Connect with us

Δήμος

Ολοκληρώθηκε η Ημερίδα για την Τουριστική Ανάπτυξη της Σάμου

Published

on

Παρουσία δεκάδων επαγγελματιών του κλάδου, πραγματοποιήθηκε στην Αίθουσα Εκδηλώσεων του Δημαρχειακού Μεγάρου ,η ημερίδα για την Τουριστική Ανάπτυξη της Σάμου.

Η ημερίδα διοργανώθηκε απο τον Δημοτικό Οργανισμό Τουρισμού Σάμου «Πυθαγόρας ο Σάμιος», σε συνεργασία με την Ελληνική Αναπτυξιακή Εταιρεία.

Στην εκδήλωση απηύθυναν χαιρετισμό : ο δήμαρχος Σάμου Μιχάλης Αγγελόπουλος ,ο αντιπεριφερειάρχης Σαμου κ .Νίκος Κατρακάζος, ο πρόεδρος της  Ένωση Ξενοδόχων Ν. Σάμου κ. Κώστας Κυριαζής, ο πρόεδρος του Συλλόγου επιχειρηματιών ενοικιαζόμενων δωματίων και διαμερισμάτων Ν. Σάμου κ. Νίκος Στεφάνης, ο πρόεδρος της Ένωσης Τουριστικών Επαγγελματιών Μαραθοκάμπου (ΕΤΕΜ) Δημήτρης Βολακάκης.

Ο δήμαρχος Σάμου Μιχάλης Αγγελόπουλος  στον χαιρετισμό του αναφέρθηκε  στην ανάγκη  υιοθέτησης  ενός αποδοτικού μοντέλου βιώσιμης τουριστικής ανάπτυξης που θα στηρίζεται στους εξής άξονες:

Διαφοροποίηση του προτύπου τουριστικής ανάπτυξης που συνδέεται σχεδόν αποκλειστικά με τον οργανωμένο μαζικό τουρισμό διακοπών και μοιραία ταυτίζεται με την μικρή τουριστική περίοδο και άρα την εποχικότητα της οικονομικής δραστηριότητας. Ταυτόχρονη άρση της αποκλειστικότητας του τουρισμού εις βάρος των άλλων τομέων της τοπικής οικονομίας.

Εμπλουτισμός του τουριστικού προϊόντος με νέες υπηρεσίες, υποδομές και προϊόντα που θα σχετίζονται με τον πολιτισμό, και ευρύτερα της εναλλακτικές μορφές τουρισμού, θα αξιοποιεί το σύνολο των συγκριτικών πλεονεκτημάτων του τόπου, υπερβαίνοντας την εποχικότητα του «ήλιος-θάλασσα» και συνδράμοντας στην ενίσχυση της οικονομικής ζωής.

Η ποιοτική και ποσοτική διαφοροποίηση του τουριστικού προϊόντος δεν συμβάλει μόνο στην επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου αλλά ουσιαστικά στην καλλιέργεια μιας νέας αντίληψης για την ίδια την ανάπτυξη που θα αξιοποιεί τα πλεονεκτήματα, θα άρει τους κινδύνους και τα μειονεκτήματα, θα καινοτομεί, θα παράγει νέα προϊόντα και έτσι θα αμβλύνει τις μειονεξίες και τα προβλήματα όπως είναι η ανεργία (εποχιακή και μόνιμη), το brain drain, η εσωστρέφεια κτλ.

Άρση της χωρικής υπερσυγκέντρωσης των τουριστικών δραστηριοτήτων σε συγκεκριμένα σημεία και γεωγραφική διασπορά της προσφοράς των τουριστικών προϊόντων σε όλη την γεωγραφική επικράτεια του νησιού. Με τον τρόπο αυτό αφενός αίρονται οι δυσμενείς επιπτώσεις (π.χ περιβαλλοντικές) στα σημεία υπερσυγκέντρωσης που μπορούν να οδηγήσουν σε υποβάθμιση του τουριστικού προϊόντος λόγω των υψηλών πιέσεων και άρα να οδηγήσουν σε χαμηλά εισοδήματα και από την άλλη δημιουργούνται νέα σημεία αναφοράς για τους επισκέπτες που εμπλουτίζουν τις εμπειρίες των διακοπών τους και την αντίληψή τους για τον προορισμό των διακοπών τους.

Σχεδιασμός της βιώσιμης ανάπτυξης, ο οποίος απαιτεί συμμετοχικές διαδικασίες και αναβάθμιση του ρόλου όχι μόνο όσων εμπλέκονται σε αυτή, αλλά του συνόλου των κατοίκων του νησιού.Βιώσιμος προορισμός Ολιστική και ολοκληρωμένη προσέγγιση που περιλαμβάνει: ‐ Ανάδειξη του προορισμού σύμφωνα με τις επιταγές της αειφόρου ανάπτυξης ‐ Βελτιστοποίηση κοινωνικών και οικονομικών πλεονεκτημάτων του προορισμού μειώνοντας τις περιβαλλοντικές επιπτώσεις ‐ Αύξηση των παροχών στην κοινωνία, ανάδειξη της πολιτιστικής κληρονομίας ‐ Βελτίωση της περιβαλλοντικής διαχείρισης μειώνοντας τις αρνητικές περιβαλλοντικές επιπτώσεις.

Ο Αντιπεριφερειάρχης Σαμου κ .Νίκος Κατρακάζος μεταξύ άλλων τόνισε «ότι τις τελευταίες μέρες όσοι ζουν από τον τουρισμό έχουν το άγχος με τα τελευταία γεγονότα στη γείτονα χώρα.

Ο κ. Κατρακάζος σημείωσε ότι θα πρέπει να καταλήξουμε τι είδους τουρισμό θέλουμε και τι καταλύματα θέλουμε. Θα πρέπει τα χρηματοδοτικά εργαλεία να είναι προσαρμοσμένα στις ανάγκες μας και να βοηθούν ουσιαστικά το νησί μας ».

Τα θέματα και οι εισηγητές που ανέπτυξαν ήταν: Η Τουριστική ανάπτυξη προορισμού και ΕΣΠΑ από το σύμβουλο τουρισμού κ. Βλάσση Λαπατά και παρουσίαση του Αναπτυξιακόυ Νόμου από το δικηγόρο κ.Κωνσταντίνο Δάμη. Συντονιστής της εκδήλωσης ήταν ο δημοσιογράφος Μάνος Στεφανάκης.

Την εκδήλωση παρακολούθησε και το Εσπερινό Λύκειο Σάμου απο το τμήμα Διοίκησης & Οικονομίας στον Τομέα Τουρισμού.

Η ημερίδα χαρακτηρίστηκε από τους παρευρισκόμενους ιδιαίτερα επιτυχημένη.

 

Comments

comments

Δήμος

Συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Σάμου (26/9)

Published

on

By

Συνεδριάζει την Τετάρτη  26 Σεπτεμβρίου στις 18:30 το δημοτικό συμβούλιο Σάμου στην  αίθουσα συνεδριάσεών του(Πλατεία Πυθαγόρα) για τη συζήτηση και λήψη αποφάσεων στα παρακάτω θέματα της ημερήσιας διάταξης.

ΠΙΝΑΚΑΣ ΘΕΜΑΤΩΝ ΗΜΕΡΗΣΙΑΣ ΔΙΑΤΑΞΗΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΣΑΜΟΥ

 

 1. Επιλογή πιστωτικού Ιδρύματος για την τήρηση των τραπεζικών διαθέσιμων του Δήμου  για την πενταετία 2018-2022.

Εισηγητής: Δ/νση Οικονομικών υπηρεσιών.

 1. Λήψη απόφασης για συμμετοχή του Δήμου Σάμου στην αύξηση μετοχικού κεφαλαίου του Κέντρου Ανάπτυξης Απασχόλησης Επαγγελματικής Κατάρτισης & Τεχνολογίας Ν Σάμου ΑΕ.

Εισηγητής:  Δ/νση Οικονομικών υπηρεσιών.

 1. Αναμορφώσεις προϋπολογισμού Δήμου Σάμου οικ. έτους 2018.

Εισηγητής: Δ/νση Οικονομικών υπηρεσιών.

 1. Τροποποίηση Οργανισμού εσωτερικής υπηρεσίας του Δημοτικού Γηροκομείου Βαθέος Ίδρυμα Νταελ.

Εισηγητής: Βασιλειάς Δημήτρης Γ.Γ Δήμου Σάμου.

 1. Εισήγηση για επιχορήγηση του Δημοτικού Γηροκομείου Βαθέος Σάμου «Ίδρυμα Νταελ»

για το οικονομικό έτος 2019.

    Εισηγητής: Βασιλειάς Δημήτρης Γ.Γ Δήμου Σάμου.

 1. Έγκριση της υπ’ αριθμ. 21/2018 απόφασης του ΝΠΔΔ ΔΟΠΠΟΝΑΣ με θέμα Ψήφιση Οργανισμού  Εσωτερικής υπηρεσίας.

    Εισηγητής:  Ανδρεάδου Σουλτάνα πρόεδρος ΝΠΔΔ.

 1. Έγκριση της υπ’ αριθμ.  68/2018 απόφασης του Δκ/Σ του  ΝΠΔΔ  ΔΟΠΠΟΝΑΣ με θέμα  4η αναμόρφωση προϋπολογισμού οικ. έτους 2018.

Εισηγητής: Ανδρεάδου Σουλτάνα πρόεδρος ΝΠΔΔ.

 1. Καθορισμός αποζημίωσης μελών Δκ/Σ του ΝΠΔΔ ΣΑΜΙΑΚΗ ΑΡΟΓΗ βάσει των νέων διατάξεων.

   Εισηγητής: Πατσίδης Κυριάκος πρόεδρος ΝΠΔΔ.

 1. Έγκριση χορήγησης χρηματικών Βοηθημάτων για έκτακτες και σοβαρές ανάγκες σε ευπαθείς ομάδες.

    Εισηγητής: Δ/νση Κοινωνικής Προστασίας Παιδείας & Δημόσιας Υγείας.

 1. Έγκριση διαγραφών – εγγραφών νηπίων- βρεφών στους Παιδικούς και Βρεφονηπιακούς σταθμούς Δήμου Σάμου.

Εισηγητής: Δ/νση Παιδικών Βρεφονηπιακών Σταθμών.   

 1. Άρση του χρησιδανείου και απόδοση του ακίνητου «ΜΑΝΙΑΚΕΙΟ» στο σωματείο «Χριστιανική Εστία Σάμου»

Εισηγητής:  Βασιλειάς Δημήτρης Γ.Γ Δήμου Σάμου.

 1. Κατανομή 3η Δόσης λειτουργικών δαπανών σε Α’ βάθια και Β’  βάθια Σχολική Επιτροπή.

Εισηγητής: Καραγιάννης Δημήτριος πρόεδρος Επιτροπής Παιδείας.

 1. Εισήγηση για έγκριση μετακίνησης εθελοντών κτηνιάτρων του Πανελλήνιου Κτηνιατρικού Συλλόγου από την Αθήνα για μαζικές στειρώσεις.

Εισηγητής: Δ/νση Τοπικής και Οικονομικής Ανάπτυξης.

 1. Επικαιροποίηση της με αριθμό 167/2009 απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου Βαθέος –Κήρυξη αναγκαστικής απαλλοτρίωσης εκτάσεων ανάντι στη θέση Δεξαμενάκια τηςπόλεως Σάμου για την κατασκευή του έργου «Αντικατάσταση εσωτερικού δικτυού ύδρευσης πόλεως Σάμου».

Εισηγητής: Βασιλειάς Δημήτρης Γ.Γ Δήμου Σάμου

 1. Έγκριση 1ου ΑΠΕ του έργου Αποκατάσταση κατολισθήσεων περιμετρικής Σάμου (Χ.Θ 3+850, 5+900, 6+370).

Εισηγητής: Δ/νση Τεχνικών υπηρεσιών.

 1. Έγκριση 1ου ΑΠΕ του έργου «ΗΛΕΚΤΡΟΦΩΤΙΣΜΟΣ ΓΗΠΕΔΟΥ ΣΑΜΟΥ Ν ΣΑΜΟΥ καιΧορήγηση παράτασης εκτέλεσης  του έργου.

Εισηγητής: Δ/νση τεχνικών υπηρεσιών.

 1. Καθορισμός τρόπου εκτέλεσης του έργου: ΑΓΡΟΤΙΚΗ ΟΔΟΠΟΙΪΑ ΔΕ ΠΥΘΑΓΟΡΕΙΟΥ ΤΜΗΜΑ ΜΥΛΟΙ – ΧΩΡΑ.

Εισηγητής: Δ/νση Τεχνικών Υπηρεσιών.

 1. Καθορισμός τρόπου εκτέλεσης του έργου: ΑΓΡΟΤΙΚΗ ΟΔΟΠΟΙΪΑ Δ.Δ. ΚΟΝΤΑΚΑΙΪΚΩΝ ΤΜΗΜΑ ΑΓΙΑ ΑΝΝΑ ΕΩΣ ΕΠΑΡΧΙΑΚΗ ΟΔΟ ΚΑΡΛΟΒΑΣΟΥ – ΥΔΡΟΥΣΣΑΣ.

Εισηγητής: Δ/νση Τεχνικών Υπηρεσιών.

 1. Καθορισμός τρόπου εκτέλεσης του έργου: ΑΓΡΟΤΙΚΗ ΟΔΟΠΟΙΪΑ Τ.Δ ΥΔΡΟΥΣΣΑΣ.

Εισηγητής: Δ/νση Τεχνικών Υπηρεσιών.

 1. Καθορισμός τρόπου εκτέλεσης του έργου: ΑΓΡΟΤΙΚΗ ΟΔΟΠΟΙΪΑ ΚΟΝΤΑΙΪΚΩΝ.

Εισηγητής: Δ/νση Τεχνικών Υπηρεσιών.

 1. Αποδοχή πράξης ένταξης  – Έγκριση μελέτης και καθορισμός τρόπου εκτέλεσης της πράξης ¨Προμήθεια μηχανημάτων έργου και οχημάτων του Δήμου Σάμου ¨συνολικού προϋπολογισμού 259.999,48 από το Πρόγραμμα ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ ΙΙ Πρόσκληση Ι .

Εισηγητής: Δ/νση προγραμματισμού

 1. Αποδοχή πράξης ένταξης – τροποποίηση τεχνικού προγράμματος και αναμόρφωση προϋπολογισμού της πράξης : ¨Μελέτες ωρίμανσης μονάδας κομποστοποίησης Δήμου    Σάμου ¨ προϋπολογισμού 75.285,87  €.

Εισηγητής: Δ/νση προγραμματισμού

 1. Υποβολή  αίτησης στήριξης  στο  ¨Πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης της Ελλάδας 2014-2020 (ΠΑΑ 2014-2020)¨ Μέτρο 19,   ¨ Τοπική Ανάπτυξη με πρωτοβουλία Τοπικών ΚοινοτήτωνCLLD/LEADER”, Υπομέτρο 19.2 «ΣΤΗΡΙΞΗ ΥΛΟΠΟΙΗΣΗΣ ΔΡΑΣΕΩΝ ΤΩΝ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΩΝ ΤΟΠΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΜΕ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΤΟΠΙΚΩΝ ΚΟΙΝΟΤΗΤΩΝ (CLLD/LEADER)» Δράση 19.2.4. ¨Βασικές Υπηρεσίες & Ανάπλαση χωριών σε Αγροτικές Περιοχές ¨  Υποδράση 19.2.4.1:  ‘Στήριξη για υποδομές μικρής κλίμακας’.

Εισηγητής: Δ/νση προγραμματισμού

 1. Υποβολή  αίτησης στήριξης  στο  ¨Πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης της Ελλάδας 2014- 2020 (ΠΑΑ  2014-2020)¨ Μέτρο 19,   ¨ Τοπική Ανάπτυξη με πρωτοβουλία Τοπικών  Κοινοτήτων CLLD/LEADER”, Υπομέτρο 19.2 «ΣΤΗΡΙΞΗ ΥΛΟΠΟΙΗΣΗΣ ΔΡΑΣΕΩΝ ΤΩΝ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΩΝ ΤΟΠΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΜΕ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΤΟΠΙΚΩΝ ΚΟΙΝΟΤΗΤΩΝ  (CLLD/LEADER)» Δράση 19.2.4. ¨Βασικές Υπηρεσίες & Ανάπλαση χωριών σε Αγροτικές Περιοχές ¨ Υποδράση 19.2.4. 2  ‘Στήριξη για τη δημιουργία, βελτίωση ή επέκταση  τοπικών βασικών υπηρεσιών για τον αγροτικό πληθυσμό, καθώς και των σχετικών υποδομών.

Εισηγητής: Δ/νση προγραμματισμού

 1. Υποβολή  αίτησης στήριξης  στο  ¨Πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης της Ελλάδας 2014- 2020 (ΠΑΑ  2014-2020)¨ Μέτρο 19,   ¨ Τοπική Ανάπτυξη με πρωτοβουλία Τοπικών Κοινοτήτων CLLD/LEADER”, Υπομέτρο 19.2 «ΣΤΗΡΙΞΗ ΥΛΟΠΟΙΗΣΗΣ ΔΡΑΣΕΩΝ ΤΩΝ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΩΝ ΤΟΠΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΜΕ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΤΟΠΙΚΩΝ ΚΟΙΝΟΤΗΤΩΝ  (CLLD/LEADER)» Δράση 19.2.4. ¨Βασικές Υπηρεσίες & Ανάπλαση χωριών σε Αγροτικές Περιοχές ¨ Υποδράση 19.2.4. 3 ‘Στήριξη για επενδύσεις για δημόσια χρήση σε υπηρεσίες   και υποδομές  αναψυχής, ανάπλασης χώρων εντός οικισμών, τουριστικές πληροφορίες  και τουριστικές υποδομές  μικρής κλίμακας.

Εισηγητής: Δ/νση προγραμματισμού

 1. Υποβολή  αίτησης στήριξης  στο  ¨Πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης της Ελλάδας 2014-  2020 (ΠΑΑ 2014-2020)¨ Μέτρο 19,   ¨ Τοπική Ανάπτυξη με πρωτοβουλία Τοπικών Κοινοτήτων CLLD/LEADER”, Υπομέτρο 19.2 «ΣΤΗΡΙΞΗ ΥΛΟΠΟΙΗΣΗΣ ΔΡΑΣΕΩΝ ΤΩΝ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΩΝ ΤΟΠΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΜΕ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΤΟΠΙΚΩΝ ΚΟΙΝΟΤΗΤΩΝ (CLLD/LEADER)» Δράση 19.2.4. ¨Βασικές Υπηρεσίες & Ανάπλαση χωριών σε Αγροτικές Περιοχές ¨  Υποδράση 19.2.4. 4 ‘Ενίσχυση πολιτιστικών εκδηλώσεων.’

Εισηγητής: Δ/νση προγραμματισμού.

 1. Υποβολή  αίτησης στήριξης  στο  ¨Πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης της Ελλάδας 2014- 2020 (ΠΑΑ 2014-2020)¨ Μέτρο 19,   ¨ Τοπική Ανάπτυξη με πρωτοβουλία Τοπικών Κοινοτήτων CLLD/LEADER”, Υπομέτρο 19.2 «ΣΤΗΡΙΞΗ ΥΛΟΠΟΙΗΣΗΣ ΔΡΑΣΕΩΝ ΤΩΝ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΩΝ ΤΟΠΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΜΕ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΤΟΠΙΚΩΝ ΚΟΙΝΟΤΗΤΩΝ (CLLD/LEADER)» Δράση 19.2.4. ¨Βασικές Υπηρεσίες & Ανάπλαση χωριών σε Αγροτικές Περιοχές ¨ Υποδράση 19.2.4.  5 ‘Στήριξη για μελέτες, υπηρεσίες και επενδύσεις, που συνδέονται με τον πολιτισμό, με τη διατήρηση, αποκατάσταση και αναβάθμιση της πολιτιστικής και φυσικής κληρονομιάς των   χωριών, των αγροτικών τοπίων και των τόπων με υψηλή φυσική αξία,  συμπεριλαμβανομένων των σχετικών κοινωνικό- οικονομικών πτυχών, καθώς και δράσεις  περιβαλλοντικής ευαισθητοποίησης’.

    Εισηγητής: Δ/νση προγραμματισμού

 1. Υποβολή  αίτησης στήριξης  στο  ¨Πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης της Ελλάδας 2014- 2020 (ΠΑΑ 2014-2020)¨ Μέτρο 19,   ¨ Τοπική Ανάπτυξη με πρωτοβουλία Τοπικών  Κοινοτήτων CLLD/LEADER”, Υπομέτρο 19.2 «ΣΤΗΡΙΞΗ ΥΛΟΠΟΙΗΣΗΣ ΔΡΑΣΕΩΝ ΤΩΝ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΩΝ ΤΟΠΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΜΕ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΤΟΠΙΚΩΝ ΚΟΙΝΟΤΗΤΩΝ (CLLD/LEADER)» Δράση 19.2.5.  ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΒΕΛΤΙΩΣΗ  ΥΠΟΔΟΜΩΝ,  Υποδράση 19.2.5.1 ‘Βελτίωση πρόσβασης σε γεωργική γη και κτηνοτροφικές εκμεταλλεύσεις’.

   Εισηγητής: Δ/νση προγραμματισμού

 1. Υποβολή  αίτησης στήριξης  στο  ¨Πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης της Ελλάδας 2014-  2020 (ΠΑΑ  2014-2020)¨ Μέτρο 19,   ¨ Τοπική Ανάπτυξη με πρωτοβουλία Τοπικών

Κοινοτήτων CLLD/LEADER”, Υπομέτρο 19.2 «ΣΤΗΡΙΞΗ ΥΛΟΠΟΙΗΣΗΣ ΔΡΑΣΕΩΝ ΤΩΝ  ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΩΝ ΤΟΠΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΜΕ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΤΟΠΙΚΩΝ ΚΟΙΝΟΤΗΤΩΝ

(CLLD/LEADER)» Δράση 19.2.6.   Ανάπτυξη & βελτίωση βιωσιμότητας δασών,  Υποδράση 19.2.6.1.1 ‘Πρόληψη, αποκατάσταση δασών και δασικών εκτάσεων από πυρκαγιές και άλλες φυσικές καταστροφές και  καταστροφικά συμβάντα’.

  Εισηγητής: Δ/νση προγραμματισμού

 1. Υποβολή αίτησης χρηματοδότησης ΣΤΟΝ ΑΞΟΝΑ ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΑΣ 1 (Α.Π.1) «ΑΣΤΙΚΗ ΑΝΑΖΩΟΓΟΝΗΣΗ 2018» ΤΟΥ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΙΚΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ: «ΔΡΑΣΕΙΣ

ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΟΥ ΙΣΟΖΥΓΙΟΥ» 2017-2018 του Πράσινου ταμείου  στο μέτρο  1Α Ολοκληρωμένα έργα αναπλάσεων κοινόχρηστων χώρων και χώρων πρασίνου της πράξης ‘Πλακοστρώσεις δρόμων Πυθαγορείου’.

   Εισηγητής: Δ/νση προγραμματισμού

 1. Αποδοχή πράξης ένταξης ,Τροποποίηση Τεχνικού Προγράμματος & Αναμόρφωση προϋπολογισμού , Ορισμός Υπευθύνου λογαριασμού, Έγκριση μελέτης και καθορισμός τρόπου εκτέλεσης έργου «ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΥΠΟΔΟΜΩΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΜΕΡΙΜΝΑΣ ΔΗΜΟΥ ΣΑΜΟΥ»  με προϋπολογισμό648,00 στο αναπτυξιακό πρόγραμμα ειδικού σκοπού Βορείου Αιγαίου.

Εισηγητής: Δ/νση προγραμματισμού

 1. Υποβολή πρότασης ΣΤΟ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ «Υποδομές Μεταφορών, Περιβάλλον και Αειφόρος Ανάπτυξη»,  ΑΞΟΝΑ ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΑΣ 14 «ΔΙΑΤΗΡΗΣΗ ΚΑΙ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΟΥ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ – ΠΡΟΑΓΩΓΗ ΤΗΣ ΑΠΟΔΟΤΙΚΗΣ ΧΡΗΣΗΣ ΤΩΝ ΠΟΡΩΝ (ΤΣ)» ΜΕ ΤΙΤΛΟ «Δράσεις για την Διαχείριση αποβλήτων από προσφυγικές ροές στα νησιά Βορείου Αιγαίου και Π.Ε. Δωδεκανήσου»,  της πράξης ”Δράσεις για την   Διαχείριση αποβλήτων από προσφυγικές ροές  του Δήμου Σάμου”.

Εισηγητής: Δ/νση προγραμματισμού

 1. Έγκριση πρωτοκόλλου οριστικής παραλαβής των εργασιών «Βελτίωση βατότητας  αγροτοδασικού δικτύου ΔΕ Πυθαγορείου».

    Εισηγητής: Δ/νση Τεχνικών υπηρεσιών.

 1. Έγκριση πρωτοκόλλου οριστικής παραλαβής των εργασιών «Βελτίωση βατότητας αγροτοδασικού δικτύου ΔΕ Βαθέος».

    Εισηγητής: Δ/νση Τεχνικών υπηρεσιών.

 1. Έγκριση πρωτοκόλλου οριστικής παραλαβής της υπηρεσίας «Τεχνικός Σύμβουλος Υποστήριξης για την εκπόνηση του Ειδικού Αναπτυξιακού Προγράμματος της Σάμου.

Εισηγητής: Τμήμα προμηθειών & αποθήκης.

 1. Παραχώρηση χρήσης αίθουσας πρώην Δημοτικού σχολείου Καρλοβάσου στον τμήμα καλαθοσφαίρισης του Αθλητικού Ομίλου Καρλοβάσου.

Εισηγητής: Καραγιάννης Δημήτριος πρόεδρος Επιτροπής Παιδείας.

 1. Διαγραφές τελών από βεβαιωτικούς καταλόγους.

Εισηγητής: Δ/νση Οικονομικών υπηρεσιών-τμήμα Εσόδων.

 1. Διαγραφές τελών από βεβαιωτικούς καταλόγους ύδρευσης ΔΕ Βαθέος.

    Εισηγητής: Δ/νση Οικονομικών υπηρεσιών- τμήμα εσόδων

 1. Διαγραφές τελών από βεβαιωτικούς καταλόγους προστίμων Κ.Ο.Κ.

    Εισηγητής:  Δ/νση Οικονομικών υπηρεσιών- τμήμα εσόδων.

 1. Αίτημα για διαγραφή οφειλών.

    Εισηγητής: Δ/νση Οικονομικών υπηρεσιών – Ταμειακή υπηρεσία.

 1. Μετακινήσεις Δημάρχου, Αντιδημάρχων και Δημοτικών συμβούλων.

 

 

 

Comments

comments

Continue Reading

Δήμος

40.950 € για την αγορά απορριμματοφόρου για τις ανάγκες του ΚΥΤ

Published

on

By

Την προμήθεια ενός μικρού απορριμματοφόρου οχήματος από το ∆ήµο Σάµου για τις ανάγκες του Κέντρου Υποδοχής Μεταναστών συνολικού προϋπολογισµού 40.950,00 € µε το ΦΠΑ αποφάσισε πρόσφατα η Οικονοµική Επιτροπή του ∆ήµου Σάμου.

Απο την άλλη,τα απορριμματοφόρα του δήμου αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα περιμένοντας πολλές φόρες τα απαραίτητα κονδύλια για την επισκευή τους.

Μέχρι τότε, τα ήδη «κουρασμένα» απορριμματοφόρα πλέον κάνουν διπλά και τριπλά δρομολόγια προκειμένου να κάνουν την αποκομιδή σε ολες της δημοτικές ενότητες του νησιού.

Το πρόβλημα των σκουπιδιών «φωνάζει» μέσα και από τα παράπονα των κατοίκων του νησιού που αντιδρούν στην συνεχιζόμενη απαξίωση των δημοτικών υπηρεσιών καθαριότητας λόγω ακατάλληλων υποδομών και εξοπλισμού.

Comments

comments

Continue Reading

Δήμος

Η “Δράση Ενότητα Προοπτική” για την κατάσταση στο ΚΥΤ

Published

on

By

Η κατάσταση που επικρατεί σήμερα στο ΚΥΤ Σάμου (υπερπληθυσμός-άθλιες συνθήκες διαβίωσης κ.α) καθώς και ο τρόπος διαχείρισης των προσφυγικών-μεταναστευτικών ροών στο νησί έχουν προ πολλού ξεπεράσει τις αντοχές και τα όρια της τοπικής κοινωνίας τονίζει, με επιστολη στο Υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής , η δημοτική  παράταξη”Δράση Ενότητα Προοπτική”.

Η παράταξη ζητά:
1) Άμεση αποσυμφόρηση του ΚΥΤ ώστε αυτό να λειτουργεί μόνο για την προσωρινή φιλοξενία, με χρόνο διαμονής το πολύ 10 ημερών, για 700 άτομα, όση και η χωρητικότητα του. Παραμένουμε δηλαδή στην πάγια θέση μας για καμία νέα δομή στο νησί.
2) Το ΚΥΤ πρέπει να είναι ελεγχόμενου τύπου και να έχει σαφή και εφαρμόσιμο οργανισμό λειτουργίας.
Να διαθέτει τις απαραίτητες βασικές υποδομές, το απαραίτητο προσωπικό, τον εξοπλισμό και εφόδια καθώς και πολυδύναμο ιατρείο 24-ωρης λειτουργίας με βασικές ειδικότητες ιατρών, κατάλληλο και επαρκές νοσηλευτικό και παραϊατρικό προσωπικό και εργαστήρια (ακτινολογικό, αιματολογικό, υπερήχους κλπ) ώστε να διασφαλίζονται αξιοπρεπείς και υγιεινές συνθήκες διαβίωσης σε φιλοξενούμενους και εργαζόμενους. Το Γ. Νοσοκομείο Σάμου πρέπει να αποσυμφορηθεί.
3) Φύλαξη των συνόρων μας. Καμία αποσυμφόρηση δεν θα έχει νόημα αν δεν φυλάσσονται επαρκώς τα σύνορα μας.
4) Άμεση προώθηση προς την ενδοχώρα αυτών που έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία ασύλου

Comments

comments

Continue Reading
Advertisement

Facebook

SPONSORED

Sponsored

Advertisement Enter ad code here

Δημοφιλή

Copyright © 2017