά και μέσα από την ενασχόλησή μου με ζητήματα πολιτικής προστασίας και διαχείρισης κρίσεων, γνωρίζω ότι για να δουλέψουμε αποτελεσματικά προϋπόθεση είναι:

  • Μία ομάδα ικανών ανθρώπων, που μοιράζονται τις ίδιες αξίες και πεποιθήσεις και προτίθενται να συνεισφέρουν και να εργαστούν για τον κοινό μας στόχο.
  • Ο διαρκής και ειλικρινής διάλογος με τους πολίτες. Μόνο η σταθερή επικοινωνία και η ανάπτυξη μίας ειλικρινούς σχέσης συνεργασίας με τους πολίτες, μπορεί να τους κάνει να πιστέψουν ξανά στον θεσμό της Αυτοδιοίκησης και τις δυνατότητές της.

  • Ένα νομικό πλαίσιο που θα δίνει στην Τοπική Αυτοδιοίκηση ευελιξία. Θα της προσφέρει δηλαδή τη δυνατότητα λήψης αποφάσεων, δίχως να τη “συντρίβει” σε συχνά αναίτιο έλεγχο από κεντρικές δομές.

Τα παραπάνω είναι συστατικά στοιχεία μίας νέας, ισχυρής τοπικής Αυτοδιοίκησης. Μίας Αυτοδιοίκησης αποτελεσματικής και συνάμα οραματικής. Μίας Αυτοδιοίκησης πρωταγωνίστριας. Που δεν περιορίζεται σε αποσπασματικές παρεμβάσεις, αλλά ενεργεί βάσει ενός ολοκληρωμένου σχεδίου, στο οποίο συγκλίνουν όλες οι πολιτικές, οι πρωτοβουλίες, τα έργα.

Αυτήν την Αυτοδιοίκηση εκφράζουμε. Αυτήν την Αυτοδιοίκηση επιθυμούμε να φέρουμε στο νησί μας. Οι αποσπασματικοί και ελλιπείς σχεδιασμοί έχουν ζημιώσει τον τόπο μας. Και οι κενές υποσχέσεις έχουν κουράσει τους πολίτες.

Αυτό μπορούμε να το αλλάξουμε. Είναι το στοίχημα, το οποίο εγώ προσωπικά, αλλά και οι συνεργάτες μου θέλουμε να κερδίσουμε – και θα το κερδίσουμε. Όχι με μεγαλοστομίες και φιέστες, αλλά με στέρεα βήματα και έργα. Διεκδικώντας όλα όσα αξίζει και δικαιούται το νησί μας.

Δύναμή μας είναι οι συμπολίτες μας.

Δύναμή μας είστε εσείς.

Για τη Νέα Προοπτική της Ανατολικής Σάμου, ζητούμε την εμπιστοσύνη σας!

Related posts

Οδηγίες δήμου για μείωση αποβλήτων χάρτινων συσκευασιών

admin

Ειδική Συνεδρίαση Δημοτικού Συμβουλίου Ανατολικής Σάμου

admin

Αναστολή λειτουργίας Σχολείων στην Ανατολική και Δυτική Σάμο λόγω καύσωνα

admin

Κλιματιζόμενες αίθουσες στη διάθεση των πολιτών ενόψει καύσωνα στους Δήμους Ανατολικής και Δυτικής Σάμου

admin

Συνεδρίαση Δημοτικού Συμβουλίου Δυτικής Σάμου: Παρασκευή 14 Ιουνίου 2024

admin

Οι υπηρεσίες του Δήμου Ανατολικής Σάμου έτοιμες για τις Ευρωεκλογές της Κυριακής

admin

Συμμετοχή της Λαϊκής Συσπείρωσης στη σύσκεψη με τον Υφυπουργό Τριαντόπουλο

admin

Ορισμός νέου μέλους στην Επιτροπή Μεταναστευτικού, Προσφυγικού και Κρίσεων της ΚΕΔΕ

admin

Η ΑΝΑ.Σ.Α για το έργο βελτίωσης αγροτικών οδών

admin