14.4 C
Σάμος
19/03/2024
Σαμιακά

Ικαρία: Τι απαντά ο βουλευτής Στεφανάδης – Ζάχαρης: Να επιβληθεί το ελάχιστο διοικητικό πρόστιμο (3000 €)

Συνεχίζονται οι αντιδράσεις για το «τραπέζωμα» του Κυριάκου Μητσοτάκη και των συνεργατών του στη βεράντα του σπιτιού του Χριστόδουλου Στεφανάδη. Αυτή τη φορά (7/2), πάλι μέσω των social media, κυκλοφορεί δεύτερη φωτογραφία που δείχνει τον πρωθυπουργό με την συνοδεία του να καταφτάνουν στο σπίτι του βουλευτή της ΝΔ, χωρίς να τηρούνται τα μέτρα προστασίας. Περισσότεροι από 40 άνθρωποι περπατούν προς την οικεία του βουλευτή Χριστόδουλου Στεφανάδη, ο οποίος το Σάββατο μιλώντας στο ethnos.gr. επιβεβαίωσε το γεύμα στη βεράντα του, τονίζοντας ωστόσο πως κρατήθηκαν όλα τα μέτρα προστασίας κατά του κορονοϊού.

img-20210207-wa0000.jpg

Μάλιστα, την Κυριακή (7/2), μετά το σάλο που ξέσπασε ο βουλευτής Σάμου της ΝΔ εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία αναφέρει: «Ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης επισκέφθηκε σήμερα τα ακριτικά νησιά, Φούρνοι, Θύμαινα και Ικαρία και συζήτησε για την πορεία των εμβολιασμών, τα τοπικά προβλήματα και την προώθηση αναπτυξιακών έργων. Μετα το τέλος της περιοδείας και προ της αναχώρησης του, πέρασε από το λιμάνι του Ευδήλου Ικαρίας, τόπο καταγωγής μου. Τον κάλεσα στο σπίτι μου για ένα πρόχειρο και σύντομο γεύμα. Κατά τη διάρκεια του πρόχειρου γεύματος, τηρήθηκαν όλα τα μέτρα που επιβάλλουν τα πρωτόκολλα ελέγχου της πανδημίας, δηλαδή υπαίθριος χώρος της οικίας, χρήση μασκών στο μεσοδιάστημα του γεύματος, αριθμός ατόμων στο τραπέζι. Στο χώρο βρίσκονταν και τα πρόσωπα της αποστολής από την Αθήνα και η ασφάλεια του προέδρου που τον συνόδευε στο ταξίδι. Λυπάμαι ειλικρινά γιατί οι εικόνες και οι συνθήκες, εκτός του χώρου που ήταν ο πρωθυπουργός, με συγκέντρωση κόσμου που προσήλθε αυθόρμητα για να τον δει από κοντά, δεν ήταν οι πρέπουσες, αποτέλεσαν αφορμή παρεξήγησης και ερμηνεύθηκε αρνητικά η  έκφραση της παραδοσιακής φιλοξενίας που δείχνουμε όλοι στο νησί μας.».

Αντίδραση ΣΥΡΙΖΑ

Το θέμα έχει προκαλέσει την αντίδραση του ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος εξέδωσε ανακοίνωση για το θέμα, ενώ θέση πήρε και ο εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος Νάσος Ηλιόπουλος. Πιο συγκεκριμένα, ο ΣΥΡΙΖΑ Ικαρίας ανέφερε: Την Ικαρία μας, ένα νησί ελεύθερο από κορονοϊό επισκέφθηκε ο πρωθυπουργός σήμερα 6 Φεβρουαρίου 2021, για να επιθεωρήσει τα εμβολιαστικά κέντρα στο νοσοκομείο του Αγίου Κηρύκου και στο κέντρο Υγείας Ευδήλου. Χαιρετίζουμε τις συλλογικότητες που αποδοκίμασαν αυτήν την κακόγουστη παράσταση που σκοπό είχε να εξασφαλιστούν μερικά λεπτά θετικής δημοσιότητας για τον κ. Μητσοτάκη. Η κακογουστιά, όμως, αγγίζει τα όρια της επικινδυνότητας όταν έρχεται μια πολυμελής κουστωδία από την Αθήνα, μια κόκκινη από κορονοϊό περιοχή, σε ένα παρθένο από κορονοϊό νησί.

Τραγικός επίλογος της επίσκεψης, ο συνωστισμός δεκάδων ανθρώπων σε μια βεράντα του Ευδήλου, για το αποχαιρετιστήριο πάρτι, κατά παράβαση όλων των μέτρων με πρωθυπουργική υπογραφή.  Ευχόμαστε αυτές οι εγκληματικές προχειρότητες να μην έχουν επιπτώσεις στην υγεία των Ικαριωτών. Θεωρούμε ότι τέτοιες συμπεριφορές εκτός του ότι είναι επικίνδυνες, συνιστούν προσβολή προς τους Ικαριώτες που πληρώνουν βαρύτατο τίμημα από τα αδίκως οριζόντια απαγορευτικά μέτρα. 

Αν κάτι χρειάζεται το νησί μας, αυτή τη δύσκολη περίοδο, είναι ο στοχευμένος επιδημιολογικός έλεγχος στις εισόδους του νησιού, τα δύο λιμάνια και το αεροδρόμιο και ενδεχομένως, χαλάρωση των ανώφελων και καταστροφικών οριζόντιων μέτρων. Πολύ περισσότερο δεν χρειάζονται “καταδρομικές αποβάσεις” και επιδείξεις καταστρατήγησης των μέτρων προστασίας, που προκαλούν τους πολίτες οι οποίοι υπομένουν την βάσανο της καραντίνας με εξαιρετικά βαρύ τίμημα.

Την επίσκεψη του Κυριάκου Μητσοτάκη στην Ικαρία αλλά και την φωτογραφία που τον δείχνει να γευματίζει με στη βεράντα του βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας σχολίασε και ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Νάσος Ηλιόπουλος, με ανάρτησή του στο Facebook. «Ο άνθρωπος που ένα χρόνο τώρα κουνάει το δάκτυλο στους πολίτες για την ατομική ευθύνη χωρίς να αναλαμβάνει καμία ευθύνη ο ίδιος, σήμερα ξεπέρασε κάθε όριο. Η προκλητική παραβίαση κάθε υγειονομικού μέτρου στο κορωνο-πάρτι της Ικαρίας προκαλεί οργή. Τη μέρα που η κοινωνία στενάζει από τον κυβερνητικό ανορθολογισμό του άνοιξε-κλείσε και της απαγόρευσης στις 6 μμ ο πρωθυπουργός έδειξε ποιος πραγματικά είναι: ένας επικίνδυνος και ανεύθυνος αλαζόνας.», αναφέρει ο κ. Ηλιόπουλος.

Πηγή ethnos.gr 

Σε τοπικό επίπεδο υπήρξε η πρώτη αντίδραση απο τον επικεφαλής της δημοτικής παράταξης του δήμου Ανατολικής Σάμου «Η Σάμος αλλάΖΕΙ», Νίκο Ζάχαρη, ζητώντας να επιβληθεί στον Βουλευτή Σάμου, πρόστιμο 3000 ευρώ, για διοργάνωση ιδιωτικής συνάθροισης.

«Δεν είναι λαϊκισμός, αλλά συνταγματική επιταγή για την ισότητα όλων των Ελλήνων πολιτών έναντι των νόμων. Στο βουλευτή Σάμου κ. Στεφανάδη πρέπει να επιβληθεί τουλάχιστον το διοικητικό πρόστιμο (3000 €) που προβλέπουν τα έκτακτα μέτρα προστασίας της δημόσιας υγείας που η κυβέρνηση επιβάλει σε όσους τα παραβαίνουν.
Αν δεν ήσαν τα social media το θέμα δεν θα υπήρχε καν για τα συστημικά μέσα ενημέρωσης και η επιτυχία της κυβέρνησης με τα “μπουκωμένα” ΜΜΕ δεν είναι να προβάλλουν μόνο τον πρωθυπουργό, αλλά και να αποκρύπτουν ειδήσεις που δεν αρέσουν» αναφέρει ο κ. Ζάχαρης .


Related posts

Η πόλη της Σάμου γιόρτασε παραδοσιακά τα Κούλουμα

admin

Το καρλοβασίτικο καρναβάλι στη Σάμο

admin

Απαγόρευση ανύψωσης χαρταετών στην περιοχή του αεροδρομίου Σάμου

admin

Ἀλλαγή Διοίκησης Ταξιαρχίας 79 ΑΔΤΕ «ΜΥΚΑΛΗ»

admin

Έναρξη εργασιών επισκευής και ανακαίνισης των κτιριακών υποδομών των Νοσοκομείων Σάμου & Ικαρίας

admin

Νίκος Ζάχαρης:Τα λάθη για την τροποποίηση του χωροταξικού της Σάμου

admin

Συνάντηση αντιπροσωπείας του Πανσαμιακού Αγροτικού Συλλόγου με τον Βουλευτή Σάμου

admin

e-ΕΦΚΑ: Προειδοποίηση για απόπειρες εξαπάτησης – Το περιστατικό με ασφαλισμένο στη Σάμο

admin

Σάμος: Άσκηση “ΥΓΡΟ ΠΥΡ 2024”

admin