18.9 C
Σάμος
25/04/2024
Δήμος

Τι ζήτησε η “Δράση Ενότητα Προοπτική” στο Δ.Σ

Στο τελευταίο Δημοτικό συμβούλιο η παράταξη μας μεταξύ άλλων θεμάτων ζήτησε την άμεση παρέμβαση του Δήμου στην αγροτική οδοποιία μιας και ο τρυγητός ξεκίνησε και οι δρόμοι είναι σε άθλια κατάσταση.

Σχετικά με το κτίριο που λειτουργούσε ως τουριστικό περίπτερο στο Πυθαγόρειο, ζητήσαμε και το συμβούλιο δέχθηκε να γίνει δημόσια πρόσκληση ενδιαφέροντος προς εκμετάλλευση του από ιδιώτες ή το δημόσιο μέσα από διαβούλευση και να καθορισθεί η αλλαγή χρήσης του κτιρίου σύμφωνα με το όραμα και υψηλές προσδοκίες των κατοίκων. Αντετιθέμεθα πάντως στη δημιουργία ενός επιπλέον καφέ-μπαρ, υποστηρίζουμε όποια πρόταση μπει στο τραπέζι που θα αναβαθμίσει τη πόλη του Πυθαγόρειου.

Καταθέσαμε πρόταση στο Δ.Σ να αποσταλεί υπόμνημα προς ΚΕΔΕ και τον υπουργό Εσωτερικών για τη παράταση ωραρίου λειτουργίας μουσικής έως 3 πμ σε καθορισμένες τουριστικές περιοχές. Ζητάμε από το δημοτικό συμβούλιο τη λήψη κανονιστικής απόφασης σε συνεργασία με την επιτροπή ποιότητας ζωής, σχετικά με τη παράταση του ωραρίου χρήσης μουσικής σε καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος σύμφωνα και με το παράδειγμα άλλων δήμων.

Τονίσαμε την απαράδεκτη εικόνα της μη έγκαιρης αποκομιδής σκουπιδιών στους τουριστικούς προορισμούς και παραλίες. Ζητήσαμε να γίνονται πιο τακτικές αποκομιδές και πιο οργανωμένα τουλάχιστον έως το τέλος Σεπτέμβρη.

Ζητήσαμε επίσης να αποκατασταθούν οι όποιες αδικίες σχετικά με την επιχορήγηση συλλόγων με πολιτιστική δράση καθώς δεν επιχορηγήθηκαν όλοι.

Απαιτήσαμε για το Καρλόβασι προκειμένου να υπάρχει επάρκεια ποιοτικής και ποσοτικής διάθεση νερού να δοθούν άμεσα λύσεις και να μη ταλαιπωρούνται οι κάτοικοι ή κινδυνεύσει η δημόσια υγεία. Πρόθεση μας είναι να βοηθήσουμε τη Δημοτική αρχή να βελτιώσει και τη ποιότητα και ποσότητα του νερού προς όφελός όλων και όχι να κινδυνολογούμε με λαϊκίστικες αντιπολιτευτικής ανούσιες κορώνες. Η παράταξη μας λόγω εμπειρίας είναι πρόθυμη να προσφέρει τις γνώσεις της, αναμένουμε τη Δημοτική αρχή να μας καλέσει για σχετική ενημέρωση και προγραμματισμό κάτι που έχουμε ζητήσει εδώ και πολλούς μήνες στις συναντήσεις με τον Δήμαρχο.

Ερώτημα προς τον Δήμαρχο έγινε σχετικά με το θέμα της ανάγκης πρόσληψης έστω και συμβασιούχου κτηνιάτρου από το Δήμο για την υποτυπώδη εξυπηρέτηση των αδέσποτων αλλά και τι γίνεται σχετικά με την ανάγκη ίδρυσης κυνοκομείου από το Δήμο ως έχει υποχρέωση δεν πήραμε καμία απάντηση.

Τέλος ζητήσαμε να υπάρξει ισότιμη μεταχείριση σε ότι αφορά την χρηματοδότηση ιδιωτικών μπλοκ για διαφήμιση ή άλλους σκοπούς λαμβάνοντας υπόψη και τα ποσοστά επισκεψιμότητας αυτών.

Related posts

Εορτασμός της επετείου της 8ης Μάϊου στο Καρλόβασι

admin

Ο Δήμος Ανατολικής Σάμου συστήνει Ομάδα Διοίκησης Έργου για θέματα Πολιτικής Προστασίας

admin

Συνάντηση Δημάρχου Ανατολικής Σάμου με τον Πρόεδρο των Πυροσβεστών Βορείου Αιγαίου

admin

Ταξίδι 200 xρόνων: «Ο Καραγκιόζης στην Επανάσταση της Σάμου»

admin

1ο Τουρνουά Ποδοσφαίρου Α.Ε. ΚΑΡΛΟΒΑΣΙ CUP Κ8-Κ10

admin

Ειδική Συνεδρίαση Λογοδοσίας της Δημοτικής Αρχής Δυτικής Σάμου στις 26 Απριλίου 2024

admin

Συνάντηση Δημάρχου Δυτικής Σάμου με ελεύθερους επαγγελματίες μηχανικούς για πολεοδομικά και χωροταξικά θέματα

admin

Νέο Πρόγραμμα Επιχορηγήσεων για Συλλόγους Πολιτισμού και Αθλητισμού στην Ανατολική Σάμο

admin

Δήμος Ανατολικής Σάμου: Αυτοψίες στα σχολεία μετά τον σεισμό – Κανένα πρόβλημα

admin