30/04/2024
Πολιτικά

Οι ΚΟ του ΚΚΕ Δυτικής Σαμου προς Παπαθεοφάνους : Η «μάχη της κολώνας» μπορεί να περιμένει….

ΣΧΟΛΙΟ ΤΩΝ ΚΟΒ ΔΥΤΙΚΗΣ ΣΑΜΟΥ ΤΟΥ ΚΚΕ:

 Ο δήμαρχος Δυτικής Σάμου με πρόσφατη ανακοίνωσή του «κηρύσσει τον πόλεμο» στις αφίσες και απειλεί με πρόστιμα, επικαλούμενος τον σχετικό νόμο. Με την ευκαιρία θα θέλαμε να επισημάνουμε τα εξής:

 α) Αν πρόκειται για διαφημιστικές εμπορικές αφίσες και πανό ας απευθυνθεί στις διαφημιστικές εταιρίες .

β) Σχετικά με τις αφίσες και τα πανό πολιτικών κομμάτων και συλλογικών – συνδικαλιστικών φορέων  που αφορούν τη διακίνηση ιδεών – πολιτικών θέσεων – προβολή των εκδηλώσεών τους, μας βρίσκει  κατηγορηματικά  αντίθετους οποιαδήποτε απαγόρευση. Ακόμη περισσότερο που σε επίπεδο κομμάτων, αυτό αφορά ουσιαστικά μόνο το ΚΚΕ, αφού τα υπόλοιπα κόμματα, τα αστικά, έχουν στη διάθεσή  τους όλα τα μέσα ενημέρωσης και τους κρατικούς μηχανισμούς για να προπαγανδίζουν την πολιτική τους. Για το ΚΚΕ η αφίσα, το πανό, η ανακοίνωση  είναι τα μοναδικά μέσα διάδοσης της πολιτικής μας που διαθέτουμε και επιμένουμε στην αξιοποίησή τους, ιδιαίτερα σε περιόδους εκλογών σαν αυτή που έχουμε μπροστά μας.

γ) Ο δήμαρχος στην εφαρμογή του νόμου «βάζει μπροστά το κάρο και πίσω τον γάιδαρο». Πρώτα πρέπει να φτιάξει τους χώρους που υπόσχεται και μετά να επικαλείται το νόμο. Ακόμη όμως και οι χώροι πολιτικής ενημέρωσης πρέπει να χωροθετηθούν αφού πρώτα γίνει διαβούλευση με εκπροσώπους των κομμάτων και τις δημοτικές παρατάξεις. Επίσης πρέπει να βρίσκονται σε αρκετά βασικά σημεία της πόλης και των χωριών και να είναι επαρκείς σε χώρο για όλους.

Τέλος και επειδή βλέπουμε να επαναφέρει την αλήστου μνήμης «προσωπική εργασία» με τη μορφή του εθελοντισμού για να στρώνει  τσιμεντάκια , διαφημίζοντάς το μάλιστα  ως επίτευγμα της νέας δημοτικής αρχής, νομίζουμε ότι προηγούνται  τα σοβαρά προβλήματα του δήμου όπως για παράδειγμα η ύδρευση και η  υγιεινή του νερού , που απαιτούν  διεκδίκηση πόρων και μόνιμου  επαρκούς  προσωπικού  για όλες τις υπηρεσίες, το θέμα των σεισμόπληκτων σχολείων, του Πανεπιστημίου και ο αντισεισμικός έλεγχος όλων των δημόσιων κτιρίων, το γήπεδο στα Κοντακαίικα, ο βιολογικός τους Μαραθοκάμπου και πολλά άλλα.  «Ιδού πεδίον δόξης λαμπρόν»

Η « μάχη της κολώνας»  μπορεί να περιμένει….

 

Related posts

Νησιωτικότητα, Αυτοδιοίκηση και νέο Ευρωπαϊκό Πλαίσιο: Η Ομιλία του Μιχάλη Αγγελόπουλου

admin

Στέφανος Κασσελάκης: “Θα επιστρέψω στη Σάμο για τρεις μέρες”

admin

Το μήνυμα του βουλευτή Σάμου για το Πάσχα

admin

Ο Βουλευτής Σάμου στην παρουσίαση του Εθνικού Προγράμματος «ΑΙΓΙΣ»

admin

Επίσκεψη Προέδρου ΣΥΡΙΖΑ – Π.Σ. Στέφανου Κασσελάκη στο Καρλόβασι – Πρόγραμμα περιοδείας

admin

Ευρωεκλογές: Ο Γιώργος Αυτιάς κυριαρχεί στις προτιμήσεις των ψηφοφόρων της ΝΔ σύμφωνα με νέα δημοσκόπηση

admin

Ομιλία του Υποψήφιου Ευρωβουλευτή της ΝΔ Μιχάλη Α. Αγγελόπουλου στη Δυτική Σάμο

admin

Νέα Αριστερά Σάμου: “Η πολιτική επιστρέφει”

admin

ΚΚΕ Σάμου : Όταν η “ατομική ευθύνη” γίνεται κυβερνητική πολιτική

admin