24.9 C
Σάμος
27/04/2024
Πολιτικά

Συνάντηση ΥΜΑ με ΥΠΕΣ Βρετανίας 

Συγχαρητήρια της Βρετανίδας ΥΠΕΣ στην Ελλάδα – 

 

Ο Υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου, κ. Δημήτρης Καιρίδης, συναντήθηκε χθες με την Υπουργό Εσωτερικών (Home Secretary) του Ηνωμένου Βασιλείου, κα Suella Braverman, στο πλαίσιο διήμερης επίσκεψης της στην Ελλάδα.

Οι δύο συνομιλητές αντάλλαξαν απόψεις για τις κοινές προκλήσεις που αντιμετωπίζουν στο μεταναστευτικό, δεδομένου ότι και η Ελλάδα και το Ηνωμένο Βασίλειο είναι κατεξοχήν νησιωτικές χώρες.

Ο κ. Καιρίδης ενημέρωσε τη Βρετανίδα Υπουργό για τις τελευταίες εξελίξεις σε περιφερειακό επίπεδο καθώς και για τις επαφές του στην Τουρκία, χώρα η οποία παίζει καίριο ρόλο στη διαχείριση των ροών προς την Ευρώπη.

Από την πλευρά της, η κα Braverman, εξήρε το έργο που επιτελεί η Ελληνική Κυβέρνηση στη διαχείριση του μεταναστευτικού, υπογραμμίζοντας ότι, στο παρελθόν, κλήθηκε να λάβει δύσκολες και θαρραλέες αποφάσεις, που αποδείχθηκαν άκρως αποτελεσματικές στην προστασία των ευρωπαϊκών συνόρων, με σεβασμό στα ανθρώπινα δικαιώματα, ενώ παράλληλα δημιούργησε ένα πρότυπο σύστημα υποδοχής και διαδικασίας ασύλου.

 Οι δύο Υπουργοί συμφώνησαν στην ανάγκη να ενισχύσουν τη διμερή συνεργασία καθώς και να διερευνήσουν τη δυνατότητα συνεννόησης και συνεργασίας και με άλλα ομονοούντα κράτη εντός και εκτός ΕΕ.

Στη συνάντηση συμμετείχαν από ελληνικής πλευράς ο Β’ Υπαρχηγός του Λιμενικού Σώματος Αντιναύαρχος Λ.Σ. Αριστείδης Πανταζόγλου , ο Γενικός Γραμματέας Υποδοχής Αιτούντων Άσυλο κ. Δημήτριος Ιατρίδης, ο Διοικητής Υπηρεσιών Ασύλου κ. Μάριος Καλέας καθώς και ο Πλοίαρχος Λ.Σ. Γιώργος Χριστιανός, Διευθυντής Σπουδών Σχολής Δοκίμων Σημαιοφόρων Λιμενικού Σώματος και εκπρόσωπος του Λιμενικού Σώματος σε θέματα Μετανάστευσης και Επιχειρήσεων, ο οποίος προέβη και σε συνοπτική παρουσίαση έργου Λιμενικού Σώματος.

Μετά το τέλος της συνάντησης, η Βρετανική αντιπροσωπεία ξεναγήθηκε στο κέντρο ελέγχου του Υπουργείου Μετανάστευσης και Ασύλου.

Related posts

Στέφανος Κασσελάκης: “Θα επιστρέψω στη Σάμο για τρεις μέρες”

admin

Το μήνυμα του βουλευτή Σάμου για το Πάσχα

admin

Ο Βουλευτής Σάμου στην παρουσίαση του Εθνικού Προγράμματος «ΑΙΓΙΣ»

admin

Επίσκεψη Προέδρου ΣΥΡΙΖΑ – Π.Σ. Στέφανου Κασσελάκη στο Καρλόβασι – Πρόγραμμα περιοδείας

admin

Ευρωεκλογές: Ο Γιώργος Αυτιάς κυριαρχεί στις προτιμήσεις των ψηφοφόρων της ΝΔ σύμφωνα με νέα δημοσκόπηση

admin

Ομιλία του Υποψήφιου Ευρωβουλευτή της ΝΔ Μιχάλη Α. Αγγελόπουλου στη Δυτική Σάμο

admin

Νέα Αριστερά Σάμου: “Η πολιτική επιστρέφει”

admin

ΚΚΕ Σάμου : Όταν η “ατομική ευθύνη” γίνεται κυβερνητική πολιτική

admin

Γιώργος Γαϊτανής (ΠΑ.ΣΟ.Κ.-ΚΙΝΑΛ): Σχόλιο για την απαλλαγή ΕΝΦΙΑ στα σεισμόπληκτα της Σάμου

admin