16.1 C
Σάμος
27/02/2024
Πολιτικά

Συνέντευξη με την Ιωάννα Καραγιάννη υποψήφια βουλευτής της ΝΔ στη Σάμο

Συνέντευξη στο Samos24, παραχώρησε η υποψήφια βουλευτής με την ΝΔ, Ιωάννα Καραγιάννη, λίγες ώρες πριν από την κρίσιμη εκλογική αναμέτρηση της Κυριακής.  

     

1. κ.Καραγιάννη,είμαστε στην τελική ευθεία των εκλογών. Πιστεύετε ότι οι Σαμιώτες θα ψηφίσουν λογικά ή θυμωμένα;.

Είναι γεγονός πως ο κόσμος έχει κουραστεί και απογοητευτεί από τις πολιτικές των κομμάτων όλα αυτά τα χρόνια και τα ψέματα που σε κάθε εκλογική αναμέτρηση ακούγονται.

Οι Σαμιώτες πλέον ξέρουν και θα ψηφίσουν συνειδητά εκλέγοντας ανθρώπους που έχουν πρόγραμμα, όραμα, και προπάντων συνέπεια λόγων. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης απέδειξε πως επιθυμεί διακαώς την ανανέωση και την ισχυρή ανάπτυξη. Η ανανέωση στα πρόσωπα συνεπάγεται ανανέωση στην νοοτροπία, στις ιδέες και προφανώς στον τρόπο διακυβέρνησης, όλα τα παραπάνω λοιπόν οδηγούν στην ισχυρή ανάπτυξη που η Χώρα και ο νομός μας έχουν ανάγκη.

Τι επιπτώσεις πιστεύετε ότι θα έχει για τη Σάμο αν δεν βγει γαλάζιος βουλευτής.

Όπως αποδείχθηκε και από τις προηγούμενες εκλογές (ευρωεκλογές) η ΝΔ ήταν αρκετά μπροστά και όπως όλα δείχνουν θα είναι και σε αυτές τις εκλογές. Ο Νομός μας είχε όλα αυτά τα χρόνια κυβερνητικό βουλευτή που όπως αποδείχτηκε δυστυχώς δεν βίωνε και δεν αφουγκραζόταν τα προβλήματα της τοπικής μας κοινωνίας  αφού βρισκόταν ως επί το πλείστον στην πρωτεύουσα και αρκούταν σε τηλεοπτικές συνεντεύξεις σε μεγάλα τηλεοπτικά δίκτυα.

Η ιστορία έδειξε ότι ακόμα και αν ανήκεις στην κυβερνητική παράταξη αποτελεσματικός βουλευτής δεν μπορείς να είσαι μέσω τηλεόρασης. Προσωπικά θεωρώ οι Σαμιώτες και γενικότερα οι κάτοικοι του νομού μας θα επιλέξουν να δώσουν στην ΝΔ την ευκαιρία να αποδείξει πως όλα αυτά που προεκλογικά αναφέρει θα τα κάνει πράξη και με την σωστή επιλογή θα μπορέσει να ξεκινήσει μια νέα πιο φωτεινή εποχή για τον νομό μας.

Τι σας λέει ο κόσμος στην επαφή που έχετε μαζί του ;

Κοιτάξτε να δείτε μιλάω με ειλικρίνεια καθώς δε μου αρέσουν τα ψέματα και η ενασχόλησή μου με την πολιτική προέκυψε και εξαιτίας της απέχθειάς μου για τις παλαιοκομματικές συμπεριφορές, έτσι λοιπόν δεν θα πω ότι εισπράττω μόνο θετικά σχόλια. Η αλήθεια είναι πως ο μεγαλύτερος ηλικιακά κόσμος στα χωριά σε όλα τα νησιά μου δείχνει μια συμπάθεια και με επιβραβεύει για την απόφασή μου να ασχοληθώ και να διεκδικήσω για αυτά.

Είναι μάλιστα πολλές οι φορές που αναφέρουν πως στα μάτια μου βλέπουν την κόρη τους που έχει φύγει σε άλλη πόλη ή χώρα και θέλουν διακαώς να επιστρέψει μόνιμα πίσω. Επιπλέον  εισπράττω πολλά όμορφα θετικά σχόλια και από νέο κόσμο, ο οποίος  θα με στηρίξει καθώς ως νέα που δραστηριοποιείται στο νησί ξέρει τις παθογένειες του τόπου.

Τέλος οφείλω να παραδεχτώ ότι εισέπραξα και την δυσπιστία, τον αρνητισμό και την σκληρή κριτική τα οποία με έκαναν με αποφασιστικότητα να συνεχίσω να επισκέπτομαι ένα προς ένα όσες περισσότερες φορές μπορούσα όλα τα χωριά του νομού μας για να έχω ολοκληρωμένη άποψη για τα περισσότερα προβλήματα. Μάλιστα αυτός ήταν και ο λόγος που δεν έδωσα πάρα πολλές συνεντεύξεις καθώς ο χρόνος ήταν υπερβολικά περιορισμένος.

Υπάρχει ρατσισμός στις γυναίκες που επιλέγουν να μπουν στην πολιτική ;Έχετε δεχτεί εσείς ;

Οι γυναίκες έχουν αποδείξει πόσο σημαντικές είναι για την κοινωνία . Γίνονται μάνες,  μεγαλώνουν παιδιά και από τη φύση τους έχουν έντομο το αίσθημα και την δύναμη της προσφοράς. Έτσι λοιπόν μπορώ να πω χωρίς να θέλω σε καμία περίπτωση να υποβαθμίσω το άλλο φύλο πως και για τα κοινά οι γυναίκες είμαστε απαραίτητες.

Τα σχόλια που από μια πολύ μικρή μερίδα ανθρώπων έγιναν και προσέβαλαν την γυναικεία μου φύση είχαν να κάνουν απλά με τον φόβο ότι μια άφθαρτη  πολιτικά ενεργή νέα εργαζόμενη κοπέλα , απομακρυσμένη όλα αυτά τα χρόνια από συμφέροντα μπορεί να απαλλάξει τον τόπο από μια πολιτική σαπίλα που σε τοπικό επίπεδο δυστυχώς επιβιώνει .

Ήταν υποκινούμενα και με αφήνουν αδιάφορη καθώς καμία αήθης προσωπική επίθεση δε θα με αποπροσανατολίσει από τον στόχο μου. Με ήθος, τόλμη, θάρρος και αποφασιστικότητα προχωράμε μπροστά.

Τι είναι αυτό που θα κάνετε στην περίπτωση που εκλεγείτε, την πρώτη ημέρα στη Βουλή .

Επειδή όπως σας προανέφερα δεν μου αρέσουν τα μεγάλα λόγια και οι υποσχέσεις,εάν εκλεγώ την επόμενη μέρα θα σας το ανακοινώσω τότε. Στις προτεραιότητές μου βρίσκονται η σωστή διαχείριση του μεταναστευτικού, η άμεση επαφή με τους πολίτες,  η επιστροφή των νέων, η ενίσχυση του αγροτικού τομέα, η άνθηση της επιχειρηματικότητας και η ανάδειξη και προβολή των νησιών μας με αποτέλεσμα την ανάκαμψη του τουρισμού που φέτος όπως είδαμε δεν πάει καθόλου καλά.

Περισσότερα για το πρόγραμμά μου μπορείτε να δείτε στη σελίδα μου στο facebook Ιωάννα Καραγιάννη, θα είναι χαρά μου να λάβω και ερωτήσεις από κόσμο τις επόμενες μέρες καθώς το διαχειρίζομαι η ίδια και μου αρέσει η ουσιαστική επικοινωνία με τους συμπολίτες μου.

Ποιο είναι το όραμα σας για το Νόμο Σάμου.

Μια νέα φωτεινή εποχή για τη Σάμο. Να καταφέρουμε να ομορφύνουμε την καθημερινότητά μας όσο το δυνατόν περισσότερο, Να ξεκινήσουμε από την αρχή να δημιουργούμε τις προϋποθέσεις εκείνες που θα οδηγήσουν τα νησιά μας  στο να αποκτήσουν όλα όσα αξίζουν .  Με νέες ιδέες, ενεργητικότητα, διάλογο, σκληρή προσπάθεια και πρόγραμμα θα τα καταφέρουμε.

Ένα μήνυμα δικό σας για την ημέρα των εκλογών.

Η ημέρα των εκλογών είναι μια μέρα γιορτής. Είναι η γιορτή της δημοκρατίας, για αυτό πρέπει να πάμε όλοι ανεξαιρέτως να ψηφίσουμε. Πρέπει στις 8 Ιουλίου να έχουμε μια κυβέρνηση ισχυρή που θα μπορεί να προχωρήσει δυναμικά στην υλοποίηση των προγραμματικών της θέσεων.

Σας καλώ λοιπόν στις 7 Ιουλίου να δώσετε όλοι ένα μήνυμα,  το μήνυμα της πολιτικής αλλαγής που η χώρα μας και ο νομός μας έχουν ανάγκη. Δώστε την ευκαιρία σε νέα πρόσωπα να δοκιμαστούν, να παλέψουν και να διεκδικήσουν. Δώστε με ισχυρή εντολή  την ευκαιρία στον Κυριάκο Μητσοτάκη να γυρίσει σελίδα σε μια αυτοδύναμη Ελλάδα.

 

 

Related posts

Σειρά αποκριάτικων εκδηλώσεων στο Καρλόβασι

admin

Χ. Σταϊκούρας: 140 εκατομμύρια ευρώ έχουν διοχετευτεί προς τη Σάμο

admin

Παρέμβαση Αλέξη Τσίπρα: Ο Στ. Κασσελάκης να προσφύγει στη βάση

admin

Παρατείνεται μέχρι τον Μάρτιο του 2025 η παραμονή των εκτοπισθέντων Ουκρανών στην Ελλάδα

admin

Υπουργείο Μετανάστευσης: Αναγκαστικός επαναπατρισμός 40 υπηκόων Πακιστάν και 10 υπηκόων Γεωργίας

admin

“Βάζουν ταφόπλακα στον δημόσιο χαρακτήρα του Εθνικού Συστήματος Υγείας”

admin

Απογευματινά χειρουργεία: Από 300 έως 2.000 ευρώ το κόστος για τους πολίτες

admin

Καρλόβασι: Εκδήλωση του ΚΚΕ και της ΚΝΕ για την Ανώτατη Εκπαίδευση

admin

Απάντηση Τριαντόπουλου στην ερώτηση του Βουλευτή Παρασκευαϊδη για τους σεισμόπληκτους της Σάμου

admin