24.9 C
Σάμος
27/04/2024
Σαμιακά

Τραχανάς Σάμου με λαχανικά και αρμόγαλο

ΥΛΙΚΑ

(για 4 άτομα)

200 γραμμάρια τραχανά

200 γραμμάρια αρμόγαλο

2 καρότα

2 μέτρια κολοκύθια

1 μεγάλο κρεμμύδι

2 κλωνάρια σέλερι

1 σκελίδα σκόρδο

2 ώριμες φρέσκιες ντομάτες περασμένες στον τρίφτη

400 ml ζωμό λαχανικών

100 γραμμάρια τριμμένη γραβιέρα Σάμου

100 ml ξηρό μοσχάτο Σάμου

50 ml ελαιόλαδο

5 φύλλα πλατύφυλλουβασιλικού

αλάτι

πιπέρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Σε ένα κατσαρολάκι προσθέτουμε το ελαιόλαδο με τα λαχανικά κομμένα σε μικρούς κύβους (εκτός από την τριμμένη ντομάτα), τα αλατίζουμε και τα σοτάρουμε σε μέτρια φωτιά έτσι ώστε να καραμελώσουν. Προσθέτουμε τον τραχανά, ανακατεύουμε για ένα με δύο λεπτά ακόμα και σβήνουμε με το λευκό μοσχάτο Σάμου. Προσθέτουμε την τριμμένη ντομάτα και ενσωματώνουμε σταδιακά τον ζωμό λαχανικών σιγά, σιγά αφήνοντας κάθε φορά να πίνει τα υγρά του. Δοκιμάζουμε τον τραχανά και όταν είναι έτοιμος και δεν έχει περιττά υγρά, τραβάμε το κατσαρολάκι από την φωτιά, ρίχνουμε την γραβιέρα Σάμου, τα φύλλα πλατύφυλλου βασιλικού ψιλοκομμένα, προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι και ανακατεύουμε.

Σερβίρουμε το φαγητό μας στα πιάτα και προσθέτουμε το αρμόγαλο.

Πηγή :samosfood.gr

Related posts

Το Βόρειο Αιγαίο “συστήθηκε” με επιτυχία στο Λονδινο σε μια πρωτοφανής εκδήλωση

admin

Ανοιχτά τα εμπορικά καταστήματα την Κυριακή των Βαΐων στο Βαθύ

admin

Εντοπισμός και σύλληψη διακινητών μεταναστών στη Σάμο μετά από καταδίωξη

admin

Οι αμπελουργοί της Σάμου ζητούν αποζημίωση για τις ζημιές από την ανεμοθύελλα

admin

Μανώλης Κάρλας: Επιτακτική η ανάγκη στελέχωσης τμήματος ελέγχων τροφίμων και ίδρυσης γραφείου ΕΛ.Γ.Α

admin

Συνάντηση του Αρχηγού ΓΕΣ με τον Σεβασμιώτατο Ποιμενάρχη

admin

Δυσάρεστη εξέλιξη για τους διασώστες του Τομέα ΕΚΑΒ Σάμου

admin

Τούρκοι τουρίστες «αποθεώνουν» τη Σάμο: «Αξίζει να την επισκεφθείτε»

admin

Οδηγός Ιερών Ακολουθιών για την Αγία και Μεγάλη Εβδομάδα στη Σάμο

admin