24.9 C
Σάμος
27/04/2024
Σαμιακά

Το τέλειο δώρο για την ορκωμοσία του παιδιού

Αδιανόητη και απερίγραπτη είναι η συγκίνηση που νιώθει ένας γονιός και μόνο στην σκέψη ότι μετά από τόσα χρόνια πρωινών ξυπνημάτων και ατελείωτων ωρών διαβάσματος τα βράδια, ήρθε η ώρα να καμαρώσει το παιδί του να παίρνει το πτυχίο του. Δεν είναι πλέον το μικρό εκείνο πλασματάκι που έτρεχε σε όλο το σπίτι και το γέμιζε ζωντάνια με τα γέλια και τις φωνές του. Τώρα είναι ένας μορφωμένος άνθρωπος, που είναι έτοιμος να ξεκινήσει ένα καινούριο – και ίσως το πιο σημαντικό – κεφάλαιο στην ζωή του, αφού πλέον έχει τα εφόδια για να βρει μια δουλειά που του αρέσει και να αρχίσει να στηρίζεται αποκλειστικά στα δικά του πόδια.

 

Όπως κάθε γονιός που θέλει να επιβραβεύσει το παιδί του για τους αγώνες του, αλλά και να του χαρίσει κάτι που να του θυμίζει την επιτυχία αυτή, πρέπει να σκεφτείτε ποιο είναι το ιδανικό δώρο για αυτή την περίσταση.

 

Πολλές φορές οι επιθυμίες παιδιών-γονιών είναι η μέρα με την νύχτα, και για αυτό θα ήταν συνετό να συζητήσετε μαζί πριν προβείτε σε κάποια αγορά. Πριν, όμως, αυτή την συζήτηση θα πρέπει να έχετε έτοιμες κάποιες ιδέες δώρου να παρουσιάσετε.

 

Κόσμημα

 

Ένα από τα πιο συνηθισμένα δώρα που αγοράζουν οι γονείς στα αποφοιτηθέντα τέκνα τους είναι ένα καλό κόσμημα. Για άντρα, ένα ρολόι είναι ό,τι πρέπει. Για τις κοπέλες, οι επιλογές, συνήθως, είναι περισσότερες, καθώς πέρα από το ρολόι, μπορεί να θέλουν ένα δαχτυλίδι, βραχιόλι, κολιέ ή σκουλαρίκια.

 

Όποιο αξεσουάρ και αν επιλέξετε, θα πρέπει να προσέξετε από ποιο κατάστημα θα πραγματοποιήσετε την αγορά, γιατί δεν είναι λίγες οι φορές που faux κοσμήματα πουλούνταν στην τιμή χρυσών και ασημένιων. Για να είστε σίγουροι, μπορείτε να εκμεταλλευτείτε την υπηρεσία ανάλυσης πολύτιμων μετάλλων από τη Fasma Hellas, ώστε να γνωρίζετε τι ακριβώς υλικά πληρώνετε.

 

Χρήματα

 

Μία άλλη λύση είναι να δώσετε στο παιδί σας ένα χρηματικό ποσό και να επιλέξει εκείνο τι θέλει να κάνει με αυτό. Σε αυτή την περίπτωση, δεν χρειάζεται ούτε να τρέχετε και να χάνετε χρόνο αναζητώντας το τέλειο δώρο αλλά και ούτε να ανησυχείτε μήπως τελικά δεν είναι της αρεσκείας του. Είτε στο χέρι είτε με κατάθεση σε τραπεζικό λογαριασμό, εσείς έχετε εκπληρώσει την “υποχρέωσή” σας και είναι πλέον πρόβλημα του παιδιού σας το πώς θα τα αξιοποιήσει.

 

Διακοπές

 

Μια πιο εναλλακτική και μοντέρνα ιδέα είναι να του κάνετε δώρο διακοπές. Είτε κοιτώντας στο ίντερνετ είτε ρωτώντας σε ένα ταξιδιωτικό γραφείο, μπορείτε να κλείσετε τα αεροπορικά εισιτήρια και την διαμονή του παιδιού σε έναν μαγευτικό προορισμό. Θα βοηθούσε αν μπορούσατε να το “ψαρέψετε” για να μάθετε ποιο μέρος είναι το όνειρό του να επισκεφτεί, αλλά θα πρέπει να είστε πολύ προσεκτικοί, για να μην σας καταλάβει και χαλάσει η έκπληξη.

Ό,τι και αν αποφασίσετε τελικά να αγοράσετε, προσθέστε και μια κάρτα. Γράψτε πόσο πολύ αγαπάτε αυτό το πλάσμα και πόσο περήφανοι είστε για αυτό. Γιατί όσα χρήματα και αν διαθέσετε για ένα ακριβό δώρο, η ανιδιοτελής αγάπη που λαμβάνει το παιδί από τον γονιό είναι ανεκτίμητης αξίας.

Related posts

Το Βόρειο Αιγαίο “συστήθηκε” με επιτυχία στο Λονδινο σε μια πρωτοφανής εκδήλωση

admin

Ανοιχτά τα εμπορικά καταστήματα την Κυριακή των Βαΐων στο Βαθύ

admin

Εντοπισμός και σύλληψη διακινητών μεταναστών στη Σάμο μετά από καταδίωξη

admin

Οι αμπελουργοί της Σάμου ζητούν αποζημίωση για τις ζημιές από την ανεμοθύελλα

admin

Μανώλης Κάρλας: Επιτακτική η ανάγκη στελέχωσης τμήματος ελέγχων τροφίμων και ίδρυσης γραφείου ΕΛ.Γ.Α

admin

Συνάντηση του Αρχηγού ΓΕΣ με τον Σεβασμιώτατο Ποιμενάρχη

admin

Δυσάρεστη εξέλιξη για τους διασώστες του Τομέα ΕΚΑΒ Σάμου

admin

Τούρκοι τουρίστες «αποθεώνουν» τη Σάμο: «Αξίζει να την επισκεφθείτε»

admin

Οδηγός Ιερών Ακολουθιών για την Αγία και Μεγάλη Εβδομάδα στη Σάμο

admin