Connect with us

Πολιτικά

Ο Θεόδωρος Παπαθεοδώρου στο ΚΥΤ Σάμου

Published

on

Την Τρίτη 24 Οκτωβρίου 2017,  ο υπεύθυνος  ΚΤΕ  Δικαιοσύνης, Δημόσιας Τάξης και Μεταναστευτικής Πολιτικής κ. Θεόδωρος Παπαθεοδώρου, Βουλευτής Αχαΐας   και κλιμάκιο της Δημοκρατικής Συμπαράταξης επισκέφθηκαν  το Κέντρο Υποδοχής και Ταυτοποίησης Σάμου και διαπίστωσαν τις συνθήκες διαβίωσης των Προσφύγων.  Το ΚΥΤ  Σάμου είναι χωρητικότητας 700 ατόμων και ήδη φιλοξενεί  περίπου 2.400 πρόσφυγες .

Ο υπερπληθυσμός των προσφύγων  είναι τέτοιος  που καθιστά πολύ δυσχερή έως αδύνατη οποιαδήποτε διαχείριση . Παρά τις προσπάθειες που  με αυταπάρνηση καταβάλει το προσωπικό,  οι  συνθήκες διαβίωσης, ιδιαίτερα μετά τις πρώτες βροχές, είναι κακές. Υπάρχουν  πάνω από  150 πρόχειρες σκηνές προσφύγων εγκατεστημένες σε λασπώδες έδαφος,  εντός και εκτός του ΚΥΤ, σε πολλές από τις οποίες διαμένουν οικογένειες και ανήλικα παιδιά. Στα κοντέϊνερς κυριαρχεί  υπερσυνωστισμός, ενώ κάθε διαχωρισμός των προσφύγων και αντικανονικών μεταναστών ανά κατηγορία είναι αδύνατος.

Οι δομές εκπαίδευσης είναι ουσιαστικά ανύπαρκτες, οι συνθήκες υγιεινής προβληματικές, η ασφάλεια είναι σχετική, η παροχή υπηρεσιών υγείας γίνεται σε δύσκολες συνθήκες,  το δίκτυο υδροδότησης του ΚΥΤ δουλεύει με διακοπές.

Είναι βέβαιο, ότι αυτές οι συνθήκες σε συνδυασμό με τον υπερπληθυσμό των προσφύγων θα οδηγήσουν σε έκρηξη και σε τραγικές καταστάσεις όσο πλησιάζει ο χειμώνας. Αυτή την φορά δεν υπάρχει κανένα άλλοθι.

Ενημερώνουμε τον κ. Υπουργό ότι απαιτείται άμεση αποσυμφόρηση του ΚΥΤ  και προσωρινή μετεγκατάστση των προσφύγων στην ενδοχώρα, ώστε ο αριθμός τους να επανέλθει σε διαχειρίσιμα επίπεδα.  Η ενδεχόμενη δημιουργία δεύτερου Κέντρου στην Σάμο δεν αποτελεί λύση και σε μια τέτοια προοπτική είναι αντίθετοι, οι τοπικοί φορείς, η κοινωνία και τα πολιτικά κόμματα στο νησί. Η κοινωνία της Σάμου απαιτεί υπεύθυνη ενημέρωση και όχι δήθεν καθησυχαστικές δηλώσεις. Κρούουμε τον κώδωνα του κινδύνου  για να αποφευχθούν, έστω και τώρα, καταστάσεις που εντείνουν τον ρατσισμό και ξενοφοβία, προκαλούν τον εκφασισμό της κοινής γνώμης και συντηρούν στην Σάμο στην Σάμο πολιτική παρουσία των ακροδεξιών στοιχείων και των συνοδοιπόρων τους . Είναι  υπεύθυνη η Κυβέρνηση  και ο κ. Μουζάλας για τις τραγικές συνέπειες της πολιτικής που ακολουθούν δύο χρόνια τώρα. Και ο λαός πλέον το γνωρίζει.

Share this post:

Comments

comments

Πολιτικά

Παρέμβαση Βουλευτή Σάμου για τους δασικούς χάρτες

Published

on

By

Μετά την ανάρτηση των δασικών χαρτών προκύπτει μεγάλο αντικειμενικά πρόβλημα στο Νομό Σάμου, έγινε παρέμβαση από τον Βουλευτή Ν. Σάμου, Χριστόδουλο Στεφανάδη, στο Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας προκειμένου να προβεί σε ενέργειες άμεσου επαναπροσδιορισμού.

Ο βουλευτής αναφέρει στην παρέμβαση του:

«Αξιότιμε κ. Υπουργέ,

Το παρόν αίτημα αφορά σε ένα πολύ σοβαρό ζήτημα που έχει προκύψει μετά την ανάρτηση των δασικών χαρτών της Σάμου.

Συγκεκριμένα στους δασικούς χάρτες που αναρτήθηκαν, χαρακτηρίζονται ως δασικές εκτάσεις ακόμη και περιοχές που έχουν χαρακτηριστεί ως μη δασικές με τελεσίδικες δικαστικές αποφάσεις.

Όπως γίνεται αντιληπτό, θα ήταν ορθό να γίνουν οι ανάλογες αναμορφώσεις στους δασικούς χάρτες, λαμβάνοντας υπόψη τις δικαστικές αποφάσεις και τις πράξεις χαρακτηρισμού, καθώς κινδυνεύουν πολίτες με την απώλεια των περιουσιών τους.

Θα παρακαλούσαμε θερμά να εξετάσετε το παρόν αίτημα, το οποίο όπως γνωρίζετε δεν αφορά μόνο τη Σάμο αλλά και πολλές περιοχές ολόκληρης της Ελλάδας».

Share this post:

Comments

comments

Continue Reading

Πολιτικά

Ν. Κακλαμάνης: Να δουν οι τοπικοί μας άρχοντες τι μπορούν να κάνουν για να μην πάμε όλοι μαζί αδιάβαστοι

Published

on

By

Το γεγονός, ότι ο αξιότιμος αντιπεριφερειάρχης κ. Πανουράκης μου έκανε την τιμή να εκδώσει δημόσια ανακοίνωση, για να σχολιάσει ραδιοφωνική μου δήλωση για την πανδημία, με υποχρεώνει, για λόγους ευγένειας να απαντήσω. Δυστυχώς, με πρόλαβαν τα πεισματάρικα τα γεγονότα: η Σάμος πέρασε σε μια εβδομάδα από το πράσινο στο κόκκινο, αποδεικνύοντας, πέραν πάσης αμφιβολίας, πόσο έγκαιρα, ολοκληρωμένα, δραστικά και αποτελεσματικά ήταν τα μέτρα που πήρε η πολυχρονεμένη μας κυβέρνηση και οι τοπικοί μας άρχοντες.

Βέβαια, ο κ. αντιπεριφερειάρχης, στο κείμενό του αποδεικνύει ό ίδιος πόσο βάσιμη και ακριβής είναι η εκτίμηση, ότι οι δύο αρμόδιες για την διαχείριση της πανδημίας, η υπηρεσία πολιτικής προστασίας και η διεύθυνση δημόσιας υγείας της περιφερειακής ενότητας Σάμου, υπήρξαν ανεπαρκείς και κατώτερες των περιστάσεων, όταν μετά από ένα χρόνο πανδημίας το μόνο έργο που παρουσιάζει είναι η πρόσληψη δυο υπαλλήλων προ διμήνου( κυκλοφορούν φήμες ότι δεν έχουν σχέση με επαγγέλματα υγείας ) και η σύνταξη μιας εισήγησης για τα σχολεία προ εβδομάδος.

Επί της ουσίας, η έξαρση της πανδημίας στο νησί οφείλεται σε δυο ολέθρια σφάλματα:

  1. Δεν υπήρξε έλεγχος των εισερχομένων και ποιοτική εξέταση αντιγόνου ( rapid test ) στα λιμάνια και το αεροδρόμιο.
  2. Δεν έκλεισαν τα σχολεία, μόλις έγινε αντιληπτό ότι αποτελούσαν εστίες μετάδοσης και διασποράς του ιού.

ΥΓ: Αντί να αντιδικούμε ποιοι είναι διαβασμένοι και ποιοι ανορθόγραφοι, καλό θα είναι, έστω την ύστατη στιγμή, να δουν οι τοπικοί μας άρχοντες ( βουλευτής, αντιπεριφερειάρχης, δήμαρχοι ) τι μπορούν να κάνουν για να μην πάμε όλοι μαζί αδιάβαστοι.

Σάμος, 27/02/2021

Νίκος Σ. Κακλαμάνης

Share this post:

Comments

comments

Continue Reading
Advertisement

Facebook

Σαμιακά11 ώρες ago

Αναστέλλεται η λειτουργία των βρεφικών, βρεφονηπιακών και παιδικών σταθμών

Σαμιακά15 ώρες ago

Στο «Βαθύ κόκκινο» η Σάμος

Σαμιακά16 ώρες ago

‘Εξι νέα κρούσματα στη Σάμο

Δήμος16 ώρες ago

Στάντζος σε Μητσοτάκη: «Επικαλούμαι την ιδιότητα του Έλληνα πολίτη που συμπαρατάσσομαι μαζί σας, συμπαρατάσσομαι με τον Μητσοτάκη»

Σαμιακά16 ώρες ago

Κυρ. Μητσοτάκης: Δεν πρόκειται να επιστρέψουμε σε μία λογική όπου τα νησιά μας θα επιβαρύνονται με αυξημένους αριθμούς προσφύγων

Σαμιακά19 ώρες ago

Η Λαϊκή Συσπείρωση Ανατολικής Σάμου για τη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου

Σαμιακά20 ώρες ago

Εξιτήριο από το ΓΝ Σάμου πήραν δύο ασθενείς που νοσηλεύονταν με κορωνοϊό

Δήμος23 ώρες ago

Νέο απορριμματοφόρο στον στόλο του Δήμου Ανατολικής Σάμου

Περιφερειακά1 ημέρα ago

Ανακοίνωση της Π.Ε. Σάμου για τις επιχειρήσεις που επλήγησαν από το σεισμό και το τσουνάμι

Σαμιακά2 ημέρες ago

Π.Ε. Σάμου: Κανένα κρούσμα covid-19

Δημοφιλή