14.4 C
Σάμος
19/03/2024
Περιφερειακά

Παγχιακή Επιτροπή Αγώνα: Αντί συζήτησης για το Μεταναστευτικό, γύρισαν ταινία Μπόλιγουντ!

Ανακοίνωση για τη χθεσινή συνάντηση των τριών Δημάρχων με τον πρωθυπουργό της χώρας, εξέδωσε η Παγχιακή Επιτροπή Αγώνα.

Η ανακοίνωση αναφέρει:

Σε μία συνάντηση που κρατήθηκε αρχικά μυστική φάνηκε πως και με πιο τρόπο, στήθηκε σκηνικό παραπλάνησης του Ελληνικού λαού.

Με ρόλους και σενάριο προκαθορισμένα για τον κάθε ένα που θα μιλούσε και 2-3 κάμερες λήψης εικόνας ώστε να υπάρχει αληθοφάνεια διαλόγου, μεταξύ των κομπάρσων και του πρωταγωνιστή, στήθηκε μπολιγουντιανό σκηνικό.

Γιατί  τι άλλο μπορεί να σημαίνει από την στιγμή που υποτίθεται ότι καλούνται οι Δήμαρχοι των πιο ταλαιπωρημένων νησιών από το μεταναστευτικό για να θέσουν τα προβλήματα τους στον Πρωθυπουργό, εκείνοι αντί σοβαρής συζήτησης κάνουν “κόντρες” στο ποιος θα τον γλύψει περισσότερο.

Ο Πρωθυπουργός από την μία παραδέχεται στον λόγο του ότι το ευρωπαϊκό σύμφωνο μετανάστευσης ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΑΚΟΜΑ  διαμορφωθεί και είναι άγνωστο το πότε θα γίνει αυτό ,ενώ από την άλλη βιάζεται να δεσμεύσει και να υπονομεύσει το μέλλον των νησιών με Υπερδομές μεταναστών για χάρη της Ευρώπης που τις χρηματοδοτεί κιόλας.

Δεν μας εξήγησε όμως γιατί ο Έβρος κρίθηκε ως ευαίσθητη περιοχή και  τα νησιά όχι. Δεν μας εξήγησε γιατί προσφέρει αυτά που θέλουν οι Ευρωπαίοι και κάνουν τους γείτονές μας να χαμογελούν, πριν διαπραγματευτεί .

Στη συνέχεια τον λόγο πήραν οι κομπάρσοι δήμαρχοι που με τρεμάμενη φωνή από την συγκίνηση ανέφεραν τα εξής  ασύλληπτα :

Ο κ. Κύτελης της Ανατ. Λέσβου ότι έχει απόφαση δημοτικού συμβουλίου που λύνει τα χέρια της κυβέρνησης για την κατασκευή της υπερδομής, αυτήν που ο κ. Μηταράκης δέσμευσε με δεκαετές μνημόνιο. Αυτό που δεν είπε είναι ότι ως απόφαση είναι άκυρη διότι δεν ψήφισε ο κοινοτάρχης της περιοχής, δήθεν διότι δεν το δικαιούταν επειδή είναι άγνωστη η τοποθεσία χωροθέτησης, την ίδια στιγμή που ο Πρωθυπουργός είπε το που βρίσκεται!!

Ο κ. Κάρμαντζης της Χίου κατάπιε το στραπάτσο της ψηφοφορίας 29 κατά – 13 υπέρ, και άρχισε να απολογείται ότι για όλα φταίει η απλή αναλογική εννοώντας ότι αυτός είναι ο λόγος που δεν τον αφήνει να πάρει θετική απόφαση για την Υπερδομή στις μπαμπακιές, στο θόλο στο 18 και όπου αλλού ονειρεύεται. Για το τι έχει αποφασίσει το δημοτικό Συμβούλιο ούτε κουβέντα. Αυτός από μόνος του ακυρώνει κάθε θεσμικό όργανο γιατί έτσι θέλει και λέει ότι θέλει και όπου θέλει.

Ο κ. Στράντζος της Ανατ. Σάμου κόντεψε να λιποθυμήσει από την χαρά που μιλούσε με τον ΠΘ. Είναι μάλλον τόσο περήφανος που αυτός είναι το παράδειγμα (προς αποφυγή) της σχεδόν έτοιμης Υπερδομής. Βέβαια το ότι πήρε απόφαση το Δημοτικό Συμβούλιο για 1200 άτομα χωρητικότητα στα 50 στρέμματα  και κατασκευάζεται 5000+ και σε 240 στρέμματα, δεν είπε λέξη.

Αυτός που δεν φάνηκε (τον έκρυψε και ο σκηνοθέτης, αλλά και ο σεναριογράφος δεν του είχε δώσει ενεργό ρόλο ) μετά το στραπάτσο του Έβρου ήταν ο κ. Μηταράκης παρόλο που ήταν παρών και ο κ. Γεραπετρίτης (ναι είναι αυτός που έλεγε στη Βουλή ότι η πρώτη φάση των έργων στα νησιά ολοκληρώθηκε με επιτυχία, μετά από τον τετραήμερο πολέμο με τα ΜΑΤ σε Αίπος και Καράβα).

Κύριος στόχος ήταν να αμβλυνθεί η αποτυχία του Έβρου και το επικοινωνιακό βατερλό και να εμφανιστούν οι τρεις πρόθυμοι Δήμαρχοι που θα ζητούν οι ίδιοι τις δομές μεταναστών, ως λύση για τα “νησιά τους” και παρακαλετά ζητάνε την επίσπευση των εργασιών ! Τέτοιο σενάριο βέβαια ούτε στο Μπόλιγουντ δεν έχουν σκεφτεί!

Αυτό που δεν σκέφτηκαν οι κομπάρσοι και οι σκηνοθέτες της μικρού μήκους ταινίας, είναι ότι οι θεατές είναι ψιλιασμένοι και τους έχουν  πάρει είδηση πολύ καιρό τώρα.

Η πραγματικότητα είναι ότι χωρίς καμία αποδοχή από τις τοπικές κοινωνίες, ότι και να σκηνοθετηθεί εις βάρος τους, δεν μπορεί να πείσει.

Στο πεδίο και στην πραγματικότητα έχει αποδειχθεί ότι, όποιος δεν έχει αντιληφθεί την αγανάκτηση του κόσμου εξαιτίας της πενταετούς ατέλειωτης κοροϊδίας, συνθλίβεται κάθε καταστροφικό σχέδιο.

Όποιος το ξαναδοκιμάσει θα πάρει για άλλη μια φορά, την απάντηση που πάντα δίνουν οι περήφανοι νησιώτες.

ΠΑΓΧΙΑΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΑ

Related posts

Σύσκεψη υπό την Προεδρία του Περιφερειάρχη Βορείου Αιγαίου με τον Υφυπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής

admin

Πρόταση ένταξης φακέλου για Γεωπάρκο Χίου της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου

admin

Με μεγάλη επιτυχία η συμμετοχή της Π.Β.Α. στην “FOOD EXPO & OENOTELIA 2024”

admin

Ο Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου Κωνσταντίνος Μουτζούρης παρέδωσε στην 98 ΑΔΤΕ μηχανήματα μηχανικού

admin

Προσοχή στις απάτες: Επιτήδειοι χρησιμοποιούν την Οικονομική υπηρεσία της ΠΕ Σάμου  για να αποσπάσουν χρήματα απο επιχειρηματίες της Σάμου

admin

Συνάντηση Κ. Μουτζούρη με τον Περιφερειάρχη Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης

admin

Στην Έκθεση της FoodExpo ο Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου Κωνσταντίνος Μουτζούρης

admin

Ποιος φοβάται τον Κώστα Μουτζούρη

admin

Οι αποκριάτικες εκδηλώσεις φέτος σε Σάμο, Χίο και Λέσβο

admin