Connect with us

Δήμος

Ορκωμοσία στο νέο Δήμο Ανατολικής Σάμου

Published

on

Τον καθιερωμένο όρκο, εν όψει της ανάληψης των καθηκόντων τους από την 1η Σεπτεμβρίου, έδωσαν στη πλατεία δημαρχείου , ο νέος Δήμαρχος Ανατολικής Σάμου Γιώργος Στάντζος τα μέλη του νέου Δημοτικού Συμβουλίου καθώς και τα μέλη των συμβουλίων των δημοτικών και τοπικών κοινοτήτων.

Την τελετή της ορκωμοσίας πραγματοποίησε ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Σάμου Ικαρίας και Κορσεών κ.κ Ευσέβιος, ο οποίος δώρισε στο νέο δήμαρχο μια εικόνα της Αγίας Ζώνης.

Ο νέος Δήμαρχος  Ανατολικής Σάμου , δήλωσε ιδιαίτερα συγκινημένος για την τιμή που του έκαναν οι δημότες να τον εκλέξουν Δήμαρχο τους, και υποσχέθηκε να προσπαθήσει με όλες τις δυνάμεις του, με πολλή δουλειά, για το κάλο της πρωτεύουσας και των χωριών.

Ο κ. Στάντζος στην ομιλία του αναφέρθηκε μεταξύ άλλων, για την κατάσταση που επικρατεί στην πρωτεύουσα που καθημερινά χειροτερεύει με τις επιπτώσεις του προσφυγικού – μεταναστατευτικού να γίνονται εντονότερες. Οι αυξημένες δε μεταναστευτικές ροές των τελευταίων εβδομάδων, κάνουν την κατάσταση εκρηκτική θέτοντας σε υπέρμετρη δοκιμασία τις κρατικές δομές και τις αντοχές της τοπικής κοινωνίας.

‘Η Σάμος είναι μια, ενιαία και αδιαίρετη” δήλωσε ο Γιώργος Στάντζος, υποσχόμενος κάθε βοήθεια χρειαστεί στον νεοσύστατο δήμο της Δυτικής Σάμου ωστε να ορθοποδήσει τα πρώτα χρόνια.

Παράλληλα, χαιρέτησε την σύμπραξη των τεσσάρων δημοτικών συμβούλων της “Πορείας Ευθύνης” με την νέα δημοτική αρχή, ενώ απήθυνε καλεσμα για συμπόρευσης στις καθημερινές μάχες τους επικεφαλής των δημοτικών παρατάξεων.

Στη λαμπερή τελετή της Ορκωμοσίας παραβρέθηκαν, ο βουλευτής Σάμου, Χριστόδουλος Στεφανάδης , ο δημαρχος Δυτικής Σάμου, Αλέξανδρος Λυμπέρης, φορείς της τοπικής αυτοδιοίκησης , εκπροσώπων συλλόγων καθώς επίσης και πολλοί δημότες για να ευχηθούν στο νέο Δήμαρχο αλλά και το νεοσύστατο Δημοτικό Συμβούλιο για το νέο τους ξεκίνημα.

Η τελετή πλαισιώθηκε από ένα μοναδικό καλλιτεχνικό πρόγραμμα απο την Φιλαρμονική «Βαθύλλος – Αντώνης Γεροχριστοδούλου».

Τελετή ορκωμοσίας δημοτικής αρχής Ανατολικής Σάμου.

Publiée par Samos24.gr sur Samedi 31 août 2019

 

 

 

Share this post:

Comments

comments

Δήμος

Δήλωση του Κώστα Τζίχα για το σεισμό στη Σάμο

Published

on

By

ΔΗΛΩΣΗ

του Κώστα Τζίχα, δημοτικού συμβούλου

και επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης στο δήμο Ανατολικής Σάμου.

 

Πρώτα απ’ όλα εκφράζουμε την οδύνη μας για τον χαμό 2 νέων παιδιών και τα θερμά μας συλλυπητήρια στις οικογένειές τους. Επίσης εκφράζουμε τη συμπαράστασή μας στους τραυματίες και στους συμπολίτες μας που δοκιμάστηκαν και δοκιμάζονται από τις συνέπειες του σεισμού.

Άμεσο ζήτημα είναι να παρθούν τώρα χωρίς καθυστέρηση, μέτρα ανακούφισης των πληγέντων που δεν πρέπει να μείνουν σε επίπεδο ελεημοσύνης όπως έσπευσαν αμέσως να ανακοινώσουν τράπεζες και άλλα ευαγή ιδρύματα. Η κυβέρνηση πρέπει να αποζημιώσει τους πληγέντες στο 100% των ζημιών και να αποκαταστήσει γρήγορα τις ζημιές σε δημόσια κτίρια, δρόμους , ύδρευση και άλλες υποδομές.

Όμως ο σεισμός της 30ης Οκτώβρη στη Σάμο και την ευρύτερη εποχή αποκάλυψε τη απουσία ουσιαστικής  αντισεισμικής θωράκισης και ασφάλειας του λαού. Για παράδειγμα ο αντισεισμικός έλεγχος σχολικών και άλλων δημόσιων κτιρίων έχει μείνει χρόνια ολόκληρα στο πρώτο επίπεδο και δεν προχωρά σε έλεγχο στατικότητας και εδαφολογική μελέτη, ώστε να παρθούν τα κατάλληλα μέτρα ενίσχυσης.

Ο σεισμός αποκάλυψε ακόμη ότι η Πολιτική Προστασία παρά τις άψογες στολές των στελεχών της, δεν έχει ούτε τα μέσα , ούτε την κρατική επιχορήγηση που απαιτείται για να παίξει το ρόλο της, Έτσι μοιραία εξαντλείται σε σχέδια χωρίς ουσιαστικό αντίκρισμα και σε οδηγίες προς τους πολίτες που καλούνται με προσωπική ευθύνη να προστατευθούν.

Σ’ αυτά τα προβλήματα πρέπει να στραφούν οι διεκδικήσεις του οργανωμένου λαϊκού κινήματος την επόμενη μέρα. Οι εκλεγμένοι με τη Λαϊκή Συσπείρωση θα πάρουν πρωτοβουλίες και θα παλέψουν μαζί με το λαό όπως πάντα.

Share this post:

Comments

comments

Continue Reading

Δήμος

“Η Σάμος αλλάΖΕΙ”: Ο εγκέλαδος χτύπησε τη Σάμο

Published

on

By

Ο εγκέλαδος χτύπησε τη Σάμο με τραγικές και καταστροφικές συνέπειες σε ζωές, σε τραυματίες, σε περιουσίες, σε κτίρια, σε φόβο.

Τα θερμά συλλυπητήρια και τη συμπαράσταση μας στις οικογένειες των αδικοχαμένων μαθητών, παρόλο που γνωρίζουμε ότι η απώλεια δεν αναπληρώνεται και ο πόνος είναι αβάστακτος.

Ευχόμαστε γρήγορη ανάρρωση στους τραυματίες  και σε όλους τους συμπολίτες μας τη ψυχραιμία, τη δύναμη και το κουράγιο που απαιτείται σε τέτοιες φυσικές καταστροφές.

Η Πολιτεία με τα θεσμοθετημένα της όργανα και τις υπηρεσίες της, συντονισμένα και συντεταγμένα, πρέπει ΑΜΕΣΑ να ανταποκριθεί  και να σκύψει στις πληγές της Σάμου.

Να μη μείνουν  μόνο στην καταγραφή των καταστροφών  σε περιουσίες και κτίρια, αλλά με οργάνωση και στοχευμένα χρηματοδοτικά προγράμματα να προβούν στην αποζημίωσή των  περιουσιών που καταστράφηκαν και στην γρήγορη αποκατάσταση όλων των δημοσίων και ιδιωτικών υποδομών  (σχολείων, εκκλησιών, δημοσίων κτιρίων, δρόμων και ιδιωτικών κατοικιών). Ειδική μέριμνα με χρηματοδότηση και διαδικασίες πρέπει να ληφθεί για την κατεδάφιση των επικίνδυνων κτιρίων σε όλα τα χωριά του Δήμου μας.

Τέλος εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας και στο γειτονικό λαό της Τουρκίας, που έχει υποστεί βαρύτατες καταστροφές από το σεισμό στην περιοχή της Σμύρνης.

Share this post:

Comments

comments

Continue Reading
Advertisement

Facebook

SPONSORED

Sponsored

Δημοφιλή