Πολιτικά
Σύριζα-Δημοκρατική Συμπαράταξη Σάμου: Γυρίστε την πλάτη στο περιφερόμενο θίασο των ρατσιστών


ΚΟΙΝΗ ΔΗΛΩΣΗ ΣΥΡΙΖΑ ΚΑΙ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗΣ ΣΥΜΠΑΡΑΤΑΞΗΣ ΣΑΜΟΥ
Εν μέσω οικονομικής κρίσης και της έως τώρα προβληματικής διαχείρισης του μεταναστευτικού από τους ιθύνοντες, κάποιοι με προκάλυμμα τον «πατριωτισμό» τους και με την ανοχή κύκλων συγκεκριμένων συμφερόντων, προσπαθούν να μας πείσουν πως για ότι συμβαίνει σ’ αυτό τον τόπο φταίνε οι μετανάστες.
Παίρνοντας «το νόμο στα χέρια τους», θεωρούν ότι πουλάνε δήθεν στήριξη και προστασία στους «καλούς και γνήσιους Έλληνες» ενώ στην πραγματικότητα είναι το μακρύ χέρι ενός συστήματος που δρα σαν ατιμώρητο παρακράτος σπέρνοντας το φόβο και την ανασφάλεια, ώστε κάποιοι στο όνομα της ματαιοδοξίας και των προσωπικών συμφερόντων να αποδομούν κάθε δημοκρατική φωνή.
Αυτή η κατάσταση δε μπορεί να συνεχιστεί άλλο, αν θέλουμε να υπάρχουμε ως κοινωνία, και αν πιστεύουμε ότι η δημοκρατία μας πρέπει να προστατευθεί.
Καλούμε , όλους τους φορείς και τις συλλογικότητες της του νησιού, τη νεολαία, τις αυτοδιοικητικές κινήσεις, τον τοπικό τύπο, τις επαγγελματικές ενώσεις και συλλόγους, όλους τους δημοκράτες, να πάρουν μέρος με όλες τους τις δυνάμεις στον αγώνα για την απόκρουση της νεοφασιστικής απειλής στο νησί μας πριν οδηγηθούμε σε επικίνδυνα αδιέξοδα. Πριν συμβούν γεγονότα τραγικά που θα στιγματίσουν βαθιά την κοινωνία μας.
Η ρατσιστική, ακραία εθνικιστική οργάνωση Σάμος SOS, έχει πάρει σβάρνα τα χωριά χρησιμοποιώντας χωρίς ντροπή τερατώδη ψέματα, καλλιεργεί τον φόβο και σπέρνει το μίσος ευτελίζοντας τον θεσμό της Τοπικής Αυτοδιοίκησης λειτουργώντας σαν παρακράτος και θυμίζοντας πολύ σκοτεινές εποχές της πρόσφατης ιστορίας. Οι συγκεντρώσεις που διοργανώνουν είναι μια απόπειρα πατριδοκαπηλίας.
Είμαστε όλοι το ίδιο πατριώτες.
Καταγγέλλουμε κάθε πράξη βίας από όπου και αν προέρχεται.
Καλούμε όλους τους κατοίκους του νησιού να πουν ένα μεγάλο ΟΧΙ στη επιχειρούμενο διχασμό της κοινωνίας.
Υπερασπιζόμαστε την ανθρωπιά και τη δημοκρατία.
Δηλώνουμε πιστοί στα ήθη και έθιμα μας αποδεχόμενοι με χριστιανικό πανανθρώπινο πνεύμα ως καθήκον μιας πολιτισμένης κοινωνίας τον αλφαβητισμό των παιδιών μεταναστών σύμφωνα με τους διεθνείς κανόνες αλλά και τους νόμους του κράτους.
Καταδικάζουμε τις βραχνές φωνές που μιλούν για απόπειρα αλλοίωσης της πληθυσμιακής σύνθεσης των νησιών μας, αφού όλοι γνωρίζουμε ότι κανείς από τους μετανάστες δεν θέλει να μείνει εδώ και δεν μένει. Όσοι δε, φιλοξενούνται σε σπίτια είναι οικογένειες ευαίσθητων κοινωνικών ομάδων, δικαιούχοι ασύλου με πολύ σύντομο χρόνο παραμονής στο νησί.
Όλοι ενωμένοι στηρίζουμε το αυτονόητο: Άμεση αποσυμφόρηση των νησιών μας, ανθρώπινες συνθήκες διαβίωσης στους μετανάστες.
Γυρίστε την πλάτη στο περιφερόμενο θίασο των ρατσιστών που σας καλούν στη συγκέντρωση της 22/10.
Comments
Πολιτικά
Κοινή δήλωση Γ. Μπουρνού – Α. Μιχαηλίδη για συνάντηση δημάρχων Β. Αιγαίου με τον Πρωθυπουργό


Η πολιτική της κυβέρνησης του κ. Μητσοτάκη να μετατρέψει τα νησιά του Βορείου Αιγαίου σε αναχώματα της Ευρωπαϊκής Ένωσης για τις προσφυγικές και μεταναστευτικές ροές, σε αποθήκες ανθρώπων και οιονεί φυλακές με δεσμοφύλακες τους ίδιους τους κατοίκους, ομολογείται σχεδόν ανοιχτά.
Πρόκειται για ξεκάθαρη επιλογή του κ. Μητσοτάκη, με τη στήριξη της ηγεσίας της ΕΕ, να μεταμορφωθεί ένα ευρωπαϊκό και ευρωτουρκικό πρόβλημα σε ελληνοτουρκικό. Πρόθεση που επιβεβαιώνεται εξάλλου από την άρνηση της κυβέρνησης να αποσυμφορήσει αποφασιστικά τα ΚΥΤ των νησιών, παρότι σχεδόν όλοι οι φιλοξενούμενοι έχουν περάσει από τις διαδικασίες ασύλου, αλλά και από τα κυβερνητικά σχέδια για νέα ΚΥΤ μεγάλης χωρητικότητας, και διαγωνισμούς σίτισης με προκλητικά ποσά. Το έχουμε καταλάβει όλοι.
Οι μόνοι που παριστάνουν πως δεν καταλαβαίνουν είναι οι τρεις δήμαρχοι Μυτιλήνης, Χίου και Ανατολικής Σάμου, που επισκέφτηκαν χθες τον Πρωθυπουργό, για να «συμπαραταχθούν» μαζί του και να δώσουν εν λευκώ νομιμοποίηση στα σχέδιά του. Θλιβερό θέαμα για αιρετούς της τοπικής αυτοδιοίκησης που περιφρονούν τη βούληση και τις ανάγκες των δημοτών τους, για να εξυπηρετήσουν τις κυνικές επιδιώξεις ενός πρωθυπουργού που νοιάζεται μόνο να μην κάνει αποσυμφορήσεις και στεναχωρήσει τους ακροδεξιούς κομματάρχες του στην ηπειρωτική Ελλάδα.
Comments
Πολιτικά
Στη Βουλή τo θέμα της δημιουργίας στεγασμένης αγοράς στη πόλη της Σάμου


To θέμα της δημιουργίας στεγασμένης αγοράς για τους παραγωγούς στη πόλη της Σάμου, αναδεικνύει η Ελληνική Λύση.
Στην κοινοβουλευτική ερώτησή του ο Κυριάκος Βελόπουλος αναφέρει :
Κύριοι, κύριοι, Υπουργοί,
Τοπικοί παραγωγοί-πωλητές της λαϊκής αγοράς της Σάμου, μετά από επικοινωνία τους μαζί μας, διαμαρτυρήθηκαν για το ότι, μετά τον πρόσφατο καταστροφικό σεισμό στο νησί τους, δεν μπορούν, πλέον, να πουλήσουν τα προϊόντα τους στην πλατεία του Άγιου Σπυρίδωνα, καθώς, η εν λόγω εκκλησία υπέστη σοβαρές ζημίες, με συνέπεια, να υπάρχει επικινδυνότητα στον περιβάλλοντα χώρο της. Ως εκ τούτου, οι ανωτέρω αναγκαστήκαν, μετά από 30 χρόνια, να το εγκαταλείψουν και δραστηριοποιούνται διάσπαρτοι, πλέον, στην πόλη, με κίνδυνο να πληρώσουν δυσβάστακτα χρηματικά πρόστιμα. Ζητούν οι άνω παραγωγοί-πωλητές να ξεκινήσουν άμεσα οι διαδικασίες, ώστε να δρομολογηθεί η οριοθέτηση κατάλληλου για σχετικές πωλήσεις δημοτικού χώρου, καθώς και να ολοκληρωθεί εντός του αστικού χώρου της πόλης μια κατασκευή στεγασμένης αγοράς, όπου θα μπορούν να πουλούν τα τοπικά παραγόμενα προϊόντα τους.
Με δεδομένα όλα τα παραπάνω,
Ερωτώνται οι κ. κ. Υπουργοί:
Προτίθεσθε, εξ’ αιτίας των ανωτέρω δυσμενών συγκυριών, να προβείτε αρμόδια στις απαραίτητες ενέργειες, ώστε να ενισχυθεί οικονομικά ο Δήμος Σάμου, με σκοπό να καταστεί ικανός από οικονομικής άποψης, αφενός, να οριοθετήσει κατάλληλο δημοτικό χώρο λαϊκής αγοράς, και αφετέρου, να προβεί στην κατασκευή εντός του εν λόγω χώρου υποδομών στεγασμένης αγοράς προς εξυπηρέτηση των ντόπιων αγροτοπαραγωγών;
Ο ερωτών Βουλευτής
ΒΕΛΟΠΟΥΛΟΣ ΚΥΡΙΑΚΟΣ
Comments
- Σαμιακά7 ημέρες ago
Γεμίζουν ξανά οι δομές στην Λέσβο – Σταθερή η κατάσταση στην Σάμο – Αποσυμφόρηση στην Χίο
- Δήμος4 ημέρες ago
Στάντζος σε Μητσοτάκη: «Επικαλούμαι την ιδιότητα του Έλληνα πολίτη που συμπαρατάσσομαι μαζί σας, συμπαρατάσσομαι με τον Μητσοτάκη»
- Σαμιακά4 ημέρες ago
‘Εξι νέα κρούσματα στη Σάμο
- Σαμιακά4 ημέρες ago
Στο «Βαθύ κόκκινο» η Σάμος
- COVID-197 ημέρες ago
Covid-19: Αεροδιακομιδή ασθενούς στην Αθήνα με C-130
- COVID-196 ημέρες ago
ΕΟΔΥ: 4 κρούσματα στη Σάμο
- Σαμιακά7 ημέρες ago
Από το Σάββατο (6/3) η ακτοπλοϊκή σύνδεση της Σάμου με τη Θεσσαλονίκη
- Δήμος6 ημέρες ago
Συνάντηση Στάντζου με τον Πρωθυπουργό για το προσφυγικό – μεταναστευτικό