14.4 C
Σάμος
19/03/2024
Πολιτικά

Περιοδεία του Κυριάκου Μητσοτάκη στη Σάμο

Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, κ. Κυριάκος Μητσοτάκης πραγματοποιεί σήμερα, 2 Οκτωβρίου, περιοδεία στη Σάμο.

Τον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας συνόδευαν, ο τομεάρχης Μεταναστευτικής Πολιτικής της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Β’ Αθηνών, κ. Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης ,ο γραμματέας Πολιτικής Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Ηρακλείου Λευτέρης Αυγενάκης ,ο τομεάρχης Σάμου της ΝΔ Κωνσταντίνος Κούρταλης και τοπικά στελέχη του κόμματος.

Ο κ. Μητσοτάκης βρέθηκε το πρωί στο κέντρο υποδοχής και ταυτοποίησης του νησιού όπου και συνομίλησε με πρόσφυγες και με τους υπεύθυνους του κέντρου.

Στη συνέχεια, απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων, ανέφερε τα εξής: Η κατάσταση δυστυχώς στο κέντρο υποδοχής και ταυτοποίησης στη Σάμο είναι θλιβερή.

Είναι θλιβερή διότι το κέντρο έχει κανονικά δυνατότητα φιλοξενίας 700 ανθρώπων και βρίσκονται στοιβαγμένοι εντός και εκτός κέντρου παραπάνω από 3.800 ψυχές σε συνθήκες οι οποίες σε καμία περίπτωση δεν μπορούν να προσομοιάσουν με συνθήκες που εξασφαλίζουν ασφάλεια και υγεία, κυρίως για τις πιο ευάλωτες ομάδες.

Είναι πραγματικά εξοργιστικό το γεγονός ότι ενώ η χώρα μας είχε στην διάθεσή της 1,6 δισ. ευρώ ευρωπαϊκών πόρων -από τα οποία έχει απορροφήσει το 1,1 δισ.- υπάρχουν αυτές οι συνθήκες σήμερα στην Ελλάδα, στην Ευρώπη του 21ου αιώνα.

Σε αποκλειστική δήλωση στη δημοσιογράφο Σταματία Ράπτη, ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, εξέφρασε την χαρά του που βρίσκεται και στο Καρλόβασι, αναφέροντάς παράλληλα την ικανοποίηση του από την θερμή υποδοχή που του επιφύλαξαν οι κάτοικοι της περιοχής.

Ο Τομεάρχης Μεταναστευτικής Πολιτικής της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Β’ Αθηνών, κ. Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης σε ερώτηση της δημοσιογράφου Σταματίας Ράπτη για την κατάσταση που επικρατει στο Κέντρο Υποδοχής και Ταυτοποίησης  Σάμου δήλωσε :“Είναι ντροπή μετά από 1,6 δις ευρώ να υπάρχει αυτή η απάνθρωπη κατάσταση στο ΚΥΤ Σάμου¨.

Ο γραμματέας Πολιτικής Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Ηρακλείου Λευτέρης Αυγενάκης δήλωσε“Είναι απολύτως απαραίτητο να υπάρξει μια γρήγορη αποσυμφόρηση των νησιών του βορειοανατολικού Αιγαίου. Αυτό αφορά και τη Σάμο, αφορά και τη Χίο, αφορά και τη Μυτιλήνη, με γρήγορη αποχώρηση σε πρώτη φάση των ευάλωτων ομάδων.

Είναι απολύτως απαραίτητο να αλλάξουν επιτέλους οι διαδικασίες χορήγησης ασύλου, ώστε αυτές να τελεσιδικούν γρηγορότερα.

Είχαμε μόνο 37 επιστροφές από τη Σάμο μέσα στο 2018. Με αυτούς τους ρυθμούς επιστροφών στην Τουρκία θα στοιβάζεται, δυστυχώς στα νησιά μας περισσότερος κόσμος απ’ ότι μπορούμε να διαχειριστούμε.”

Το μεσημέρι ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, κ. Κυριάκος Μητσοτάκης είχε συνάντηση  με εκπροσώπους τοπικών φορέων και με στελέχη της Νέας Δημοκρατίας.

Related posts

Εκδήλωση του ΚΚΕ Σάμου ενάντια στην πολεμική εμπλοκή της Ελλάδας

admin

Συζητήσαν τα τρέχοντα προβλήματα της Περιφερειακής Ενότητας Σάμου – Ικαρίας

admin

Αντιπολεμικό συλλαλητήριο διοργανώνει το ΚΚΕ στο Εργατικό Κέντρο

admin

Γ. Γεραπετρίτης: Visa express σε Τούρκους πολίτες – Θα ξεκινήσει στις 30 Μαρτίου σε πέντε νησιά

admin

Παράταση ενός έτους διατήρησης υπαίθριων σκιάστρων & προστεγασμάτων στην χερσαία ζώνη λιμένων της Σάμου

admin

Συντονιστής της ΝΕ ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. Σάμου ο Ιωάννης Αξιώτης

admin

Αντιπολεμικό συλλαλητήριο του ΚΚΕ στο Βαθύ

admin

Παρέμβαση Στεφανάδη στον Γεωργιάδη: Ακόμα μια θέση Ιατρού στο Νοσοκομείο Σάμου

admin

Ο Μιχάλης Αγγελόπουλος ανάμεσα στα τέσσερα νέα πρόσωπα στο ευρωψηφοδέλτιο της Ν.Δ

admin