24.9 C
Σάμος
27/04/2024
Σαμιακά

Εκδήλωση-Ομιλία για την Τεχνητή Νοημοσύνη με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Γυναίκας

Η Προοδευτική Κίνηση Γυναικών Σάμου, Σύλλογος Γυναικών Μυτιληνιών, η Ομάδα Γυναικών Καρλοβάσου, ο Σύλλογος Κυριών και Δεσποινίδων Πανώνδα «Η Ομόνοια», σας προσκαλούν την Παρασκευή 8/3 και ώρα 18.30 στο Εργατικό Κέντρο (Σμύρνης 2, Βαθύ) στην εκδήλωση για την 8η Μάρτη, ημέρα της γυναίκας, με θέμα: «Τεχνητή νοημοσύνη, η εξέλιξη της τεχνολογίας και οι επιπτώσεις στον άνθρωπο» και ομιλητή τον Γιάννη Μισιρλή, Αφ. Καθηγητή του Πανεπιστημίου Πατρών.

 

«Τα τελευταία χρόνια, έτσι όπως έχει γίνει η ζωή μας, συνεχίζουν να είναι επίκαιρα πολύ τα συνθήματα και ο καθημερινός αγώνας μας για Ειρήνη, Ισοτιμία, Δουλειά με Δικαιώματα, Προστασία της Μητρότητας, Δικαίωμα στον Ελεύθερο χρόνο.

Η 8η του Μάρτη και φέτος, έρχεται να αναδείξει την πολύμορφη βία, την γυναικεία καταπίεση και εκμετάλλευση που βιώνουν οι γυναίκες σε κάθε πλευρά της κοινωνικής τους ζωής –στην εργασία, στην εκπαίδευση, στην οικογένεια– τις αυξημένες δολοφονίες γυναικών, τις Μάνες των Τεμπών, αλλά και τις εργαζόμενες, αυτοαπασχολούμενες, μισθωτές, επιστημόνισσες, αγρότισσες, φοιτήτριες, νέες μητέρες, συνταξιούχες, μετανάστριες και προσφυγίνες που λειτουργούν σαν συλλογικά σύμβολα αντίστασης και καθημερινά δίνουν τις μάχες τους ατομικά και συλλογικά για όσα τους ανήκουν, με προσανατολισμό διεκδικήσεις που αφορούν όλες τις οικονομικές και κοινωνικές προϋποθέσεις που εξασφαλίζουν στις γυναίκες τη δυνατότητα να ικανοποιούν τις σύγχρονες ανάγκες τους σε όλους τους τομείς της ζωής τους.

Η γυναίκα ζητά: Ειρήνη για όλα τα παιδιά του κόσμου. Δικαιοσύνη για όλους και όλες. Δημόσια και δωρεάν υψηλού επιπέδου Υγεία, Παιδεία, Πρόνοια. Σταθερή δουλειά με αξιοπρεπείς μισθούς, κατοχυρωμένη κυριακάτικη αργία, ουσιαστική προστασία της μητρότητας στο χώρο εργασίας. Κανένας φαντάρος παιδί της σε ξένα χωράφια πολέμου.

Η παγκόσμια ημέρα της γυναίκας είναι αφιερωμένη στις αγωνίστριες της ζωής που διεκδικούν όλα όσα είναι αναγκαία και μπορούν να εξασφαλίσουν την ισοτιμία και τη χειραφέτησή τους.»

Related posts

Το Βόρειο Αιγαίο “συστήθηκε” με επιτυχία στο Λονδινο σε μια πρωτοφανής εκδήλωση

admin

Ανοιχτά τα εμπορικά καταστήματα την Κυριακή των Βαΐων στο Βαθύ

admin

Εντοπισμός και σύλληψη διακινητών μεταναστών στη Σάμο μετά από καταδίωξη

admin

Οι αμπελουργοί της Σάμου ζητούν αποζημίωση για τις ζημιές από την ανεμοθύελλα

admin

Μανώλης Κάρλας: Επιτακτική η ανάγκη στελέχωσης τμήματος ελέγχων τροφίμων και ίδρυσης γραφείου ΕΛ.Γ.Α

admin

Συνάντηση του Αρχηγού ΓΕΣ με τον Σεβασμιώτατο Ποιμενάρχη

admin

Δυσάρεστη εξέλιξη για τους διασώστες του Τομέα ΕΚΑΒ Σάμου

admin

Τούρκοι τουρίστες «αποθεώνουν» τη Σάμο: «Αξίζει να την επισκεφθείτε»

admin

Οδηγός Ιερών Ακολουθιών για την Αγία και Μεγάλη Εβδομάδα στη Σάμο

admin