18.4 C
Σάμος
28/04/2024
Πολιτικά

Ελληνική Λύση: Επιτακτική η ανάγκη απόκτησης Μαγνητικού Τομογράφου στο Γ.Ν. Σάμου

Σας γνωρίζουμε ότι ύστερα από εισήγηση του υποψηφίου Βουλευτή Σάμου Ικαρίας και Φούρνων Γαρυφάλλου Γεώργιου, το διαχρονικό θέμα της απόκτησης Μαγνητικού Τομογράφου στο Γενικό Νοσοκομείο Σάμου έφεραν με ερώτηση στη Βουλή ο ίδιος ο Πρόεδρος την «ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΛΥΣΗΣ» κ. Κυριάκος Βελόπουλος, αλλά και ο Βουλευτής ‘Β Θεσσαλονίκης κ. Κωνσταντίνος Χήτας, δίνοντας ειδικό βάρος στην εξεύρεση οριστικής λύσης σε αυτό το μείζον θέμα που ταλανίζει 8 ακριτικά νησιά.

Θεωρούμε ότι όλοι οι φορείς και οι πολίτες πρέπει να πιέσουν προς αυτή την κατεύθυνση, για να πάψει επιτέλους να υπάρχει η αδιάφορη στάση των τελευταίων κυβερνήσεων.

ΟΡΓΑΝΩΤΙΚΟΣ ΤΟΜΕΑΣ 

ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΛΥΣΗΣ 

ΝΟΜΟΥ ΣΑΜΟΥ

 

ΕΡΩΤΗΣΗ

Θεσσαλονίκη, 31/10/2023

Των: Κυριάκου Βελόπουλου, Προέδρου του Κόμματος, Βουλευτή Β3′ Νότιου Τομέα Αθηνών

Κωνσταντίνου Χήτα, Βουλευτή Β΄ Θεσσαλονίκης

ΠΡΟΣ: Τον κ. Υπουργό Υγείας

ΘΕΜΑ: «Επιτακτική η ανάγκη Μαγνητικού Τομογράφου στο Γ. Ν. Σάμου»

Κύριε Υπουργέ,

Άμεση και επιτακτική είναι η ανάγκη να αποκτήσει επιτέλους το Γενικό Νοσοκομείο Σάμου τον δικό του Μαγνητικό Τομογράφο. Η εγκατάσταση του συγκεκριμένου μηχανήματος επιβάλλεται, δεδομένου ότι το συγκεκριμένο νοσοκομείο εξυπηρετεί όχι μόνο τον ντόπιο πληθυσμό του νησιού αλλά και τους κατοίκους άλλων επτά νησιών και συγκεκριμένα τους κατοίκους της Ικαρίας, των Φούρνων, της Θύμαινας, της Λέρου, της Πάτμου του Αγαθονησίου και των Λειψών που συνολικά ανέρχονται σε 53.000 μόνιμους κατοίκους. Αν λάβουμε υπόψη μας ότι τους καλοκαιρινούς μήνες ο πληθυσμός μαζί με τους επισκέπτες– τουρίστες ξεπερνά τις 100.000, είναι πολύ εύκολο να αντιληφθεί κανείς πως η τοποθέτηση Μαγνητικού τομογράφου στο Νοσοκομείο της Σάμου είναι επιβεβλημένη.

Η έλλειψη του συγκεκριμένου μηχανήματος αποστερεί τους ακρίτες από τη δυνατότητα της έγκυρης και έγκαιρης διάγνωσης αλλά και της μείζονος σημασίας της δυνατότητας πρόληψης.

Δεν είναι δυνατόν εν έτει 2023 οι πολίτες να υποβάλλονται σε υπερβολικά έξοδα και σε ταλαιπωρία ψυχική και σωματική, αναγκαζόμενοι να μετακινούνται στα μεγάλα αστικά κέντρα για να εξεταστούν σε Μαγνητικό Τομογράφο, όταν η κατάσταση της υγείας τους και η ιατρική απαιτεί να γίνει μια τέτοια σημαντική εξέταση, η οποία θα μπορούσε να γίνει πολύ πιο γρήγορα και πιο εύκολα, αν το Νοσοκομείο της Σάμου διέθετε το συγκεκριμένο μηχάνημα. Αλλά και η εικόνα που δίνουμε ως χώρα στους τουρίστες που μας επισκέπτονται δεν είναι η αρμόζουσα, αφού δεν μπορούν να έχουν σε περίπτωση ανάγκης τις ιατρικές παροχές ενός σύγχρονου ευρωπαϊκού κράτους και αποτελεί δυσφήμιση για τη χώρα μας η ανυπαρξία Μ.Τ. στο νησί.

Το Δ. Σ. του Νοσοκομείου σε συνεδρίασή του (9 Αυγούστου 2023) έχει εισηγηθεί με έγγραφό του προς την 2η ΥΠΕ την απόκτηση Μαγνητικού Τομογράφου, αλλά, παρά το γεγονός ότι έχει παρέλθει σχεδόν ένα τρίμηνο, δεν έχει υπάρξει καμία επίσημη ενημέρωση.

Με δεδομένα όλα τα παραπάνω,

Ερωτάται ο κ. Υπουργός:

Σε ποιες ενέργειες προτίθεστε να προβείτε, προκειμένου να αποκτήσει άμεσα το Γ. Ν. Σάμου Μαγνητικό Τομογράφο και να σταματήσει η ταλαιπωρία των κατοίκων της Σάμου και των γύρω νησιών που χρήζουν εξέτασης;

Οι ερωτώντες Βουλευτές ΒΕΛΟΠΟΥΛΟΣ ΚΥΡΙΑΚΟΣ

ΧΗΤΑΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ

Related posts

Στέφανος Κασσελάκης: “Θα επιστρέψω στη Σάμο για τρεις μέρες”

admin

Το μήνυμα του βουλευτή Σάμου για το Πάσχα

admin

Ο Βουλευτής Σάμου στην παρουσίαση του Εθνικού Προγράμματος «ΑΙΓΙΣ»

admin

Επίσκεψη Προέδρου ΣΥΡΙΖΑ – Π.Σ. Στέφανου Κασσελάκη στο Καρλόβασι – Πρόγραμμα περιοδείας

admin

Ευρωεκλογές: Ο Γιώργος Αυτιάς κυριαρχεί στις προτιμήσεις των ψηφοφόρων της ΝΔ σύμφωνα με νέα δημοσκόπηση

admin

Ομιλία του Υποψήφιου Ευρωβουλευτή της ΝΔ Μιχάλη Α. Αγγελόπουλου στη Δυτική Σάμο

admin

Νέα Αριστερά Σάμου: “Η πολιτική επιστρέφει”

admin

ΚΚΕ Σάμου : Όταν η “ατομική ευθύνη” γίνεται κυβερνητική πολιτική

admin

Γιώργος Γαϊτανής (ΠΑ.ΣΟ.Κ.-ΚΙΝΑΛ): Σχόλιο για την απαλλαγή ΕΝΦΙΑ στα σεισμόπληκτα της Σάμου

admin