19.9 C
Σάμος
29/04/2024
Δήμος

Ο Νίκος Ζάχαρης στους Μυτιληνιούς

Επίσκεψη και συζήτηση στους Μυτιληνιούς

Ο υποψήφιος Δήμαρχος Ανατ. Σάμου Νίκος Ζάχαρης με υποψήφιους δημοτικούς συμβούλους του συνδυασμού «η Σάμος αλλάΖΕΙ», ακολουθώντας το πρόγραμμα επισκέψεων και περιοδειών της προεκλογικής τους δραστηριότητας:

Την Παρασκευή 17 Μαΐου το απόγευμα περιόδευσαν στον εμπορικό δρόμο των Μυτιληνιών και συνομίλησαν με τους κατοίκους και καταστηματάρχες, διακινώντας προεκλογικό υλικό. Στις 7.30 μ.μ. στο Πνευματικό Κέντρο συναντηθήκαμε με τον πρόεδρο της κοινότητας κ. Γιώργο Ελευθερόγλου και τον πρόεδρο του πολιτιστικού συλλόγου κ. Πολυκράτη Κωνσταντινίδη και συζητήσαμε τα προβλήματα της ευρύτερης περιοχής Μυτιληνιών.

Στην συζήτηση ακούσαμε τα προβλήματα των Μυτιληνιών από τον πρόεδρο της κοινότητας και ο πρόεδρος του πολιτιστικού συλλόγου μας ανέπτυξε την πολύπλευρη δραστηριότητα που έχει ο σύλλογος στα πολιτιστικά δρώμενα (και όχι μόνο), για πολλά χρόνια και χωρίς καμιά επιχορήγηση

Αναλύθηκε ο νέος ρόλος των κοινοτικών συμβουλίων και του δημοτικού συμβουλίου, μετά την μεταρρύθμιση Κλεισθένη και την εφαρμογή της απλής αναλογικής. Βασική φιλοσοφία του νόμου είναι να αποδεσμευτούν τα κοινοτικά ψηφοδέλτια από τα κεντρικά ψηφοδέλτια των υποψηφίων δημάρχων. Οι νέες αρμοδιότητες και οι οικονομικοί πόροι που θα διατίθενται για να προγραμματίζει και εκτελεί έργα η κοινότητα, θα δώσει κύρος στο Κοινοτικό Συμβούλιο. Το Δημοτικό Συμβούλιο θα είναι το κυρίαρχο σώμα διαβούλευσης και αποφάσεων, μετά από γόνιμες προγραμματικές συγκλήσεις και κανένας Δήμαρχος ή αντιδήμαρχος περιοχής δεν θα χρησιμοποιεί το μηχανισμό του Δήμου για ρουσφετολογικές εξυπηρετήσεις σε χωριά και προέδρους, που δήθεν πρόσκεινται σε αυτούς.

Related posts

Αντιπαραθέσεις στο Δημοτικό Συμβούλιο Ανατολικής Σάμου για την Ίδρυση Δημοτικού Εθελοντικού Κλιμακίου Πυροπροστασίας

admin

Απολογισμός έργου Δήμου Ανατολικής Σάμου: Ο Δήμαρχος παρουσίασε τα πεπραγμένα του πρώτου τετραμήνου

admin

Συνάντηση του Δημάρχου Ανατολικής Σάμου με τον Πρόεδρο της Dodekanisos Seaways

admin

Εορτασμός της επετείου της 8ης Μάϊου στο Καρλόβασι

admin

Ο Δήμος Ανατολικής Σάμου συστήνει Ομάδα Διοίκησης Έργου για θέματα Πολιτικής Προστασίας

admin

Συνάντηση Δημάρχου Ανατολικής Σάμου με τον Πρόεδρο των Πυροσβεστών Βορείου Αιγαίου

admin

Ταξίδι 200 xρόνων: «Ο Καραγκιόζης στην Επανάσταση της Σάμου»

admin

1ο Τουρνουά Ποδοσφαίρου Α.Ε. ΚΑΡΛΟΒΑΣΙ CUP Κ8-Κ10

admin

Ειδική Συνεδρίαση Λογοδοσίας της Δημοτικής Αρχής Δυτικής Σάμου στις 26 Απριλίου 2024

admin