16.2 C
Σάμος
29/04/2024
Δήμος

Η ΛΑΣ για τον Βιολογικό Καθαρισμό Πυθαγορείου

Η υπερχείλιση λυμάτων την Δευτέρα 21Αυγούστου το βράδυ, από τον υποτιθέμενο Βιολογικό Καθαρισμό Πυθαγορείου, μέσα στο δρόμο , στις παρακείμενες παραλίες και στο λιμάνι Πυθαγορείου, έφερε με οξύτητα στην επιφάνεια αυτό που έκρυβαν χρόνια «κάτω από το χαλί»  όλες οι δημοτικές αρχές και ιδιαίτερα η σημερινή. Δηλαδή , την προβληματική χωροθέτηση και κατασκευή της μονάδας επεξεργασίας  λυμάτων η οποία εξαρχής παρουσίαζε προβλήματα λειτουργίας, την υποσυντήρηση αγωγού και εγκαταστάσεων, την υπερφόρτωση του αγωγού τους καλοκαιρινούς μήνες που λειτουργούν οι ξενοδοχειακές μονάδες της ευρύτερης περιοχής κ. ά.

Αποδεικνύεται με εμφατικό τρόπο, αυτό που πάντα υποστηρίζουμε ως Λαϊκή Συσπείρωση, ότι η καλύτερη «τουριστική προβολή»  – που κάθε χρόνο απορροφά χρηματοδότηση ίση με ολόκληρο το Τεχνικό Πρόγραμμα του Δήμου (πάνω από 400.000!!! ευρώ) –  δεν είναι τα ιλουστρασιόν φυλλάδια, οι διαφημιστικές καταχωρήσεις, οι φιλοξενίες δημοσιογράφων , τα ποικίλα ταξίδια κάποιων στελεχών του δήμου  και οι διάφορες φιέστες που στήνει η δημοτική αρχή, αλλά τα αναγκαία έργα υποδομής που πρέπει να κάνει ο δήμος, για την  προστασία του περιβάλλοντος, για μέτρα πρόληψης από  πυρκαγιές , πλημμύρες και σεισμούς, για έργα κοινωνικών αναγκών (σχολεία, παιδικοί σταθμοί, υποστήριξη ηλικιωμένων) κ.ά.

Εν προκειμένω  είναι η τακτική και σχολαστική συντήρηση των Βιολογικών Πυθαγορείου,  Κοκκαρίου  και Αγίου Κωνσταντίνου , η εξασφάλιση  καλής  λειτουργίας  τους, η αντικατάσταση του αγωγού για να λειτουργήσει επιτέλους ο Βιολογικός της πόλης της Σάμου  και δεν υπάρχει καμιά δικαιολογία για προχειροδουλειές που καταλήγουν στο χθεσινό περιβαλλοντικό ατύχημα του Βιολογικού Πυθαγορείου, πριν προφθάσουν μάλιστα …..να σβήσουν τα πυροτεχνήματα της 6ης Αυγούστου για τα οποία δαπανήθηκε το εξωφρενικό – για την περίπτωση-ποσόν των 48.000 ευρώ για ένα διήμερο.

Καλούμε τη δημοτική αρχή να δώσει άμεσα λύση στο πρόβλημα που προκλήθηκε και βάζει σε κίνδυνο την υγεία κατοίκων και επισκεπτών  και ναρκοθετεί ολόκληρη την οικονομική δραστηριότητα της περιοχής ,  με:

  • Αντικατάσταση του σπασμένου αγωγού μέσα στη θάλασσα.
  • Αποκατάσταση της μονάδας επεξεργασίας λυμάτων.
  • Έλεγχο λειτουργίας των μονάδων Βιολογικού καθαρισμού σε μεγάλες ξενοδοχειακές επιχειρήσεις, όπως είναι υποχρεωμένες από το νόμο, για να μην επιβαρύνεται υπέρμετρα ο Βιολογικός της περιοχής.
  • Τέλος, να διεκδικήσει πόρους από κρατική χρηματοδότηση για την κατασκευή ενιαίας μονάδας Βιολογικού  Χώρας, Μυτιληνιών, Πυθαγορείου με κατάργηση του υπάρχοντος και αναστροφή των λυμάτων Πυθαγορείου .

Related posts

Αντιπαραθέσεις στο Δημοτικό Συμβούλιο Ανατολικής Σάμου για την Ίδρυση Δημοτικού Εθελοντικού Κλιμακίου Πυροπροστασίας

admin

Απολογισμός έργου Δήμου Ανατολικής Σάμου: Ο Δήμαρχος παρουσίασε τα πεπραγμένα του πρώτου τετραμήνου

admin

Συνάντηση του Δημάρχου Ανατολικής Σάμου με τον Πρόεδρο της Dodekanisos Seaways

admin

Εορτασμός της επετείου της 8ης Μάϊου στο Καρλόβασι

admin

Ο Δήμος Ανατολικής Σάμου συστήνει Ομάδα Διοίκησης Έργου για θέματα Πολιτικής Προστασίας

admin

Συνάντηση Δημάρχου Ανατολικής Σάμου με τον Πρόεδρο των Πυροσβεστών Βορείου Αιγαίου

admin

Ταξίδι 200 xρόνων: «Ο Καραγκιόζης στην Επανάσταση της Σάμου»

admin

1ο Τουρνουά Ποδοσφαίρου Α.Ε. ΚΑΡΛΟΒΑΣΙ CUP Κ8-Κ10

admin

Ειδική Συνεδρίαση Λογοδοσίας της Δημοτικής Αρχής Δυτικής Σάμου στις 26 Απριλίου 2024

admin