22.9 C
Σάμος
28/04/2024
Σαμιακά

Κινητοποίηση κατοίκων ενάντια στην κατασκευή του νέου Hot Spot στη Σάμο

Συγκέντρωση πραγματοποίησαν σήμερα το πρωί κάτοικοι των Μυτιληνιών, οι οποίοι βρέθηκαν στον χώρο των σφαγείων Κνίτη, στο οποίο ξεκίνησαν οι εργασίες για την κατασκευή του νέου Hot Spot.

Οι κάτοικοι περπάτησαν μέχρι τις εγκαταστάσεις, στις όποιες σήμερα δεν εκτελούνται εργασίες και αφού παρέμειναν στην περιοχή στη συνέχεια αποχώρησαν.

Ο πρόεδρος της κοινότητας Μυτιληνιών, κ. Γιώργος Ελευθερόγλου, μιλώντας στο samos24.gr έκανε λόγο για μια κινητοποίηση που στόχο έχει να δείξει την αντίθεση των κατοίκων και αναφέρθηκε στα ασφαλιστικά μέτρα που θα κατατεθούν την Τρίτη.

«Ήρθαμε εδώ να προστατέψουμε την περιουσία μας, καταπατούνται ιδιοκτησίες», δήλωσε ο δημοτικός σύμβουλος Γιάννης Βέττας και ζήτησε να φύγουν από την περιοχή η αστυνομία και τα χωματουργικά.

Για αποθήκες ανθρώπινων ψυχών έκανε λόγο ο περιφερειακός σύμβουλος της Λαϊκής Συσπείρωσης, κ. Σταμάτης Φιλιππής. «Κανένα νέο hot spot πουθενά. Να κλείσει το υπάρχον με τις άθλιες συνθήκες που βιώνουν οι άνθρωποι εκεί, αλλά κυρίως να καταργηθεί η συμφωνία της ΕΕ Τουρκίας που τους κρατάει εγκλωβισμένους στα νησιά και στη χώρα. Η νέα Κυβέρνηση υπόσχονταν απεγκλωβισμούς και τώρα προχωρά κανονικά ο σχεδιασμός της προηγούμενης Κυβέρνησης», είπε.

Σε δηλώσεις του ο πολιτευτής της Ν.Δ, κ. Νίκος Στεφανής, ανέφερε παραμένει πιστός στις θέσεις τουκαι πως το μόνο που πρέπει να υπάρχει στη Σάμο είναι ένα κέντρο καταγραφής και μόνο «εκεί που θα αποφασίσουμε εμείς».

Related posts

Το ΕΚΕΑ ολοκλήρωσε το πρόγραμμα στήριξης αιμοδοσιών – Τελικός προορισμός η Σάμος

admin

Αθλητικές διακρίσεις για την Αναγέννηση Σάμου στους Διασυλλογικούς Αγώνες

admin

Συναγερμός στη Σάμο: Ναυάγιο με νεκρό και αγνοούμενους μετανάστες

admin

Κυριακή των Βαΐων στον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου πόλεως Σάμου

admin

Έρευνα για αγνοούμενους μετανάστες ανοιχτά της Σάμου μετά από ανατροπή λέμβου

admin

Διπλασιάστηκε η τουριστική κίνηση από την Τουρκία στη Σάμο

admin

Συγκινητική προσφορά από τα παιδιά του Νηπιαγωγείου «Το Χαμόγελο» στην Ι.Μητρόπολη Ν.Σάμου

admin

Το Βόρειο Αιγαίο “συστήθηκε” με επιτυχία στο Λονδινο σε μια πρωτοφανής εκδήλωση

admin

Ανοιχτά τα εμπορικά καταστήματα την Κυριακή των Βαΐων στο Βαθύ

admin