18.9 C
Σάμος
29/04/2024
Δήμος

“Νέα, ισχυρή και αποτελεσματική Αυτοδιοίκηση για τον τόπο μας”

 

Με το βλέμμα στραμμένο στις εκλογές της Κυριακής, όλοι μας, πολίτες και υποψήφιοι, καλούμαστε υπεύθυνα να απαντήσουμε σε βασικά ερωτήματα που αφορούν στην καθημερινότητά μας και στην προοπτική του νησιού μας. Του τόπου όπου μεγαλώσαμε, ζούμε και εργαζόμαστε. Ενός τόπου προικισμένου, που, όμως, τα τελευταία χρόνια έχει ταλαιπωρηθεί.

Η οικονομική και κοινωνική κρίση και τα μεγάλα προβλήματα της τελευταίας δεκαετίας, όπως το μεταναστευτικό και προσφυγικό ζήτημα, ο μεγάλος σεισμός, οι φυσικές καταστροφές, η πανδημία, αλλά και η διαρκής επισφάλεια των σχέσεων με την γειτονική Τουρκία, συνθέτουν ένα δυσεπίλυτο παζλ.

Για την επίλυσή του χρειάζεται να λάβουμε υπόψιν τις πληγές που οι παραπάνω αντίξοες συνθήκες άφησαν στη Σαμιακή κοινωνία και οικονομία, αλλά και να προβλέψουμε στον μέγιστο δυνατό βαθμό παρόμοιες καταστάσεις που μπορεί να προκύψουν στο μέλλον. Και ταυτόχρονα χρειάζεται να επεξεργαστούμε και να διαμορφώσουμε ένα συνολικό όραμα για την ανάπτυξη και ευημερία του τόπου μας.

Δεν είναι εύκολο. Η Αυτοδιοίκηση ήταν πάντα ένας χώρος που ταλανιζόταν από γραφειοκρατία, ασαφή καταμερισμό αρμοδιοτήτων, έλλειψη πόρων και, πολλές φορές, κοντόφθαλμες λογικές που έκαναν το έργο της δύσκολο, αν όχι ακατόρθωτο.

Έχοντας θητεύσει τόσο στον α’ όσο και στον β’ βαθμό Αυτοδιοίκησης από τη θέση του Αντιδημάρχου και του Περιφερειακού Συμβούλου αντίστοιχα, αλλά και μέσα από την ενασχόλησή μου με ζητήματα πολιτικής προστασίας και διαχείρισης κρίσεων, γνωρίζω ότι για να δουλέψουμε αποτελεσματικά προϋπόθεση είναι:

  • Μία ομάδα ικανών ανθρώπων, που μοιράζονται τις ίδιες αξίες και πεποιθήσεις και προτίθενται να συνεισφέρουν και να εργαστούν για τον κοινό μας στόχο.
  • Ο διαρκής και ειλικρινής διάλογος με τους πολίτες. Μόνο η σταθερή επικοινωνία και η ανάπτυξη μίας ειλικρινούς σχέσης συνεργασίας με τους πολίτες, μπορεί να τους κάνει να πιστέψουν ξανά στον θεσμό της Αυτοδιοίκησης και τις δυνατότητές της.

  • Ένα νομικό πλαίσιο που θα δίνει στην Τοπική Αυτοδιοίκηση ευελιξία. Θα της προσφέρει δηλαδή τη δυνατότητα λήψης αποφάσεων, δίχως να τη “συντρίβει” σε συχνά αναίτιο έλεγχο από κεντρικές δομές.

Τα παραπάνω είναι συστατικά στοιχεία μίας νέας, ισχυρής τοπικής Αυτοδιοίκησης. Μίας Αυτοδιοίκησης αποτελεσματικής και συνάμα οραματικής. Μίας Αυτοδιοίκησης πρωταγωνίστριας. Που δεν περιορίζεται σε αποσπασματικές παρεμβάσεις, αλλά ενεργεί βάσει ενός ολοκληρωμένου σχεδίου, στο οποίο συγκλίνουν όλες οι πολιτικές, οι πρωτοβουλίες, τα έργα.

Αυτήν την Αυτοδιοίκηση εκφράζουμε. Αυτήν την Αυτοδιοίκηση επιθυμούμε να φέρουμε στο νησί μας. Οι αποσπασματικοί και ελλιπείς σχεδιασμοί έχουν ζημιώσει τον τόπο μας. Και οι κενές υποσχέσεις έχουν κουράσει τους πολίτες.

Αυτό μπορούμε να το αλλάξουμε. Είναι το στοίχημα, το οποίο εγώ προσωπικά, αλλά και οι συνεργάτες μου θέλουμε να κερδίσουμε – και θα το κερδίσουμε. Όχι με μεγαλοστομίες και φιέστες, αλλά με στέρεα βήματα και έργα. Διεκδικώντας όλα όσα αξίζει και δικαιούται το νησί μας.

Δύναμή μας είναι οι συμπολίτες μας.

Δύναμή μας είστε εσείς.

Για τη Νέα Προοπτική της Ανατολικής Σάμου, ζητούμε την εμπιστοσύνη σας!

Related posts

Αντιπαραθέσεις στο Δημοτικό Συμβούλιο Ανατολικής Σάμου για την Ίδρυση Δημοτικού Εθελοντικού Κλιμακίου Πυροπροστασίας

admin

Απολογισμός έργου Δήμου Ανατολικής Σάμου: Ο Δήμαρχος παρουσίασε τα πεπραγμένα του πρώτου τετραμήνου

admin

Συνάντηση του Δημάρχου Ανατολικής Σάμου με τον Πρόεδρο της Dodekanisos Seaways

admin

Εορτασμός της επετείου της 8ης Μάϊου στο Καρλόβασι

admin

Ο Δήμος Ανατολικής Σάμου συστήνει Ομάδα Διοίκησης Έργου για θέματα Πολιτικής Προστασίας

admin

Συνάντηση Δημάρχου Ανατολικής Σάμου με τον Πρόεδρο των Πυροσβεστών Βορείου Αιγαίου

admin

Ταξίδι 200 xρόνων: «Ο Καραγκιόζης στην Επανάσταση της Σάμου»

admin

1ο Τουρνουά Ποδοσφαίρου Α.Ε. ΚΑΡΛΟΒΑΣΙ CUP Κ8-Κ10

admin

Ειδική Συνεδρίαση Λογοδοσίας της Δημοτικής Αρχής Δυτικής Σάμου στις 26 Απριλίου 2024

admin