17.1 C
Σάμος
27/04/2024
Δήμος

Χατζηχριστοδούλου: «Το πρόβλημα διαιωνίζεται, η κοροϊδία συνεχίζεται»

 

O επικεφαλής της “Ανατροπής” κ. Χρήστος Χατζηχριστοδούλου στο έκτακτο δημοτικό συμβούλιο εξέφρασε και αυτός τις αντιρρήσεις του για τα νέα μέτρα όπως αυτά παρουσιάστηκαν από τον Υπουργό κ. Στεφανή.

« Το τεράστιο πρόβλημα βλέπουμε πως ολοένα διαιωνίζεται. Ακούμε μονίμως ευχολόγια. Εμείς ως παράταξη δεν πιστεύουμε ότι θα αλλάξει κάτι και καταλαβαίνουμε πως η κοροϊδία του λαού μας συνεχίζεται κύριε Βουλευτά…., όλοι υπόσχονται μόνο».

Ο δημοτικός σύμβουλος τόνισε πως το νησί δεν αντέχει άλλο και πως το συγκεκριμένο σχέδιο αποτελεί όχι σχέδιο επίλυσης αλλά καταστροφής. «Θέλετε να αφήνετε το πρόβλημα στα πέντε αυτά νησιά. Από την Ικαρία τους φέρνετε στη Σάμο, από τους Φούρνους και το Αγαθονήσι το ίδιο. Σε άλλα νησιά την επόμενη μέρα οι μετανάστες φεύγουν την επόμενη μέρα κατευθείαν για Πειραιά. Στη Σάμο κάτι τέτοιο γιατί δε συμβαίνει. Ανέφερε.

Ο κ. Χατζηχριστοδούλου υπογράμμισε πως λόγω τοποθεσίας οι ροές θα υπάρχουν όμως αυτό που μπορεί να γίνει είναι μετά από 2-3 ημέρες από την άφιξή τους να αναχωρούν και να διαμένουν μέχρι να ξεκαθαριστούν οι διαδικασίες του ασύλου στην Ηπειρωτική Ελλάδα.

«Η Σάμος δεν γίνεται να έχει και τα δύο.., αφού εδώ έρχονται μετά από 2-3 ημέρες πρέπει να φεύγουν από το νησί και η διαμονή τους να είναι αλλού. Η Σάμος δεν μπορεί να φιλοξενήσει τόσο πληθυσμό μεταναστών, Το νησί σε λίγα χρόνια δε θα υπάρχει καθώς οι νέοι μας δεν επιστρέφουν και ο ντόπιος πληθυσμός μειώνεται συνεχώς. Επίσης δεν υπάρχει η δυνατότητα να φιλοξενήσουμε πουθενά τόσο κόσμο.». Είπε ολοκληρώνοντας την τοποθέτησή του.

Related posts

Συνάντηση του Δημάρχου Ανατολικής Σάμου με τον Πρόεδρο της Dodekanisos Seaways

admin

Εορτασμός της επετείου της 8ης Μάϊου στο Καρλόβασι

admin

Ο Δήμος Ανατολικής Σάμου συστήνει Ομάδα Διοίκησης Έργου για θέματα Πολιτικής Προστασίας

admin

Συνάντηση Δημάρχου Ανατολικής Σάμου με τον Πρόεδρο των Πυροσβεστών Βορείου Αιγαίου

admin

Ταξίδι 200 xρόνων: «Ο Καραγκιόζης στην Επανάσταση της Σάμου»

admin

1ο Τουρνουά Ποδοσφαίρου Α.Ε. ΚΑΡΛΟΒΑΣΙ CUP Κ8-Κ10

admin

Ειδική Συνεδρίαση Λογοδοσίας της Δημοτικής Αρχής Δυτικής Σάμου στις 26 Απριλίου 2024

admin

Συνάντηση Δημάρχου Δυτικής Σάμου με ελεύθερους επαγγελματίες μηχανικούς για πολεοδομικά και χωροταξικά θέματα

admin

Νέο Πρόγραμμα Επιχορηγήσεων για Συλλόγους Πολιτισμού και Αθλητισμού στην Ανατολική Σάμο

admin