16.5 C
Σάμος
27/04/2024
Δήμος

Ο Δήμαρχος Σάμου για τις εξελίξεις στο Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο (Ηχητικό)

Στο ραδιόφωνο του «ΑΡΜΟΝΙΑ» φιλοξενήθηκε ο Δήμαρχος Σάμου κ. Μιχάλης Αγγελόπουλος δυο ημέρες μετά το επεισοδιακό δημοτικό συμβούλιο που εκτός ημερησίας διάταξης, υπήρξε πρόταση του δημάρχου Σάμου, να γίνει ο ίδιος μέλος του Δ.Σ. του Λιμενικού Ταμείου, με αποτέλεσμα να υποβάλλει ο κ. Ελισσαίος Μαυρατζώτης την παραίτηση του από το αξίωμα του προέδρου.

Συνομιλώντας με τον δημοσιογράφο Μάνο Στεφανάκη, ο δήμαρχος Σάμου υποστήριξε ότι οι παραιτήσεις του κ. Βασίλη Πανουράκη και του κ. Τάσου Νικολαΐδη σε συνδυασμό με το κενό που άφησε ο αείμνηστος αντιδήμαρχος Ανδρέας Βασιλάκης δημιουργούσε ένα θεσμικό θέμα, όσον αφορά τη συνολική πορεία του Λιμενικού ταμείου.

Η απόφαση του δημάρχου Σάμου να εισέλθει στο διοικητικό συμβούλιο του ταμείου έχει σχέση με τρία πράγματα, όπως ανέφερε :

• Ο σχεδιασμός της επόμενης προγραμματικής περιόδου, δηλαδή ποια έργα μπορούν να ενταχθούν μέχρι το 2022.

• Τα έργα που θα ενταχθούν δεν θα πρέπει να είναι φαραωνικά τα οποία άπλα και μόνο θα ανταποκρίνονται στις προδιαγραφές που θα φορτώνουν με τεράστιο διοικητικό βάρος και υποχρεώσεις

• Η σκληρή διαπραγμάτευση της ΚΕΔΕ που γίνεται με την κεντρική πολιτεία, για την τύχη των Λιμενικών ταμείων, αφού υπάρχει η σκέψη οι πόροι των Λιμενικών ταμείων να έρθουν στο κράτος, όπως και τα αποθεματικά τους.

Στην ερώτηση του Μάνου Στεφανάκη σχετικά με το αν η απόφασή του να εισέλθει στο διοικητικό συμβούλιο σηματοδοτεί αυτομάτως και την ανάληψη της προεδρίας του ταμείου, ο κ Αγγελόπουλος σημείωσε : «Η αναδιάρθρωση του Συμβουλίου είναι προφανές ότι φέρνει την ανάληψη της προεδρίας από το Δήμαρχο ,αυτό συμβαίνει σε οποιοδήποτε νομικό πρόσωπο».

Τέλος ,για τους κραδασμούς που υπάρχουν στο συνδυασμό «Η Σάμος Μπροστά», ο δήμαρχος Σάμου, υποστήριξε ότι δεν είναι της άποψης να υπάρχουν πολύ κλειστές ομάδες που ακολουθούν τυφλά τον επικεφαλής .

Ο ίδιος, όπως είπε, έχει δώσει ελευθερία κινήσεων σε όλους τους αντιδημάρχους και προέδρους των νομικών προσώπων, για να μπορούν να δημιουργήσουν έργο. Καταλήγοντας ότι το σύστημα αυτό λειτουργεί.

 

Related posts

Συνάντηση του Δημάρχου Ανατολικής Σάμου με τον Πρόεδρο της Dodekanisos Seaways

admin

Εορτασμός της επετείου της 8ης Μάϊου στο Καρλόβασι

admin

Ο Δήμος Ανατολικής Σάμου συστήνει Ομάδα Διοίκησης Έργου για θέματα Πολιτικής Προστασίας

admin

Συνάντηση Δημάρχου Ανατολικής Σάμου με τον Πρόεδρο των Πυροσβεστών Βορείου Αιγαίου

admin

Ταξίδι 200 xρόνων: «Ο Καραγκιόζης στην Επανάσταση της Σάμου»

admin

1ο Τουρνουά Ποδοσφαίρου Α.Ε. ΚΑΡΛΟΒΑΣΙ CUP Κ8-Κ10

admin

Ειδική Συνεδρίαση Λογοδοσίας της Δημοτικής Αρχής Δυτικής Σάμου στις 26 Απριλίου 2024

admin

Συνάντηση Δημάρχου Δυτικής Σάμου με ελεύθερους επαγγελματίες μηχανικούς για πολεοδομικά και χωροταξικά θέματα

admin

Νέο Πρόγραμμα Επιχορηγήσεων για Συλλόγους Πολιτισμού και Αθλητισμού στην Ανατολική Σάμο

admin