24.9 C
Σάμος
27/04/2024
Δήμος

Υπογραφή ιδρυτικής διακήρυξης «Δικτύου Ανθεκτικών Πόλεων» από τον Δήμαρχο Ανατολικής Σάμου

 

Παρουσία 8 Υπουργών, 80 Δήμαρχων από όλη την Ελλάδα και συνολικά 120 καταξιωμένων και διακεκριμένων ομιλητών (Γενικοί Γραμματείς Υπουργείων, εκπρόσωποι θεσμικών φορέων, καθηγητές πανεπιστημίων, εκπρόσωποι εθελοντικών ομάδων κ.α.) πραγματοποιήθηκε την Δευτέρα 11 και την Τρίτη 12 Μαρτίου το 3ο Forum του Σ.Π.ΑΥ. με θέμα: «Τεχνητή Νοημοσύνη – Ανθεκτικές Πόλεις: Το Μέλλον της Αυτοδιοίκησης» στο οποίο συμμετείχε ο Δήμαρχος Ανατολικής Σάμου κ. Πάρης Παπαγεωργίου.

Ο κ. Παπαγεωργίου συμμετείχε με ομιλία του στην θεματική ενότητα «Το Μεγάλο Στοίχηµα της Ανασυγκρότησης σε Περιοχές που Δοκιµάστηκαν από Μεγάλες Φυσικές Καταστροφές».

Στην ομιλία του τόνισε, μεταξύ άλλων, τα εξής:

«Με τα δεδομένα της κλιματικής αλλαγής και των μεγάλων καταστροφών που αυτή συνεπάγεται και που τις βιώνουμε όλο και πιο συχνά, η τοπική αυτοδιοίκηση οφείλει να είναι έτοιμη και θωρακισμένη όσο το δυνατόν καλύτερα για την επόμενη φορά, που μακάρι να μην υπάρξει. Είναι επομένως πολύ σημαντική η ίδρυση του δικτύου πόλεων για την πολιτική προστασία, την ανθεκτικότητα και την αειφορία. Γιαυτό είμαστε άλλωστε εδώ σήμερα. Για να συνυπογράψουμε την δημιουργία του δικτύου και να προχωρήσουμε σε κοινές και συντονισμένες δράσεις που θα αποβούν θετικές για όλους όσοι θα συμμετέχουμε. Έχουμε ανάγκη από την γνώση, τις καλές πρακτικές, την εξασφάλιση των αναγκαίων πόρων και πάνω απ όλα, όπως είπα, την συνεχή συνεργασία. Για να προλαμβάνουμε, να είμαστε σε ετοιμότητα και κυρίως να αντιμετωπίζουμε τις προκλήσεις, τους κινδύνους και τις φυσικές καταστροφές».

Κατά τη διάρκεια του 3ου FORUMΣΠΑΥ 2024 γεννήθηκε το «Ελληνικό Δίκτυο Ανθεκτικών Πόλεων», το πρώτο Δίκτυο Πόλεων για την Πολιτική Προστασία, την Ανθεκτικότητα και την Αειφορία. Οι 91 Δήμαρχοι – Ιδρυτικά Μέλη του Ε.Δ.Α.Π., μεταξύ των οποίων και ο Δήμος Ανατολικής Σάμου έπειτα από ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου,  υπέγραψαν την επίσημη διακήρυξη το μεσημέρι της Τρίτης 12 Μαρτίου 2024 στο κατάμεστο Πολιτιστικό Συνεδριακό Κέντρο «Μίκης Θεοδωράκης» στην Αργυρούπολη.

Related posts

Απολογισμός έργου Δήμου Ανατολικής Σάμου: Ο Δήμαρχος παρουσίασε τα πεπραγμένα του πρώτου τετραμήνου

admin

Συνάντηση του Δημάρχου Ανατολικής Σάμου με τον Πρόεδρο της Dodekanisos Seaways

admin

Εορτασμός της επετείου της 8ης Μάϊου στο Καρλόβασι

admin

Ο Δήμος Ανατολικής Σάμου συστήνει Ομάδα Διοίκησης Έργου για θέματα Πολιτικής Προστασίας

admin

Συνάντηση Δημάρχου Ανατολικής Σάμου με τον Πρόεδρο των Πυροσβεστών Βορείου Αιγαίου

admin

Ταξίδι 200 xρόνων: «Ο Καραγκιόζης στην Επανάσταση της Σάμου»

admin

1ο Τουρνουά Ποδοσφαίρου Α.Ε. ΚΑΡΛΟΒΑΣΙ CUP Κ8-Κ10

admin

Ειδική Συνεδρίαση Λογοδοσίας της Δημοτικής Αρχής Δυτικής Σάμου στις 26 Απριλίου 2024

admin

Συνάντηση Δημάρχου Δυτικής Σάμου με ελεύθερους επαγγελματίες μηχανικούς για πολεοδομικά και χωροταξικά θέματα

admin