14.4 C
Σάμος
19/03/2024
Δήμος

“Η Σάμος αλλάΖΕΙ”: Οι δήμαρχοι προσέβαλαν με τη στάση τους την ανεξαρτησία της Αυτοδιοίκησης και το θεσμό του Δημάρχου  

Στην προχθεσινή ενημέρωση της δημοτικής μας παράταξης «η Σάμος αλλάΖΕΙ» σχετικά με την προγραμματισμένη  συνάντηση του Δημάρχου κ. Γ. Στάντζου με τον πρωθυπουργό της χώρας  την Τετάρτη 3.3.21 για το προσφυγικό/μεταναστευτικό, είχαμε γράψει ότι «εξυπηρετεί καθαρά τους επικοινωνιακούς σκοπούς της κυβέρνησης και τους σχεδιασμούς της για τις υπερδομές-φυλακές ψυχών στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και ότι …δεν συνδέεται με τα μεγάλα ζητήματα που απασχολούν αυτή τη στιγμή την τοπική μας κοινωνία και θέλουν άμεσες λύσεις, όπως η ουσιαστική και αποτελεσματική ανταπόκριση της κυβέρνησης με την οικονομική ενίσχυση και στήριξη της σεισμόπληκτης Σάμου και την γρήγορη αποκατάσταση των πληγέντων υποδομών  και  η αντιμετώπιση από την πλευρά των κρατικών φορέων της έξαρσης της πανδημίας covid-19 στο νησί  μας με αποτελεσματικά μέτρα υγειονομικής θωράκισής του».

Πέσαμε έξω, γιατί αυτή η φιέστα με μπολιγουαντιανό σκηνικό, που είδαμε και διαβάσαμε ξεπέρασε τις προβλέψεις μας. Οι 3 Δήμαρχοι των πρωτευουσών Σάμου, Χίου και Μυτιλήνης δεν πήγαν στη συνάντηση για να καταθέσουν το διεκδικητικό πλαίσιο των νησιωτικών δήμων και να εκφράσουν τις αγωνίες των συμπολιτών τους για την συνεχόμενη υποβάθμιση των ακριτικών νησιών του Βορείου Αιγαίου, αλλά να υποβάλλουν, ως υποτελείς, τα σέβη τους στο πολυχρονεμένο Βεζίρη τους ή να προσκυνήσουν τις «πλάκες του Μωυσή». Προσέβαλαν με τη στάση τους την ανεξαρτησία της Αυτοδιοίκησης και το θεσμό του Δημάρχου  και τους κατοίκους των νησιών του Αιγαίου  με τη εθελοδουλία τους.

Δεν κρίνουμε και δεν μας ενδιαφέρει αν προσωπικά ως πολίτης ο Γιώργος Στάντζος «συμπαρατάσσεται με το Μητσοτάκη», αλλά στη συνάντηση πήγε ως εκλεγμένος Δήμαρχος και έπρεπε να καταθέσει τις αποφάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου και όχι ανερυθρίαστα να λέει στον πρωθυπουργό ότι «Πέρσι τέτοια εποχή θυμάμαι πάρα πολύ καλά το τηλέφωνο …. και έγινε η επιλογή με δική μου εισήγηση στο Δημοτικό Συμβούλιο… και πάμε τώρα στο Ζερβού να σπάσουμε το μπλόκο».

Τα λόγια περιττεύουν.

Όπως γράφει  ο πρώην Δήμαρχος Φίλιππος Πετρούσκας:

Ο Δήμαρχος Ανατολικής Σάμου παρέδωσε  τα κλειδιά της  Σάμου στον Μητσοτάκη  χωρίς να του ανήκουν.

Related posts

Καρλόβασι: Η σατιρική αναπαράσταση του Σαμιώτικου γάμου

admin

Η ΛΑΣ Δήμου Ανατολικής Σάμου για τη συνεδρίαση του Δ.Σ

admin

Αποκριάτικες εκδηλώσεις στον Δήμο Ανατ. Σάμου (πρόγραμμα τριημέρου)

admin

“Κόβει” το νερό ο Δήμος Δυτικής Σάμου σε καταναλωτές με ανεξόφλητους λογαριασμούς

admin

Δημοτικό Συμβούλιο Ανατ. Σάμου: Ενός λεπτού σιγή στη μνήμη του Πέτρου Γρύλλου

admin

Υπογραφή ιδρυτικής διακήρυξης «Δικτύου Ανθεκτικών Πόλεων» από τον Δήμαρχο Ανατολικής Σάμου

admin

Συνάντηση δημάρχου με τον Γ.Γ. Νησιωτικής πολιτικής

admin

Ορκωμοσία νέας Κοινοτικής Συμβούλου

admin

Ψήφιση Προϋπολογισμού Εσόδων – Εξόδων οικ. έτους 2024 του Δήμου Ανατ. Σάμου

admin