Connect with us

Δήμος

“Δράση”- Ξεπούλημα της καθαριότητας του Δήμου Σάμου σε εργολάβους

Published

on

Η “Δράση Ενότητα Προοπτική” σχετικά με την μεθόδευση, όπως καταγγέλλει,ξεπουλήματος της καθαριότητας σε εργολάβους από τον Δήμο Σάμου:

“Καταγγέλλουμε την προσπάθεια του Δημάρχου και της δημοτικής αρχής να προχωρήσει σε ξεπούλημα της καθαριότητας σε εργολάβους.

Μέσω της Οικονομικής Επιτροπής του Δήμου, έφερε σαν θέμα στις 6 Νοε. 17 προς ψήφιση την διάθεση πίστωσης για δυο δαπάνες: 4.095 €  και 21.060 € για μίσθωση πρέσας από ιδιώτη την στιγμή που ο Δήμος διαθέτει δικές του αλλά και μπορεί με πολύ λιγότερα χρήματα να διορθώσει την όποια ζημιά σε αυτές.

Χωρίς να αξιοποιήσει τη δυνατότητα που δίνει στους ΟΤΑ ο πρόσφατος νόμος του υπ. Εσωτερικών για στήριξη των παρατάσεων συμβάσεων του αναγκαίου προσωπικού στην καθαριότητα  διαθέτει τα χρήματα των κωδικών της ανταποδοτικότητας  όπως τον βολεύει.

Η ενέργεια αυτή αποβαίνει σε βάρος των συμφερόντων του δήμου και των δημοτών του.

Κι ενώ οι διατάξεις του νόμου προβλέπουν να  παρέχεται στους δήμους η δυνατότητα να αναθέσουν, μέσω σύναψης δημόσιας σύμβασης υπηρεσιών, την αποκομιδή και τη μεταφορά στερεών αποβλήτων σε τρίτα φυσικά ή νομικά πρόσωπα, υπό την προϋπόθεση της προηγούμενης έκδοσης ειδικά αιτιολογημένης απόφασης του δημοτικού συμβουλίου, που λαμβάνεται με την απόλυτη πλειοψηφία του συνόλου των μελών του, με την οποία θα πιστοποιείται η αδυναμία παροχής των υπηρεσιών αυτών με ίδια μέσα του δήμου και θα προσδιορίζεται το αντικείμενο, η διάρκεια και ο τόπος παροχής τους, τέτοια   ενέργεια  δεν έγινε.

Γιατί άραγε;

Αντιθέτως με το τέχνασμα της απ’   ευθείας ανάθεσης προσπαθεί να παραχωρήσει με πλάγιους τρόπους την αποκομιδή των απορριμμάτων σε ιδιωτικά συμφέροντα.

Στα πλαίσια του θεσμικού μας ρόλου ως αντιπολίτευση οφείλουμε να καταγγείλουμε τις οποίες μεθοδεύσεις κακοδιαχείρισης των οικονομικών πόρων του Δήμου Σάμου επιχειρεί η Δημοτική Αρχή στη πλάτη των δημοτικών συμβούλων, των εργαζομένων καθαριότητας του Δήμου Σάμου αλλά και σε βάρος των ίδιων των συνδημοτών μας”.

Share this post:

Comments

comments

Δήμος

Συνεδριάζει το Δημοτικό Συμβούλιο Ανατολικής Σάμου

Published

on

By

Συνεδριάζει με τηλεδιάσκεψη τη Δευτέρα, 1η Μαρτίου, στις 18.30, το δημοτικό συμβούλιο Ανατολικής Σάμου.

Τα θέματα που θα συζητηθούν είναι τα ακόλουθα:

  1. Συζήτηση και λήψη απόφασης σχετικά με την ανάρτηση των Δασικών Χαρτών.  Εισηγητής: Κολλάρος Γεώργιος πρόεδρος Δ.Σ.
  1. Επικαιροποίηση του σχεδίου αντιμετώπισης εκτάκτων αναγκών και άμεση/βραχεία  διαχείρισης των συνεπειών από εκδήλωση πλημμυρικών φαινομένων του Δήμου  Ανατολικής Σάμου.  Εισηγητής: Εκτελεστική επιτροπή – Γραφείο πολιτικής προστασίας
  1. Επικαιροποίηση του σχεδίου αντιμετώπισης εκτάκτων αναγκών και άμεση/βραχεία  διαχείρισης των συνεπειών από εκδήλωση σεισμού του Δήμου Ανατολικής Σάμου.  Εισηγητής: Εκτελεστική επιτροπή – Γραφείο πολιτικής προστασίας
  1. Πρόταση Ίδρυσης νέων ειδικοτήτων στο Μαυρογένειο ΕΠΑ. Λ Σάμου – Μεταβολές  σχολικών μονάδων Εσπερινού ΕΠΑΛ Σάμου.  Εισηγητής: Αξιώτης Ιωάννης πρόεδρος επιτροπής παιδείας.
  1. Παραχώρηση χρήσης δημοτικού χώρου στον ΔΕΔΔΗΕ.  Εισηγητής: Δ/νση Τεχνικών υπηρεσιών
  1. Συγκρότηση γνωμοδοτικών οργάνων σύμφωνα με τις διατάξεις του ν 4412/2016  Δημόσιες Συμβάσεις Έργων Προμηθειών και Υπηρεσιών μέχρι τέλους του έτους 2021.  Εισηγητής: Διονυσίου Γεώργιος αντιδήμαρχος.
  1. Χαρακτηρισμός επιχείρησης ως εποχιακή  Εισηγητής: Διονυσίου Γεώργιος αντιδήμαρχος.

Share this post:

Comments

comments

Continue Reading

Δήμος

Έξι φορητοί ηλεκτρονικοί υπολογιστές στο Γυμνάσιο Καρλοβάσου

Published

on

By

Σήμερα Πέμπτη, ο  Πρόεδρος της Δευτεροβάθμιας Σχολικής Επιτροπής Δήμου Δυτικής Σάμου, ο κ. Δημήτρης Κυπραίου, έπειτα από πρόταση του και έγκριση αυτής από το Διοικητικό Συμβούλιο της Σχολικής Επιτροπής, παρέδωσε στη Διευθύντρια του Γυμνασίου Καρλοβασίου κ. Αικατερίνη Σφέτσου, έξι φορητούς ηλεκτρονικούς υπολογιστές για την κάλυψη αναγκών στις σχολικές μονάδες του Γυμνασίου Καρλοβασίου και Γυμνασίου Μαραθοκάμπου, που προέκυψαν για την τηλεκπαίδευση λόγω COVID-19.

Η απόφαση αυτή πάρθηκε λόγω παλαιότερης απονομής χρημάτων για προμήθεια υπολογιστών στα τρία Λύκεια της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του Δήμου Δυτικής Σάμου, για κάλυψη αναγκών έπειτα από απόφαση της Επιτροπής Παιδείας του Δήμου .

 

Share this post:

Comments

comments

Continue Reading
Advertisement

Facebook

Δημοφιλή