17.1 C
Σάμος
27/04/2024
Πολιτικά

Ο Νότης Μαριάς στην Ευρωβουλή«Οι Σαμιώτες απαιτούν την αποσυμφόρηση του νησιού»

«Κύριε Αβραμόπουλε, σας μεταφέρω την κραυγή αγωνίας και διαμαρτυρίας των κατοίκων της Σάμου και των υπολοίπων νησιών του Αιγαίου, που δεν αντέχουν πλέον άλλους πρόσφυγες και παράνομους μετανάστες».

Με αυτή την δήλωση ξεκίνησε την ομιλία του ενώπιον της Ολομέλειας του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, στο Στρασβούργο, την Δευτέρα  23/10/2017 για την μεταναστευτική πολιτική ο Ευρωβουλευτής, Καθηγητής, Νότης Μαριάς και Πρόεδρος του Κόμματος «ΕΛΛΑΔΑ-Ο ΑΛΛΟΣ ΔΡΟΜΟΣ».

Οι Σαμιώτες οι οποίοι συγκεντρώθηκαν σε εκδήλωση που διοργάνωσε η Κίνηση ΣΑΜΟΣ SOS,  από κοινού με πρόσφυγες του Κέντρου Φιλοξενίας Σάμου, την Κυριακή  22/10/2017  στο Βαθύ,  έστειλαν το δικό τους μήνυμα για την μεταναστευτική πολιτική τόσο στην ελληνική πολιτική ηγεσία όσο και σ’ αυτήν της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Ο Πρόεδρος του Κόμματος «ΕΛΛΑΔΑ-Ο ΑΛΛΟΣ ΔΡΟΜΟΣ», ο οποίος συμμετείχε ως ομιλητής στην εν λόγω συγκέντρωση ένωσε την φωνή του με τους συγκεντρωμένους κατοίκους της Σάμου και τους πρόσφυγες για τον απεγκλωβισμό των χιλιάδων προσφύγων από τα νησιά, μετέφερε όπως δεσμεύτηκε  το μήνυμα τους ενώπιον του Έλληνα Επιτρόπου, για θέματα Μετανάστευσης και Εσωτερικών Υποθέσεων κ. Δημήτρη Αβραμόπουλου  τονίζοντας ότι οι κάτοικοι «απαιτούν την αποσυμφόρηση  του νησιού, την αποσυμφόρηση του HOTSPOT, όπου στοιβάζονται πάνω από 4.000 πρόσφυγες και παράνομοι μετανάστες, ενώ οι διαθέσιμες θέσεις φιλοξενίας στo HOTSPOT, δεν ξεπερνούν τις 800».

Κατέληξε δε επισημαίνοντας : «Κύριε Αβραμόπουλε είναι αναγκαία η λήψη μέτρων αποσυμφόρησης των νησιών του Αιγαίου. Nα εφαρμοστεί η Απόφαση του Συμβουλίου Επικρατείας, για την προώθηση των παρανόμων μεταναστών. Tέλος πρέπει να συνεχιστεί το πρόγραμμα μετεγκαταστάσεων από Ελλάδα σε άλλες χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, δεδομένου ότι το προηγούμενο εκτελέστηκε μόνο κατά το 1/3». 

Επισυνάπτεται βίντεο με την ομιλία του Νότη Μαριά:

Related posts

Στέφανος Κασσελάκης: “Θα επιστρέψω στη Σάμο για τρεις μέρες”

admin

Το μήνυμα του βουλευτή Σάμου για το Πάσχα

admin

Ο Βουλευτής Σάμου στην παρουσίαση του Εθνικού Προγράμματος «ΑΙΓΙΣ»

admin

Επίσκεψη Προέδρου ΣΥΡΙΖΑ – Π.Σ. Στέφανου Κασσελάκη στο Καρλόβασι – Πρόγραμμα περιοδείας

admin

Ευρωεκλογές: Ο Γιώργος Αυτιάς κυριαρχεί στις προτιμήσεις των ψηφοφόρων της ΝΔ σύμφωνα με νέα δημοσκόπηση

admin

Ομιλία του Υποψήφιου Ευρωβουλευτή της ΝΔ Μιχάλη Α. Αγγελόπουλου στη Δυτική Σάμο

admin

Νέα Αριστερά Σάμου: “Η πολιτική επιστρέφει”

admin

ΚΚΕ Σάμου : Όταν η “ατομική ευθύνη” γίνεται κυβερνητική πολιτική

admin

Γιώργος Γαϊτανής (ΠΑ.ΣΟ.Κ.-ΚΙΝΑΛ): Σχόλιο για την απαλλαγή ΕΝΦΙΑ στα σεισμόπληκτα της Σάμου

admin