14.4 C
Σάμος
19/03/2024
Πολιτικά

Δραστηριότητες Βουλευτή Σάμου σε Σάμο και Ικαρία

Ο Βουλευτής Νομού Σάμου κ. Δημήτρης Σεβαστάκης κατέφθασε στον Άγιο Κήρυκο Ικαρίας, ώστε να παρακολουθήσει και να συμμετάσχει στην τελετή λήξης της 1ης Ikarian Senior Regatta (I.S.R). Ο Βουλευτής τέλεσε τις 2 πρώτες απονομές μεταλλίων και συνεχάρη τους διαγωνιζόμενους, αλλά και τους διοργανωτές για το πρωτοποριακό αυτό εγχείρημα. Προσδοκία όλων των συμμετεχόντων είναι η διοργάνωση αυτή να γίνει θεσμός για τον νομό Σάμου.

Κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του, ο Βουλευτής συναντήθηκε και συνομίλησε με κατοίκους του νησιού, αλλά και με μέλη των τοπικών οργανώσεων του ΣΥΡΙΖΑ, στα πλαίσια της συνεχούς ενημέρωσης και συνεργασίας. Τέλος, βάσει του προγραμματισμού, το αμέσως προσεχές διάστημα ο βουλευτής  πρόκειται να επισκεφτεί και άλλες περιοχές της Ικαρίας.

Ακολούθως στη Σάμο, το διάστημα 23 και 24 Σεπτεμβρίου, υπήρξε μια σειρά από συναντήσεις και συνεργασίες.

Ο κ. Σεβαστάκης συναντήθηκε με ομάδα νέων αγροτών με τους οποίους συζήτησαν τους τρόπους συμμετοχής των αγροτών στο «πρόγραμμα  βελτιώσεων» του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης, ώστε να μην απαιτούνται μεγάλα προσωπικά κεφάλαια από τον αγρότη στη φάση υλοποίησης. Κατατέθηκαν ιδέες από τους συμμετέχοντες και τον γεωπόνο-μελετητή κ. Γιώργο Παππά, ενώ γενικά κρίνονται ως  θετικές οι δυνατότητες που δίνει το πρόγραμμα για ένταξη (χρηματοδότηση 80% κράτος- 20% αγρότης ή ομάδα).

Την ίδια μέρα ο Βουλευτής συμμετείχε  στο  δείπνο εργασίας, των μελών της πανεπιστημιακής κοινότητας της Σάμου, που παρατέθηκε από επιχειρηματίες του νησιού στο ξενοδοχείο Samaina Inn, και που είχε ως στόχο τη στήριξη της σχέσης του Πανεπιστημίου  με την τοπική κοινωνία. Συμμετείχαν αυτοδιοικητικά στελέχη, στελέχη της εκπαίδευσης, της παραγωγής και της αγοράς. Συζητήθηκαν θεσμικά και οργανωτικά θέματα που σχετίζονται με τον νέο νόμο για τα ΑΕΙ.

Την Κυριακή 24-9 πραγματοποιήθηκε επίσκεψη του βουλευτή στον Παγώνδα. Αρχικά έγινε συνάντηση στο Δημοτικό Σχολείο του χωριού και συζήτηση με τη Διευθύντρια κ. Κούτρα, τον εκπαιδευτικό κ. Κατζώρα και τον τ. Διευθυντή κ. Αξιώτη. Εκτός της ενίσχυσης σε ό,τι αφορά την εκπαιδευτική διάσταση, εκτέθηκαν  και οι  δυσκολίες πρόσβασης στο σχολικό κτήριο λόγω των κακοτεχνιών του δρόμου. Στη συνέχεια έγινε συνάντηση με τον Πρόεδρο του τοπικού συμβουλίου Παγώνδα, κ.Τσάτσο, το στέλεχος της ΕΟΣΣ κ. Κνήτου -αφού πλέον επήλθε και η οργανωτική λύση για τις  εκκρεμότητες με τον ΟΠΕΚΕΠΕ,  τον ιατρό κ. Καραμανώλη. Η συνεργασία για τα ζητήματα της περιοχής είναι συνεχής.

Related posts

Εκδήλωση του ΚΚΕ Σάμου ενάντια στην πολεμική εμπλοκή της Ελλάδας

admin

Συζητήσαν τα τρέχοντα προβλήματα της Περιφερειακής Ενότητας Σάμου – Ικαρίας

admin

Αντιπολεμικό συλλαλητήριο διοργανώνει το ΚΚΕ στο Εργατικό Κέντρο

admin

Γ. Γεραπετρίτης: Visa express σε Τούρκους πολίτες – Θα ξεκινήσει στις 30 Μαρτίου σε πέντε νησιά

admin

Παράταση ενός έτους διατήρησης υπαίθριων σκιάστρων & προστεγασμάτων στην χερσαία ζώνη λιμένων της Σάμου

admin

Συντονιστής της ΝΕ ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. Σάμου ο Ιωάννης Αξιώτης

admin

Αντιπολεμικό συλλαλητήριο του ΚΚΕ στο Βαθύ

admin

Παρέμβαση Στεφανάδη στον Γεωργιάδη: Ακόμα μια θέση Ιατρού στο Νοσοκομείο Σάμου

admin

Ο Μιχάλης Αγγελόπουλος ανάμεσα στα τέσσερα νέα πρόσωπα στο ευρωψηφοδέλτιο της Ν.Δ

admin