21.9 C
Σάμος
27/04/2024
Πολιτιστικά

“1453-1821, από το σκοτάδι στο φως”

Μια επετειακή υπερπαραγωγή επιχείρησε φέτος ο Φιλοτεχνικός ΄Όμιλος Σάμου, με την υποστήριξη της Περιφέρειας Β. Αιγαίου και του Δήμου Ανατολικής Σάμου, και την σύμπραξη επί σκηνής των συλλόγων Π.Σ. Βαθέος Κ. Λαχανάς, Λύκειο Ελληνίδων, Παρ/μα Σάμου, Ωκκυρόη η Σαμία και την σχολή χορού Samos School of Dance της Χριστίνας Τσαρδούλια.

Στην αρχή και μετά τον χαιρετισμό του προέδρου του Φιλοτεχνικού ΄Ομίλου κ. Γιώργου Σακερλή, επιδόθηκε αναμνηστική πλακέτα στον Αντιπεριφερειάρχη Σάμου κ. Ελισσαίο Μαυρατζώτη, σε ανταπόδοση της υποστήριξης της εκδήλωσης από την Περιφέρεια.

Η παράσταση περιελάμβανε σύντομες αλλά περιεκτικές ιστορικές παρεμβάσεις από τις δύο φιλολόγους του Φ.Ο. Σ. , την Ιωάννα Τσαμπούρη και την Κάτια Καλύβα, πλούσιο οπτικό και ηχητικό υλικό, παραδοσιακά χορευτικά από τους τρεις συμμετέχοντες συλλόγους, καθώς και εμπνευσμένες χορογραφίες από την Χριστίνα Τσαρδούλια, που απέδωσαν οι μαθήτριες της σχολής, ενώ η χορωδία ΣΑΜΙΑ του Φ.Ο.Σ. απέδωσε με την άψογη φωνητική της δεινότητα και υπό την διεύθυνση του μουσικοδιδάσκαλου Θεόδωρου Σπυρίδωνος, τέσσερα τραγούδια στο κλίμα της εκδήλωσης.

Μια θαυμάσια ορχήστρα στήριξε την χορωδία, ενώ η όλη σκηνοθετική επιμέλεια είχε την μεγάλη υπογραφή του Γιάννη Μανδουραράκη.

Ο ήχος και ο φωτισμός ήταν στα έμπειρα χέρια του Γιώργου Κωνσταντινίδη(soundcollors) ενώ ο χώρος του αμφιθεάτρου του Γενικού Λυκείου αποδείχτηκε μικρός για την αθρόα προσέλευση του κοινού, που έδειξε με το χειροκρότημά του ότι απόλαυσε το αποτέλεσμα. Συγκινητική η τραγουδιστική παρέμβαση της Φωτώς Βακίρη, με ένα μοιρολόι για την ΄Άλωση.

 

Η εκδήλωση έκλεισε με τον χαιρετισμό όλων των ομάδων επί σκηνής και την απονομή αναμνηστικών πλακετών και δώρων στους εκπροσώπους τους. Ο Εθνικός ΄Ύμνος εψάλη από όλους, στο τέλος.

 

 

 

ΠΗΓΉ ΣΑΤ

Related posts

Ετήσια παράσταση Ακαδημιών Ρυθμικής Γυμναστικής του Ιωνικού: Ένα μαγευτικό θέαμα γεμάτο λάμψη και συγκίνηση

admin

Το «Πυθαγόρειο» Λύκειο Σάμου παρουσιάζει το «Παραμύθι Χωρίς Όνομα»

admin

Nigel McGilchrist: Ο άνθρωπος που φέρνει τον Πυθαγόρα και τη Σάμο στο προσκήνιο με το νέο του βιβλίο

admin

Πασχαλινό τραπέζι στο χωριό: Οι Σύλλογοι της Υδρούσσας ενώνουν τις δυνάμεις τους

admin

Πασχαλινό Πάρτι στον Πύργο Σάμου από τον Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων

admin

Αντίο στον σπουδαίο ηθοποιό Γιάννη Φέρτη: Μια ζωή στο θέατρο, κινηματογράφο & τηλεόραση

admin

«Βόλτα με τον Κίμωνα στην Σάμο» – Βιβλιοπαρουσίαση στο Δημαρχείο Ανατολικής Σάμου

admin

Γιορτή πορτοκαλιού στους Μύλους Σάμου

admin

Θεατρική Ομάδα Σάμου – Πρεμιέρα για το «Elizadeth»

admin