17.9 C
Σάμος
27/04/2024
Ελλάδα

Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών IX – 10 με 13 Απριλίου 2024

Δελφοί 26 Φεβρουαρίου 2024 – To Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών IX επιστρέφει για άλλη μια χρονιά στην ιστορική πόλη των Δελφών και θα  πραγματοποιηθεί από την Τετάρτη έως το Σάββατο, 10-13 Απριλίου 2024, υπό την Αιγίδα της Α.Ε. της Προέδρου της Δημοκρατίας κας Κατερίνας Σακελλαροπούλου. Οι εργασίες θα διεξαχθούν στο Ευρωπαϊκό Πολιτιστικό Κέντρο Δελφών και στο ξενοδοχείο «Αμαλία» με την συμμετοχή προσωπικοτήτων από όλων τον κόσμο ενώ φέτος  για πρώτη φορά θα πραγματοποιηθούν παράλληλες συζητήσεις και στην Αράχωβα.

Ηγέτες από όλον τον κόσμο, Υπουργοί, Πρωθυπουργοί, ανώτατα στελέχη της Ευρωπαϊκής Ένωσης και διεθνών οργανισμών, διακεκριμένοι επιχειρηματίες από διάφορους τομείς, σημαντικά think-tank του εξωτερικού, πολύ σημαντικοί εκπρόσωποι της εγχώριας και διεθνούς ακαδημαϊκής κοινότητας, φορείς λήψης αποφάσεων και οραματιστές θα εμβαθύνουν στις πολυπλοκότητες και τις προκλήσεις που βρίσκονται μπροστά μας, διερευνώντας καινοτόμες λύσεις και στρατηγικές για να ωθήσουν τις κοινωνίες προς ένα πιο βιώσιμο, χωρίς αποκλεισμούς και ευημερούν μέλλον.

Μεγάλη αναμένεται να είναι φέτος και η προσέλευση δημοσιογράφων, ανταποκριτών και φωτορεπόρτερ από διεθνή Μέσα με επιβεβαιωμένη την συμμετοχή τους εώς αυτή τη στιγμή δημοσιογράφων από το Ηνωμένο Βασίλειο, την Γαλλία, την Γερμανία, την Ιταλία, το Βέλγιο, την Κροατία, την Βουλγαρία, τη Ρουμανία, το Κόσοβο, καθώς και από την Αμερική (Νέα Υόρκη, Ουάσιγκτον).

Το Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών 2024 θα περιστραφεί γύρω από πέντε θεματικούς πυλώνες, καθένας από τους οποίους αντιπροσωπεύει μια κρίσιμη πτυχή του εξελισσόμενου κόσμου μας:

Γεωπολιτική: Οι διεισδυτικές συζητήσεις για το γεωπολιτικό τοπίο θα ξετυλίξουν τις περιπλοκές των διεθνών σχέσεων, προωθώντας τη βαθύτερη κατανόηση των δυνάμεων που διαμορφώνουν την παγκόσμια πολιτική τάξη.

Κλίμα: Η εστίαση στην περιβαλλοντική βιωσιμότητα και τη δράση για το κλίμα θα είναι κεντρικής σημασίας σε αυτόν τον πυλώνα, αντιμετωπίζοντας την επείγουσα ανάγκη για συλλογικές προσπάθειες για τη διατήρηση του πλανήτη μας και την καταπολέμηση της κλιματικής αλλαγής.

Βιώσιμη Οικονομία & Χρηματοδότηση: Οι ειδικοί θα εξετάσουν στρατηγικές για την οικοδόμηση μιας ισχυρής και χωρίς αποκλεισμούς παγκόσμιας οικονομίας.

Μέλλον: Ο πυλώνας αυτός θα εξετάσει τις εξελίξεις αιχμής στην τεχνολογία, την καινοτομία και την τεχνητή νοημοσύνη και θα οραματιστεί τις μελλοντικές δυνατότητες και προκλήσεις που βρίσκονται μπροστά μας.

Κοινωνία: Οι συζητήσεις για την κοινωνική ευημερία, τη συμμετοχικότητα και τον ρόλο της εκπαίδευσης στη διαμόρφωση των μελλοντικών γενεών θα βρεθούν στο επίκεντρο, τονίζοντας τη σημασία της επένδυσης στο ανθρώπινο κεφάλαιο.

Για να παρακολουθήσετε από κοντά τις εργασίες του Οικονομικού Φόρουμ των Δελφών αποκτήστε το εισιτήριό σας εδώ

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά επισκεφθείτε τη διεύθυνση https://def-ix.delphiforum.gr/

Κρατήστε την ημερομηνία:

10 – 13  Απριλίου 2024

Χώροι Διεξαγωγής: Δελφοί & Αράχωβα

#delphiforum

FOLLOW USFacebookTwitterLinkedin.comΙnstagram

***


Το Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών είναι ένας ανεξάρτητος, μη κερδοσκοπικός οργανισμός με διεθνή χαρακτήρα, όπου συναντώνται κάθε χρόνο προσωπικότητες κύρους και πρωτοπόροι από την Οικονομία, την Πολιτική και την Ακαδημαϊκή κοινότητα. Στόχος του Φόρουμ είναι η σκιαγράφηση ενός ρεαλιστικού πλαισίου στόχων και δράσεων, η αναζήτηση πολιτικών για την αντιμετώπιση των παγκόσμιων προκλήσεων, και η εξεύρεση κατάλληλων λύσεων στα σύνθετα και αλληλεξαρτώμενα ζητήματα που αντιμετωπίζει η χώρα μας, η Νοτιοανατολική Ευρώπη και η Ανατολική Μεσόγειος

Related posts

Υπουργείο Υγείας: Συστάσεις για την αφρικανική σκόνη

admin

Η συγκινητική νέα επιστολή ευγνωμοσύνης προς τον διακεκριμένο νευροχειρουργό Ευρυβιάδη Μπαϊραμίδη

admin

Μειωμένες τιμές σε εισιτήρια για αναπληρωτές εκπαιδευτικούς που ταξιδεύουν στην περιοχή τοποθέτησής τους

admin

Διευθυντές Σχολείων Δεύτερης Ευκαιρίας: Συνεχίζεται ο αποκλεισμός των μαθητών από τη δωρεάν μεταφορά τους

admin

Τραγωδία στη Χίο: Νεκρά βρέθηκαν τρία ανήλικα κορίτσια μετά το ναυάγιο

admin

Νέα εξάμηνη παράταση του Προγράμματος Κοινωφελούς Χαρακτήρα

admin

Άγιοι Ανάργυροι: Απόπειρα αυτοκτονίας έκανε ο δολοφόνος της 28χρονης

admin

Συνάντηση Ένωσης Συντακτών Επαρχιακού Τύπου με τον Υφυπουργό Δικαιοσύνης Ιωάννη Μπούγα

admin

Ανακοινώθηκε η αύξηση του κατώτατου μισθού

admin