21.9 C
Σάμος
27/04/2024
Σαμιακά

Γιορτάστηκε η μνήμη της Αγίας Ματρώνης της Χιοπολίτιδος και του Αγίου Μεγαλομάρτυρος Αρτεμίου Προστάτου της Ελληνικής Αστυνομίας

Με λαμπρότητα γιορτάστηκε η Μνήμη της Αγίας Ματρώνης της Χιοπολίτιδος και η μνήμη του Αγίου Μεγαλομάρτυρος Αρτεμίου Προστάτου της Ελληνικής Αστυνομίας στα Ακριτικά μας Νησιά.

 

Ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας Χοροστάτησε στον Πανηγυρικό Εσπερινό την Παραμονή της Εορτής 19 Οκτωβρίου τ.ε. στον κατάμεστο από ευσεβείς Χριστιανούς, Ιερό Ενοριακό Ναό Αγίας Ματρώνης Μυτιλινιών και ομίλησε σχετικώς.

Ανήμερα της Εορτής Χοροστάτησε στον Όρθρο και Ιερούργησε στον Ιερό Ναό του Αγίου Αντωνίου Άνω Βαθέος καθ’ότι ο Ναός της Αγίας Ματρώνης στο Άνω Βαθύ παραμένει πληγωμένος από τον σεισμό της 30ης Οκτωβρίου 2020.

Τον θείο λόγο διηκόνησε ο Αρχιμανδρίτης π. Χριστόδουλος Σελλής Ιεροκήρυκας της Μητροπόλεώς μας.

Εν συνεχεία ο σεπτός μας Ποιμενάρχης μετέβη στον Ιερό Ναό Αγίας Ειρήνης, ναό της Αστυνομίας, όπου Χοροστάτησε στην επίσημη Δοξολογία επί τη ευκαιρία της εορτής του Αγίου ενδόξου Μεγαλομάρτυρος Αρτεμίου προστάτου της Ελληνικής Αστυνομίας.

Μεταξύ άλλων ανεφέρθη στην καθιέρωση του Αγίου Αρτεμίου ως Προστάτου της Ελληνικής Αστυνομίας και τόνισε ότι “η εορτή του προστάτου Αγίου Αρτεμίου δεν είναι τυπική ανάμνηση του Αγίου αλλά είναι ουσιαστική για κάθε Ορθόδοξο Αστυνομικό που πιστεύει στο Χριστό και που δεν ξεχνά οτι ο Ιησούς Χριστός είναι αλάνθαστος οδηγός, ο μοναδικός διδάσκαλος της υψίστης ηθικής, ο αληθινός ελευθερωτής, ο προστάτης ο κραταιός, το καταφύγιο, η ασφάλεια, το φως το αληθινό και έχει ανάγκη της παρουσίας Του στη ζωή του διά της μεσιτείας του προστάτου Αγίου Μεγαλομάρτυρος Αρτεμίου”.

Να σημειωθεί ότι στην Ιερά Μητρόπολή μας πέντε Ενοριακοί Ναοί είναι αφιερωμένοι στην Οσία Ματρώνα εξ αυτών τρεις στη Σάμο και δύο στην Ικαρία καθώς και αρκετά παρεκκλήσια στα νησιά μας.

Related posts

Συγκινητική προσφορά από τα παιδιά του Νηπιαγωγείου «Το Χαμόγελο» στην Ι.Μητρόπολη Ν.Σάμου

admin

Το Βόρειο Αιγαίο “συστήθηκε” με επιτυχία στο Λονδινο σε μια πρωτοφανής εκδήλωση

admin

Ανοιχτά τα εμπορικά καταστήματα την Κυριακή των Βαΐων στο Βαθύ

admin

Εντοπισμός και σύλληψη διακινητών μεταναστών στη Σάμο μετά από καταδίωξη

admin

Οι αμπελουργοί της Σάμου ζητούν αποζημίωση για τις ζημιές από την ανεμοθύελλα

admin

Μανώλης Κάρλας: Επιτακτική η ανάγκη στελέχωσης τμήματος ελέγχων τροφίμων και ίδρυσης γραφείου ΕΛ.Γ.Α

admin

Συνάντηση του Αρχηγού ΓΕΣ με τον Σεβασμιώτατο Ποιμενάρχη

admin

Δυσάρεστη εξέλιξη για τους διασώστες του Τομέα ΕΚΑΒ Σάμου

admin

Τούρκοι τουρίστες «αποθεώνουν» τη Σάμο: «Αξίζει να την επισκεφθείτε»

admin